به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، سیدعباس صالحی امشب در مراسم اختتامیه جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) در برج سپید مشهد اظهار داشت: ما بر خوان امام رضا (ع) نشستهایم؛ این سخن و ادعا را از دهها زاویه میتوان مورد اثبات قرار داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امام رضا (ع) معارف اهل بیت (ع) را در ایران زمین گستراند؛ هجرت امام رضا (ع) به ایران بود که ایران را کانون محبت اهل بیت (ع) کرد.
صالحی افزود: ایشان در مسیر حرکت و در دوران حضور در ایران نقش اساسی برای تبدیل شدن ایران به کانون محبت اهل بیت (ع) داشتند؛ بخش زیادی از ائمه اهل بیت (ع) در دوره تنگنا و عسرت بودند و بخشی نیز مانند امام باقر و صادق (ع) در دوره فترت به تعالیم نبوی و دینی پرداختند.
وی با اشاره به اینکه در دوره امام علی (ع) نیز شاهد درگیریها و مسائل متنوع بودیم تاکید کرد: سه سال حضور امام رضا (ع) در ایران سه سال حوزه عزت و آزادی بود؛ امام در این فاصله سه سال از طریق گفتگوها و پرسش و پاسخها و از طریق خطابهها و نامهها توانست معارف اهل بیت (ع) را در این منطقه تعمیم دهد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: علویان زیادی در دوره حضور امام رضا (ع) در ایران به کشور ما آمدند و فرصت عمیقی برای ریشه دار شدن محبت اهل بیت (ع) در این سرزمین فراهم شد. امام رضا (ع) در تکمیل و تغییر هویت جامعه ایرانی به سوی افکار اسلامی نقش بارزی داشتند و هیچ دوره تاریخی با این دوره قابل مقایسه نیست.
صالحی گفت: هنر ایرانی بر گرد امام رضا (ع) خیمه زد و این گنبد و مرقد، هنر ایرانی را خلق و گسترش داد؛ اگر ایشان در ایران نبود نیز هنر ایرانی این گونه نبود و این مبالغه آمیز نیست؛ کتابخانه امام رضا (ع) حافظ بخش زیادی از خلاقیت و هویت ایرانی است؛ حدود ۱۷ هزار قرآن و جزوه خطی این کتابخانه بیانگر آن است. نقطه نقطه حرم رضوی حداقل بیانگر هشت قرن هنر پیوسته در مهندسی و معماری و کتبیه نگاری است.
وی افزود: امام رضا (ع) حافظ و خالق هنر ایرانی است و از این نظر نیز به امام رضا (ع) مدیون هستیم؛ امام رضا (ع) حلقه وصل ما ایرانیها است و نخ تسبیح است؛ صدها و هزاران شاعر از اقوام و مذاهب مختلف برای امام رضا (ع) شعر گفتهاند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: از زاویه وحدت ملی و انسجام ملی و همگرایی اجتماعی نیز قرنهاست که به امام رضا (ع) مدیون هستیم؛ اگرچه امام رضا (ع) روزی مهمان ایران بود، اما امروز ایشان میزبان هستند و هرچه کنیم پاسخی به این دین بزرگ تاریخی و ملی و هویتی است و دهه کرامت فرصتی برای این ادای دین است.
صالحی گفت: اگر این امام به عنوان عالم آل محمد (ص) شناخته میشود این توصیف مبالغه آمیزی نیست بلکه تجلی اسماء الهی است که در ایشان ظاهر شده و برای اینکه بتوانیم به لایههای عمیقتر برسیم هنوز کار زیادی داریم. در حوزه ترویج فرهنگ رضوی نیز در حوزه فرهنگی و هنری اتفاقات خوبی رخ داده، اما حتما نیازمند آن هستیم که اتفاقات متوسط به اتفاقات خوب و اتفاقات خوب به عالی مبدل شود و کاری که برای امام رضا (ع) صورت میگیرد باید در شان ایشان باشد.
انتهای پیام/ز