به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، با وجود گذشت دو روز از انتشار این تصاویر و تلاش برای دریافت جزئیات و صحت تاریخی بودن یا نبودن آثار کشف شده، بهروز مهدوی، فرماندار تبریز کسب اطلاعات و اظهار نظر کارشناسانه در این خصوص را به اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی محول کرد.
مرتضی آبدار، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز افزود: دستور توقف عملیات عمرانی در محدودهای که نشست زمین رخ داده است، از روز پنجشنبه ۱۳ تیر ماه صادر و عملیات متوقف شده است.
وی افزود: باستانشناسان و کارشناسان معاونت میراث فرهنگی اداره کل به منظور بررسیهای بیشتر در محل حضور دارند و نتایج بررسیها اعلام میشود.
کریم میمنتنژاد، تاریخ پژوه و تبریز پژوه با بیان اینکه آثار کشف شده در محله والمان تبریز قطعاً میتواند بخشی از تبریز قدیم باشد، گفت: هنوز ماهیت این آثار مشخص نشده است، اما ظاهر این سازه به کانال قنات شباهت دارد و احتمال ضعیف نیز وجود دارد که این سازه مناره باشد.
وی با بیان اینکه با توجه به ساخت و ایجاد تبریز جدید بر روی تبریز قدیم که در زلزله ۱۱۹۴ قمری از بین رفت، افزود: نجف قلی خان دمبلی، پادشاه وقت تبریز به دلیل تعلق خاطر مردم به تبریز و سخت بودن آوار برداری، سازههای جدید پس از وقوع زلزله را بر روی سازههای قدیمی و تخریب شده بنا کرد؛ بنابراین احتمال کشف آثار تاریخی مربوط به تبریز قدیم در هر بار کاوش، حفاریهای عمیق و سایر عملیاتهای عمرانی به ویژه در مرکز شهر وجود دارد.
وی با اشاره به پروژه احداث زیر گذر قاضی طباطبایی در خیابان جمهوری اسلامی تبریز، تاکید کرد: طی احداث این پروژه که ۲۰ سال قبل انجام شد نیز آثار تاریخی مشابهی در حفاریهای مربوط به این پروژه کشف شد که متأسفانه با بیتوجهی از بین رفت.
میمنتنژاد افزود: با توجه به رشد اجتماعی مردم نسبت به ۲۰ سال گذشته و حساسیت مردم و مسئولان، شنیدیم که دستور توقف عملیات عمرانی پروژه نشست زمین در محله والمان به این دلیل صادر شده است.
وی متذکر شد: با توجه به دانش و علم قبلی نسبت به تبریز قدیم و مدفون شدن آن زیر تبریز جدید، میتوان از این آثار مکشوفه برای توسعه گردشگری و افزایش تعلق خاطر مردم نسبت به شهرشان استفاده کرد.
منبع :ایسنا
انتهای پیام/ش