به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اکبر رضایی معاون سازمان حج و زیارت اظهار کرد: در بخشهای مختلف اجرایی، تغذیه، تدارکات، آشپزخانه ها، مسکن، حمل و نقل درون و برون شهری، زیارت دوره و دیگر خدمات به زائرین که بر عهده سازمان حج و زیارت است، هیچ مشکلی نداریم و همه چیز طبق برنامه پیش میرود.»
وی افزود: تشریفات مربوط به ورود زائران ایرانی و انتقال بار آنها در فرودگاه مدینه نیز نسبت به سال گذشته، روانتر شده است و زائران، زمان کمتری را برای انجام فرایند مربوطه طی میکنند.
معاون سازمان حج و زیارت، این وضعیت را ناشی آگاهی، هماهنگی و همکاری زائران ایرانی با سازمان حج و زیارت و نیز، اهتمام بخشهای ذیربط در مبادی ورودی در عربستان بیان کرد.
رضایی گفت: «ما در حوزههای مختلف عملیات حج مطابق با تفاهم نامه امضاشده با وزارت حج عربستان پیش میرویم و تاکید داریم که همه امور باید مطابق تفاهم نامه و روال سنوات گذشته انجام شود.»
به گفته وی، تا ظهر امروز – جمعه- ۴۲ پرواز ایران ایر از چهار ایستگاه پروازی تهران، زنجان، یزد و اهواز با ظرفیت ۱۰ هزار و ۴۵۹ نفر از زائران و عوامل اجرایی به عربستان انجام شده است.
رضایی خاطرنشان کرد: انتقال حجاج از زنجان در قالب ۶ پرواز و ۱۵۵۶ زائر اکنون به پایان رسیده و از استان یزد نیز فقط سه پرواز با ظرفیت حدود ۸۰۰ نفر باقی مانده است.
معاون سازمان حج و زیارت گفت: از استان یزد تاکنون سه هزار و ۱۴۵ زائر در قالب ۱۳ پرواز و از استان خوزستان نیز ۳۱۹۹ نفر با ۱۳ پرواز توسط ایران ایر به مدینه منوره منتقل شده اند.
وی گفت: از استان خوزستان هنوز ۵ پرواز برای انتقال ۱۱۵۲ زائر باقی مانده است که ظرف روزهای آینده انجام خواهد شد.
رضایی خاطرنشان کرد: از ترمینال سلام فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) تهران هم قرار است حدود ۲۲ هزار نفر در قالب ۵۱ پرواز از استانهای تهران، سمنان، قزوین، قم، لرستان، البرز، مرکزی و منطقه کاشان به منظور انجام مناسک حج تمتع به عربستان منتقل شوند که از این تعداد، تاکنون ۱۰ پرواز با ظرفیت ۲۶۰۰ نفر انجام شده است.
وی از عملکرد ایران ایر به دلیل انجام پروازها مطابق برنامه ابراز خرسندی کرد و گفت که خوشبختانه، پروازهای انجام شده تاخیری نداشته و «خوب» و «روان» بوده است.
معاون سازمان حج و زیارت گفت که از روز شنبه (فردا)، ایستگاه ساری برای انتقال ۴۳۰۰ زائر از استان مازندران به مدینه و مکه عملیاتی خواهد شد.
وی یادآور شد: آخرین پرواز مدینه قبل حجاج ایرانی ۹ مرداد از ایستگاههای تهران، اصفهان و تبریز انجام میشود.
رضایی گفت که از ۲۴ تیرماه (دوشنبه آینده) نیز پروازهای حجاج مدینه بعد به مقصد جده عربستان به منظور انتقال حجاج به مکه مکرمه آغاز خواهد شد.
وی افزود: پروازهای ایران ایر برای انتقال حجاج ایرانی از طریق دو فرودگاه مدینه و جده در روزهای اوج خویش به ۱۶ پرواز در روز از نقاط مختلف کشور خواهد رسید.
امسال تمامی حجاج ایرانی از طریق فرودگاههای ۱۹ ایستگاه پرواز در سطح کشور توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) به عربستان منتقل میشوند.
معاون سازمان حج و زیارت، آخرین روز انتقال حجاج ایرانی را به عربستان روز ۱۴ مرداد اعلام کرد و گفت که از ۲۶ مرداد نیز پروازهای بازگشت حجاج به کشور آغاز شده و تا ۱۷ شهریور ادامه خواهد یافت.
وی همچنین گفت که نخستین گروه از زائران ایرانی فردا – شنبه- به تعداد ۱۹۸۰ نفر پس از شش روز اقامت در شهر پیامبر به منظور انجام مناسک حج با اتوبوس راهی مکه میشوند.
رضایی، مدت اقامت زائران مدینه قبل را در این شهر ۵ شب و ۶ روز و زائران مدینه بعد را ۴ شب و ۵ روز عنوان کرد.
وی در باره شرایط جسمی زائران هم گفت: تمامی زائران ایرانی در خاک عربستان در سلامت کامل بسر میبرند و تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر کسالت جدی و بستری شدن آنها در بیمارستانها دریافت نشده است.
معاون سازمان حج و زیارت در عین حال از زائران خواست با رعایت بهداشت فردی از جمله در داخل اتاقها و هتلها و عمل به توصیههای پزشکان، سلامت جسمانی خود را به منظور انجام مناسک حج حفظ کنند.
وی تاکید کرد: اگر چه غذاهای ارایه شده به زائران ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار است، اما به آنها توصیه میشود به منظور حفظ سلامت خویش، رژیم غذایی را که در ایام عادی در ایران داشته اند، حفظ کنند.
رضایی، شمار درمانگاههای ایران را در شهر مدینه ۳ باب و در شهر مکه، یک بیمارستان، ۵ درمانگاه شبانه روزی ودرمانگاههای دایر در همه مجموعهها و هتلهای محل استقرار زائران بیان کرد.
این مقام مسئول در سازمان حج و زیارت گفت: همه شرایط و امکانات برای خدمات رسانی و میزبانی از ضیوف الرحمان در مکه و مدینه آماده است و برنامههای پیش بینی شده بخوبی اجرا میشود.
وی ابراز امیدواری کرد با تامین خدمات و امکانات رفاهی زائران، شرایط کافی برای بهره مندی آنها از فضای معنوی حج در مکه مکرمه و مدینه منوره فراهم شده باشد.
رضایی گفت: هدف زائران، بهره گیری معنوی، تحول روحی و انجام اعمال و مناسک حج در بهترین شرایط روحی و جسمی است و ما تلاش کرده ایم بسترسازی مناسبی برای این کار در امور اجرایی فراهم کنیم.
انتهای پیام/