به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، افشانی مدیر جهادکشاورزی شهرستان شبستر در گفتگو با خبرنگاران از برگزاری دومین جشنواره استانی برداشت آلبالو در شهر تسوج در روز جمعه ۲۱ تیرماه خبر داد و گفت: شهرستان شبستر با داشتن ۱۲۰۰ هکتار درختان آلبالوی بارور و ۳۰۰ هکتار باغ جدید تحت کشت درختان آلبالو در زمینه تولید و برداشت این محصول رتبه اول استان آذربایجان شرقی را دارد.
وی ادامه داد: بیشترین برداشت آلبالو در شهرستان شبستر یعنی تقریباً ۷۰ درصد آلبالو و ۹۵ درصد فرآوری و تولید خشکبار این محصول در بخش تسوج انجام میشود.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان شبستر با بیان اینکه سالانه ۶۶۰۰ تن آلبالو از باغات شهرستان شبستر برداشت میشود، ادامه داد: این شهرستان در زمینه تولید و برداشت این محصول رتبه اول استان آذربایجان شرقی را دارد و شهرستانهای مرند، اهر و جلفا بعد از شبستر به ترتیب در ردههای بعدی تولید آلبالو قرار دارند.
وی افزود: آلبالوی ژنوتیپ محلی، مجاری، بوترمو، تک دانه، گیلاسی، گیسویی از ارقام مهم آلبالوی کشت شده در باغات بخش تسوج است که با اصلاح نهال و شیوه آبیاری و استفاده به موقع از سموم آفات نباتی تولید آلبالو در شهرستان افزایش مییابد.
افشانی با بیان اینکه ساعت ۱۷ عصر روز جمعه ۲۱ تیرماه ۹۸ دومین جشنواره آلبالو در سالن ورزشی تختی شهر تسوج با حضور مسئولین کشوری و استانی برگزار خواهد شد، گفت: امسال به لطف خدای متعال و جان گرفتن دوباره دریاچه زیبای اورمیه، این جشنواره میتواند پذیرای میهمانان و گردشگران زیادی باشد؛ لذا بدینوسیله از همه علاقمندان در سرتاسر استان آذربایجان شرقی و کشور جهت حضور در این جشنواره دعوت میکنیم و بیشک لحظات شاد و بهیاد ماندنی را تجربه خواهند کرد.
رضا اخگرپور، دبیر اجرایی این جشنواره با بیان اینکه برگزاری جشنواره آلبالو در بخش تسوج زمینه را برای رشد و اعتلای صنعت گردشگری در این منطقه فراهم میکند، گفت: این جشنواره با حمایت خیرین پیشگام شهر تسوج، مشارکت و همراهی فرمانداری شهرستان شبستر، سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، بخشداری تسوج، شورای اسلامی و شهرداری تسوج، مدیریت جهادکشاورزی شهرستان شبستر و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، آموزش و پرورش، بهزیستی، هلال احمر، ورزش و جوانان و دهیاران بخش تسوج و پیگیریهای جمعی از فعالان اجتماعی به ثمر رسیده و هدف از برگزاری این جشنواره شناساندن توانمندیهای این بخش در سطح کشور و معرفی جاذبههای گردشگری بخش تسوج و جذب گردشگر عنوان کرد.
وی از برگزاری نمایشگاهی جنبی از محصولات کشاورزی، غذایی و آشامیدنی تحصیل شده از میوه آلبالو و برگزاری مسابقه ویژه غذاهای خانگی و سنتی در حاشیه این جشنواره خبر داد و افزود: جشنواره نگین سرخ تسوج را فرصتی برای معرفی توانمندیهای منطقه میدانیم؛ لذا امیدوارم ضمن معرفی توانمندیهای گردشگری و جاذبههای تاریخی این شهر، ارزشهای غذایی این محصول بیش از گذشته معرفی شود.
انتهای پیام/ش