به گزارش گروه بیناالملل باشگاه خبرنگاران جوان، سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز یکشنبه ساعاتی پس از اعلام رسمی اجرای گام دوم برجامی ایران، به آن واکنش نشان داد و با انتشار بیانیهای اعلام کرد آلمان نسبت به این اقدام که ایران غنیسازی اورانیوم بالاتر از ۳/۶۷ درصد را آغاز کرده بسیار نگران است و در این زمینه منتظر دریافت اطلاعات بیشتر از آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
در ادامه این بیانیه ادعا شده است: «ما پیش از این از ایران خواسته بودیم اقدامات بیشتری علیه تضعیف توافق هستهای انجام ندهد. ما قویاً از ایران میخواهیم همه اقداماتی را که ناسازگار با تعهداتش در برجام است، متوقف کند و روند عکس آن را در پیش گیرد.»
ایران امروز یکشنبه گام دوم خود در مسیر کاهش اجرای تعهدات برجامی را برداشت و به صورت رسمی اعلام کرد غنیسازی اورانیوم را در سطح بالاتر از ۳.۶۷ درصد آغاز میکند. عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان، به طرفهای اروپایی برجام هشدار داد در صورتی که با تهران به راهحلی برای عمل به تعهداتشان و منتفع کردن ایران از این توافق بینالمللی نرسند، تهران پس از ۶۰ روز گام سوم خود را در کاهش اجرای عمل به تعهداتش بر اساس توافق هستهای سال ۲۰۱۵ برمیدارد.
تصمیم ایران در افزایش غنیسازی اورانیوم در واکنش به خروج یکجانبه آمریکا از برجام و عهدشکنی طرفهای اروپایی این توافق بینالمللی در عمل به تعهداتشان اتخاذ شد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشت پارسال به صورت یکجانبه و بدون دلیل خاصی از برجام که مورد تأیید جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل بود خارج شد و اعلام کرد کارزار فشار حداکثری علیه ایران را به راه خواهد انداخت تا صادرات نفت تهران را به صفر برساند و آن را مجبور کند بار دیگر به میز مذاکره بیاید تا «توافق بهتری» برای آمریکا رقم بخورد.
یک سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای با ایران و همچنین ژستهای عوامفریبانه مقامات این کشور مبنی بر آمادگی گفتگو با ایران همزمان با فشارهای تحریمی و همچنین بدعهدی طرفهای دیگر برجام به ویژه کشورهای اروپایی، سرانجام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان ۱۸ اردیبهشت سال جاری در پاسخ به این گونه اقدامات، از توقف فروش مازاد اورانیوم غنی شده و آب سنگین خبر داد. بر این اساس، ایران محدودیتهای مربوط به ذخیرهسازی آب سنگین و اورانیوم غنیشده را رعایت نخواهد کرد. در عین حال، ایران تهدید کرده است که در مرحله بعد (پس از اتمام مهلت ۶۰ روزه به اروپا برای اجرای تعهدات بانکی و نفتی خود)، توقف بخشهای دیگری از توافق هستهای را در دستور کار قرار خواهد داد.
انتهای پیام/
بایستی تعلل در اجرای کارهای خودشان - اروپایی ها- را محکوم کند