ضیاالدین حسنلو در گفت و گو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان ،گفت: شهرستان طارم دارای وسعت ۲۱۴ هزار هکتار میباشد که از این میزان ۱۷۳ هزارهکتار آن جزء عرصههای ملی بوده و مابقی به مساحت ۴۳ هزارهکتار اراضی زراعی و باغی میباشد.
وی افزود: در شهرستان طارم ۳ هزار و ۵۶۱ نفر دامدار بهره بردار با پروانه وابسته به مراتع هستند و ۱۰۵ هزار و ۸۵ رأس دام خود را از طریق مراتع مربوط به زمینهای ملی نگهداری میکنند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم خاطر نشان کرد: از ۱۷۳ هزار هکتار منابع طبیعی شهرستان، ۱۱۸ هزارهکتار مرتع و ۵۵ هزار هکتار جنگل طبیعی میباشد، جنگلهای این شهرستان بیشتر شامل درختان ارس بوده که چند منطقه هم به عنوان ذخیرگاه استراتژیکی این گونه انتخاب شده است.
به گفته حسنلو جنگلهای این شهرستان در مناطقی مانند جنگل ارس جیش آباد، چرزه، جمال آباد، مینا، خساره، سرداب و... میباشد.
وی با بیان این که مراتع طارم یکی از بهترین مراتع استان به شمار میرود گفت: تخریب و تصرف، قاچاق چوب، ساخت و ساز غیر مجاز، آتش سوزی، چرای بیش از حد دام توسط دامداران منطقه از جمله عوامل تهدید کننده مناطق طارم به شمار میرود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم ادامه داد: علاوه بر توسعه جنگل در سالهای گذشته در سال جاری هم این امرادامه داشته و همچنین توسعه جنگلکاری مشارکتی در سطح شهرستان در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به این که مشارکت جوامع محلی در اجرای پروژهها در این شهرستان مطلوب است افزود: برگزاری کلاسهای ترویجی، آموزش کشاورزان و دامداران برای حفاظت بهترازعرصههای ملی باعث ایجاد ارتباط مناسب بین دهیاران، اهالی روستاها و کادر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان شده است.
به گفته این مقام مسئول با برقراری گشتهای منظم در سطح شهرستان طارم توانستیم با متخلفین برخورد کنیم و اراضی تصرف شده در گیلانکشه، پاوه رود، هزاررود، درام، هنی کندی، گیلوان و آببر را قلع و قمع کنیم.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم با اشاره به این که کنترل آفت و بیماری درختان ارس از جمله برنامههای مهم انجام شده است افزود: در راستای تقویت پوشش گیاهی و افزایش بازدهی مراتع و تشویق بهره برداران برای استفاده بهینه از مراتع در سال جاری بیش از ۶۵ هکتار از اراضی مرتعی روستای هزاررود کودپاشی شده است.
وی از نصب آبگرمکنهای خورشیدی در برخی از روستاهای طارم خبر داد و گفت: روستاهایی که از نعمت گاز بهرهمند نیستند و از درختان جنگلی برای تهیه سوخت خود استفاده میکنند وهمچنین راه دسترسی آنها نیز صعب العبوراست شناسایی شده و در اولویت اجرای این طرح میباشند.
حسنلو از بازسازی و مرمت پروژه پخش سیلاب روستاهی هارون آباد با اعتباربیش از ۲ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی خبر داد و گفت: ۳۱۷ هکتار از مناطق جنگلی طارم نیز با اعتبار بیش از ۱ میلیارد و ۶۸۰ میلیون ریال عملیات گیاه پزشکی صورت گرفته است.
وی در ادامه اظهار داشت: ۴۲ دستگاه آبشخورفلزی به دامداران منطقه تحویل شده که ۱۲ دستگاه از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی بوده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم قاچاق چوب را از مهمترین تهدیدهای مناطق جنگلی عنوان کرد و افزود: در سال جاری بیش از ۵۰ تن چوب قطع شده غیر مجاز در این شهرستان کشف و ضبط شده است.
وی گفت: قاچاقچیان چوب که اغلب برای دستیابی به سود کلان اقدام به قطع درختان میکنند از این نکته غافل هستند که در نهایت ضرر این کار در آینده نصیب فرزندان خود خواهد شد.
حسنلو از تشکیل ۴۰ پرونده تخلف نیز در حوزه منابع طبیعی و آخیزداری در سال گذشته خبر داد و گفت: در سه ماهه اول امسال نیز ۳۰ فقره پرونده تخلف تشکیل شده است.
انتهای پیام /ک