رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه با انتقاد نسبت به برخی شک و تردید‌ها نسبت به آمار کاهش بیکاری استان گفت : مرجع اعلام این آمار مرکز آمار ایران است و زمانی که همین مرجع اعلام کرد رتبه اول بیکاری هستیم همه پذیرفتند .

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،حبیب الله وفایی رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه با اشاره به بهبود شاخص‌های اقتصادی استان گفت : بهبود این شاخص‌ها نتیجه حاکمیت تفکر برنامه ریزی و نگاه علمی بین مجموعه مدیریتی استان است.

وی با اشاره به تنظیم چندین سند مهم از جمله سند آمایش، اقتصاد مقاومتی، رونق تولید و اشتغال در استان طی چند ماه گذشته گفت : تهیه این اسناد و حرکت بر مبنای برنامه ریزی توانست ما را به این نقطه برساند که امروز شاهد بهبود شاخص‌های اقتصادی استان باشیم.

وی افزود: اگر امسال نیز با همین برنامه پیش برویم تا پایان سال شاهد وضعیت بهتری در شاخص‌های اقتصادی و متغیر‌های کلیدی استان خواهیم بود.

وفایی در خصوص تردید برخی افراد نسبت به آمار شاخص‌های اقتصادی استان گفت: تنها مرجع رسمی آمار در کشور مرکز آمار ایران است و هر زمان که آماری از شاخص‌های استان اعلام شده مرجع آن همین مرکز بوده است.

وی افزود: زمانی که آمار بیکاری استان برای چندین سال پیاپی در رتبه اول کشور قرار داشت، یا در زمینه نرخ تورم رتبه‌های اول را داشتیم، آمار آن را همین مرکز آمار اعلام می‌کرد، آن زمان چطور این افراد نسبت به آمار تردید نداشتند.

وفایی تصریح کرد: در حال حاضر هم همین مرکز آمار اعلام کرده که نرخ بیکاری استان از رتبه اول به پنجم رسیده و یا در نرخ تورم به رتبه ۱۷ و شاخص فضای کسب و کار از رتبه ۳۱ به ۲۲ رسیده است.

وی افزود: مرجع آماردهی تغییری نکرده و اگر آن زمان آمار‌ها را قبول داشتیم، الان هم باید این آمار‌ها را بپذیریم. این آمار‌ها به سهولت به دست نیامده و برای آن زحمت بسیاری کشیده شده است.

جواد مصطفایی معاون امور اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه هم در ادامه این نشست در تشریح شاخص‌های اقتصادی استان در بهار امسال گفت: آمار‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد در بهار امسال نرخ بیکاری ۱۲ استان کشور سیر کاهشی داشته که در این بین به ترتیب چهار محال و بختیاری با ۶.۱ درصد، سیستان و بلوچستان با پنج درصد و کرمانشاه با ۴.۷ درصد بیشترین میزان کاهش بیکاری را در میان استان‌های کشور داشتند.

وی افزود: در حال حاضر استان چهارمحال و بختیاری با ۱۶.۷ درصد، خوزستان با ۱۶.۲ درصد، لرستان با ۱۶.۱ درصد و هرمزگان با ۱۵.۹ درصد به ترتیب در رتبه‌های اول تا چهارم بیکاری قرار دارند و کرمانشاه با ۱۴.۷ درصد در رتبه پنج جدول بیکاری استان‌ها قرار دارد.

مصطفایی با اشاره به بهبود شاخص نسبت اشتغال استان گفت: این شاخص از تقسیم تعداد شاغلین به کل جمعیت ۱۰ سال به بالای استان محاسبه می‌شود که بر اساس آمار اعلام شده این شاخص در استان ۳۷.۸ درصد است و این یعنی ۳۷.۸ درصد از جمعیت ۱۰ سال به بالای استان در بهار امسال شاغل بوده اند و کرمانشاه در میان استان‌های کشور بیشترین میزان افزایش در این شاخص را داشته است.

این مسئول به بهبود شاخص نرخ مشارکت اقتصادی استان در بهار امسال اشاره کرد و افزود: این شاخص نیز از تقسیم مجموع افراد شاغل و بیکار استان نسبت به جمعیت ۱۰ به بالای استان به دست می‌آید که شاخص استان در این زمینه در بهار امسال ۴۴.۲ درصد است که نسبت به بهار سال گذشته ۲ دهم درصد افزایش داشته است.

مصطفایی به بهبود شاخص نرخ تورم استان هم اشاره کرد وافزود: در حال حاضر استان با ۱۶ پله کاهش به رتبه هفدهم در بحث شاخص تورم رسیده و نرخ تورم استان در بهار امسال ۳۷ درصد بوده که ۶ دهم درصد از میانگین کشوری پایین‌تر است.

وی افزود: در بحث نرخ تورم در بهار امسال کردستان در رتبه اول و استان‌های چهارمحال وبختیاری و ایلام به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار داشتند و کرمانشاه نیز در رتبه هفدهم این جدول قرار گرفت .

 

 

انتهای پیام/د

حاکمیت تفکر برنامه ریزی و نگاه علمی

 

برچسب ها: استانداری ، تسهیلات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.