به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد ، حجت الاسلام احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی در اختتامیه چهارمین جایزه جهانی گوهرشاد گفت: امروز در حالی دنیای غرب شعار «آزادی زن» را سر میدهد که بدترین نوع بندگی زن در غرب اتفاق میافتد و غرب تحت عنوان فریبکارانه و ظاهر فریبنده «
آزادی و حقوق زن» جایگاهی مبتذل و کوچک برای زنان قائل است.
وی با تأکید بر اینکه معجزه بزرگ اسلام حفظ هویت و کرامت زن در عین حضور فعال او در عرصههای مختلف دینی و اجتماعی است، تصریح کرد: اسلام همان گونه که زنان را به رعایت
حجاب و عفاف توصیه میکند، به همان اندازه آنها را به حضور در عرصههای بزرگ اجتماعی و دینی دعوت میکند، نمونهاش مراسم بزرگ فرهنگی، سیاسی، عبادی و فرهنگی حج است.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: در حرکت بزرگ فرهنگی، سیاسی و عبادی حج، اسلام بین مرد و زن تفکیک قائل نمیشود و میگوید همان گونه که باید مرد حضور داشته باشد، زن نیز باید حضور پیدا کند.
حجت الاسلام والمسلمین مروی افزود: ایراد خطبه فدکیه توسط حضرت فاطمه زهرا (س)، ایراد خطبههای دشمن شکن حضرت زینب کبری و به محاکمه کشاندن و محکوم کردن ظالمان و مستکبران، نشان از نگاه عمیق و تأثیرگذار زن در صحنههای سیاسی و اجتماعی دارد.
وی با تقدیر از نامگذاری شایسته این جایزه بین المللی با عنوان «گوهرشاد» ادامه داد: ابعاد مختلف زندگی این بانوی بزرگ برای ما ناشناخته است و فقط ایشان را به عنوان یک شاهزاده و همسر شاه که بخشی از ثروت خود را صرف بنا کردن مسجدی ماندگار کرده است، میشناسیم.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه بانو گوهرشاد نماد قدرت نفوذ و معجزه اسلام است، گفت: بانو گوهرشاد فقط یک مسجد نساخت، بلکه این مسجد برآیند فکر، اعتقاد و عقیده بود. او نمیخواست تنها یک بنای ماندگار تأسیس کند، این مسجد محصول ایمان، بینش، توحید، پاکدامنی و اعتقاد به امامت و ولایت این بانو است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی افزود: دین اسلام و اندیشه اسلامی متعلق به یک قبیله و جامعه خاص نیست، اسلام دینی جهان شمولی است که میتواند بر فرهنگها، طبقات و اندیشههای مختلف نفوذ کند و انسانها را به کمال مطلوب و ایده آل برساند و این ویژگی و خصوصیت تنها متعلق به اسلام است.
وی با اشاره به مکاتب فلسفی و گرایشهای فکری مختلف که تنها بخشی خاص از جامعه را هدف و مخاطب قرار میدهند، تصریح کرد: اسلام تمام مرز بندی فکری، اندیشهای و طبقاتی را در هم شکسته است و از عمار بن یاسر که از نظر طبقات اجتماعی پایین هست تا آسیه همسر فرعون و گوهرشاد همسر تیمور، همه را مخاطب قرار میدهد.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: این قدرت آیین توحیدی است که در درون قلوب پایینترین اقشار اجتماعی جامعه تا بالاترین قشرها قدرت و نفوذ دارد و مصداقش بانوی گوهرشاد است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به تأثیرگذاری و تحولی که اسلام و مکتب اهل بیت (ع) بر بانو گوهرشاد گذاشت، افزود: بانو گوهرشاد توانست خاندان تیموریان را که ویرانگر تمدنها بودند و قتل، غارت و کشتار شعار و عملشان بود، در یک مسیر صحیح انسانی قرار دهد و آنها را به انسانهایی فرهنگ دوست تبدیل کند و این معجزه اسلام است.
وی زندگی بانو گوهرشاد را به خواجه نصیرالدین طوسی تشبیه کرد و ادامه داد: زمانی مغولها به ایران حمله کردن، کسی که توانست به میزان زیادی جلوی ویرانی ایران و عراق را بگیرد و از بسیاری کشتارها، غارتها و آتش سوزی کتابخانهها و منابع علمی جلوگیری کند، خواجه نصیرالدین طوسی بود که با نفوذ کلام توانست مغولهای وحشی را کنترل کند، مشابه این کار را نیز بانو گوهرشاد انجام داد که از بسیاری جنایات خاندان تیموریان جلوگیری کرد.
تولیت آستان قدس رضوی بانو گوهرشاد را پرورش یافته مکتب اهل (ع) و قرآن دانست و گفت: این بانو میتواند به یک الگو برای زنان و دختران جامعه ما تبدیل شود، گوهرشاد نه پدری همچون علی (ع) داشت و نه در خاندانی صالح پرورش یافته بود، اما به معجزه قرآن و اهل بیت (ع) انسانی فرهیخته، متدین و تأثیرگذار شد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی افزود: زندگی بانو گوهرشاد به ما میآموزد که میتوان در هر شرایط، موقعیت و طبقه اجتماعی با پیروی از مکتب اهل بیت (ع) و قرآن به قله کمال و سعادت رسید و خداوند این بستر را برای تمام بندگان خود قرار داده است.
انتهای پیام//ج.ر
بانو گوهرشاد پرورش یافته مکتب اهل بیت (ع) است