به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، احتمالا شما هم تجربه عصبی شدن در گرما را داشته اید. اما آیا تاکنون فکر کرده اید که چرا دمای زیاد هوا موجب عصبانیت میشود؟
دانشمندان به تازگی سه مقاله مجزا را در مجله روانشناسی اجتماعی منتشر کرده اند که هر سه آنها یک نتیجه واحد داشته است:
دمای هوا در تابستان نه تنها سبب تحریک سیستم عصبی انسانها میشود، بلکه بقیه رویدادهای زندگی را نیز تحت تاثیر قرار داده و باعث عصبی شدن افراد میشود.
این ادعا در نتیجه چندین تحقیقی صورتی گرفته که به ترتیب در ادامه برایتان شرح خواهیم داد.
محققان ابتدا اطلاعات به دست آمده از مطالعات سال ۲۰۱۰ میلادی که در مراکز خرید روسیه در طول روزهای گرم تابستان به دست آمده بود را مورد بررسی قرار دادند. از آن جا که هیچ کدام از فروشگاهها سیستم سرمایشی ندارند، دانشمندان میخواستند بینند که آیا گرمای هوا روی رفتار مردم تاثیری خواهد گذاشت یا خیر.
بدون شک، فروشندهها بیشتر از همه گرما را حس میکردند. در بررسیها مشخص شد که آن ها، در روزهای گرم تابستان ۵۹ درصد کمتر از دیگر ایام سال به کمک مشتریها رفته و سعی در فروش بهتر محصولات داشتند. به این مفهوم که نزدیک به ۶۰ درصد، کمتر از دیگر اوقات، کالایی را به مشتری پیشنهاد داده یا وی را به خرید بیشتر ترغیب میکردند.
در تحقیقات بعدی، دانشمندان از ۱۶۰ داوطلب خواستند تا به یک پرسشنامه ساده پاسخ دهند. این در حالی بود که از نیمی از شرکت کنندهها درخواست شده بود تا فرض کنند در یک فضای بسیار گرم که چندان راحت نیست، حضور دارند. نیم دیگر شرکت کنندهها نیز به همان روال عادی و بدون هیچ دستورالعملی تستها را پاسخ دادند.
پس از اتمام آزمایش، به همه شرکت کنندهها یک بررسی اختیاری در مورد تجربه شان پیشنهاد شد. نکته جالب اینجا بود که، افرادی که محیط گرم و طاقت فرسا را در ذهن خود تصویرسازی کرده بودند، ۳۰ درصد کمتر از بقیه به این موضوع علاقه و توجه نشان دادند. همچنین آنها احساس خستگی بیشتر و خوشحالی کمتری نیز داشتند.
در آخرین تحقیق، تعدادی از دانشجویان را در کلاس مشترک مدیریت سازمانی قرار دادند، اما در دو بخش مجزا: یک کلاس فشرده با دمای هوای ۲۶٫۶ درجه سانتی گراد و دیگری با کولر و مجهز به سیستم خنک کننده.
۳۵ درصد از دانشجویان حاضر در کلاسی که دارای سیستم تهویه هوا بودند، به پرسشنامه اختیاری پاسخ دادند. اما از افراد حاضر در کلاس گرم و مملو از جمعیت فقط ۶ نفر حاضر به انجام آزمایشِ اختیاری شدند.
نتیجه این تحقیقات این بود که دمای هوا روی بخشهایی که واکنشهای رفتاری احساسی ما شکل میگیرد، تاثیر میگذارد. بنابراین، اشخاص در محیطهای ناراحت و گرم، کمتر به اطرافیان کمک میکنند و کنترل کمتری هم روی اعصاب خود دارند.
در آخر هم بد نیست بدانید که گرمای هوا میتواند باعث ایجاد مشکلات دیابتی نیز بشود.
منبع:روزیاتو
انتهای پیام/