گویا گفت: از ابتدای امسال ۵۴ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو داشته‌ایم که در این بین پنج نفر جان خود را از دست دادند.

۵۴ مورد ابتلای به بیماری تب کریمه کنگو از ابتدای سال جاری/ رعایت بهداشت فردی و اصول ایمنی بهداشتی برای افرادی که با دام سروکار دارند، الزامی استبه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است و این بیماری از طریق گزش کنه به حیوانات منتقل می شود و آنها را بیمار می کند، اما علائمی در حیوان ایجاد نمی کند که باعث تشخیص شود و ظاهر حیوان به‌صورت کامل طبیعی است.

با با تاکید بر اینکه رعایت بهداشت فردی و اصول ایمنی بهداشتی برای افرادی که با دام سروکار دارند، الزامی است، افزود: اگر اصول بهداشتی به طورکامل رعایت نشود، شانس ابتلا به بیماری افزایش پیدا می کند.

وی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو می تواند به صورت مستقیم از دام به انسان و یا از طریق گزش انسان توسط کنه آلوده منتقل شود، افزود: بیشتر موارد این بیماری در افرادی دیده می شود که با دام سروکار داشته اند، چرا که بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش دام توسط کنه آلوده ایجاد می شود.

گوشت های تایید شده سازمان دامپزشکی را مصرف کنید

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در ادامه گفت: راه دوم انتقال بیماری از طریق تماس با ترشحات بدن حیوان آلوده است؛ این بیماری از طریق تماس با خون حیوانات، ترشحات بدنی هنگام ذبح در کشتارگاه ها و یا در فرآیندهای بعد از ذبح حیوان، حتی در قصابی ها، ممکن است فرد را مبتلا کند، چنانچه از گوشت های مورد تایید سازمان دامپزشکی استفاده نشود، احتمال انتقال بیماری زیاد است.

گویا با بیان اینکه موارد بیماری هرچند در کشور کم است، اما موضوع مهم، خطرناک بودن بیماری است، اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو جان فرد مبتلا را به شدت در معرض تهدید جدی قرار می دهد و اگر به موقع اقدامات مراقبتی و درمانی صورت نگیرد، تا حدود ۳۰ درصد موارد مبتلا می تواند منجر به مرگ شود.

از ابتدای سال ۵۴ نفر به تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند

وی در ادامه با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۴ مورد ابتلا به این بیماری مشاهده شده است که تمامی موارد تحت مراقبت و درمان قرار گرفته اند، افزود: پنج نفر از افراد مبتلا شده نیز علیرغم انجام اقدامات درمانی، جان خود را از دست دادند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت عنوان کرد: بیشتر موارد بیماری تاکنون در تمام طول سال هایی که این بیماری شناسایی شده، به استان های مرزی کشور و به خصوص سیستان و بلوچستان مربوط بوده و امسال هم از ۵۴ مورد یاد شده، ۱۴ مورد مربوط به استان سیستان و بلوچستان بوده و سه مورد از پنج مورد فوت شده نیز مربوط به استان سیستان و بلوچستان است.

وی با بیان اینکه در استان گیلان هم که در سال های گذشته موارد معدودی از این بیماری دیده شده بود، گفت: استان گیلان در سال جاری، تاکنون ۱۴ مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو داشته که یک مورد منجر به فوت شده است.

گویا با بیان اینکه در راستای کنترل و درمان بیماری در هر دو استان تلاش های جدی صورت گرفته است، تاکید کرد: لازم است اقدامات کنترلی، تشدید شود.

وی در ادامه با تاکید بر تشدید مراقبت های بهداشتی، گفت: اگر این نکات بهداشتی کاملارعایت نشود، شانس ابتلای به بیماری افزایش پیدا می کند، زیرا ظاهر دام به هیچ عنوان نمی تواند نشان دهنده وجود بیماری در حیوان باشد.

ضرورت نگهداری گوشت دام در فضای سرد به مدت ۲۴ ساعت

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی از اقدامات بسیار مهم در کشتارگاه ها این است که وقتی دام به کشتارگاه سپرده شد تا ذبح شود، حداقل ۲۴ ساعت در یک فضای مخصوص نگه داری شود که به آن فضای پیش سرد گفته می شود، زیرا این اقدام باعث می شود که ویروس در بدن دام از بین رود و بعد از آن به بازار عرضه می شود. در صورتی که اگر ذبح دام در کنار خیابان ها و جاده ها باشد و توسط مردم عادی انجام شود، چنین امکانی برای نگهداری وجود نداشته و جان کسی که با این دام سروکار دارد، مورد تهدید قرار می گیرد.

گویا درباره سایر روش هایی که ممکن است بیماری تب کریمه کنگو را منتقل کند، گفت: از دیگر راه های انتقال این بیماری، تماس با ترشحات بدنی فرد مبتلا به سایر افراد و کادر درمان به خصوص پزشکان و پرستاران است.

تب کریمه کنگو در مراحل ابتدایی علامتی خاص ندارد

وی درخصوص علائم بیماری بیان کرد: در بدو مراجعه بیمار به پزشک، علائم بیماری مشابه چند بیماری دیگر است و نمی توان در همان وهله اول، بیماری را به طور قطعی تشخیص داد و بعد از انجام آزمایش که حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت طول می کشد، تکلیف بیمار مشخص می شود، در این مدت اگر رعایت نکات فردی بهداشتی رعایت نشود، ممکن است افراد دیگری نیز به این بیماری مبتلا شوند.

گویا همچنین با اشاره به اینکه این موارد در سال های گذشته چندین نوبت در کشور ما رخ داده است، افزود: به همین دلیل وزارت بهداشت برای این موضوع اهمیت ویژه ای قائل است و آموزش همکاران در بیمارستان ها و بخش های بهداشتی یکی از مهمترین اقداماتی است که توسط وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی کشور دنبال می شود.

رئیس مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت در پایان با تاکید بر اینکه تماس با دام راه انتقال این بیماری است، افزود: بعید است که فردی بر اثر خوردن گوشت، مبتلا به این بیماری شود، به خصوص اگر گوشت خوب پخته شده باشد؛ ضمن اینکه راه اصلی ابتلا به تب کریمه کنگو تماس با کنه آلوده و ترشحات بدنی حیوان بیمار است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.