مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : امسال ۱۵۰۰ کشاورز کرمانشاهی با معایب سوزاندن پسچر مزارع آشنا شدند .

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،کوروش مهرابی مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به برگزاری کلاس‌های آموزشی ترویجی برای آشنایی کشاورزان با معایب آتش زدن پسچر مزارع، گفت : از ابتدای سال تاکنون کلاس‌های آموزشی در این رابطه با حضور ۱۵۰۰ نفر از کشاورزان استان کرمانشاه برگزار شده است.

وی گفت : این کلاس‌ها به میزان دو هزار نفر روز برای کشاورزان استان برگزار شده اند.

مهرابی ادامه داد: همچنین مراکز خدمات جهاد کشاورزی و کارشناسان و مروجان کشاورزی نیز تلاش کرده اند تا آگاهی کشاورزان را در مورد مزایای حفظ کاه و کلش و باقیمانده‌های محصولات کشاورزی در خاک و معایب سوزاندن بقایای گیاهی بر روی تولید، خاک زراعی و محیط زیست بالا برده و نسبت به بکارگیری راهکار‌های جایگزین اقدام کنند.

وی در ادامه از آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی توسط کشاورزان به عنوان کاری غیر علمی یاد کرد و افزود: دلیل اصلی روی آوردن کشاورزان به آتش زدن کاه و کلش باقیمانده در مزارع گندم و جو، کنترل آفات و علف‌های هرز، حذف سریع بقایای گیاه قبلی از زمین و آسان شدن عملیات شخم برای محصول بعدی و در مجموع آماده کردن زمین برای کشت بعدی است همه این‌ها در حالیست که این کار از نظر علمی نه تنها به سود زمین نیست بلکه حتی به ضرر آن است.

مهرابی با اشاره به اینکه سوزاندن بقایای گیاهی موجب تخریب بافت و ساختمان خاک می‌شود، افزود: این کار همچنین موجب افزایش فرسایش خاک و بالا رفتن مصرف کود‌های شیمیایی می‌شود.

وی تاکید کرد: با سوزاندن بقایای گیاهی مزرعه، خاک در معرض فرسایش شدید آب و هوا قرار می‌گیرد و با از بین رفتن لایه‌های خاک زنده زمین زراعی قدرت حاصلخیزی و تولید محصول خود را از دست می‌دهد.

وی ادامه داد: سوزاندن بقایای گیاهی موجب کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشه‌ها، کاهش ظرفیت نگهداری آب در خاک، کاهش راندمان مصرف آب، کاهش نفوذ پذیری خاک و کاهش فعالیت میکروارگانیسم‌های خاک شود.

وی ادامه داد: بقایای گیاهی یک منبع تجدیدپذیر طبیعی سرشار از مواد مغذی گیاهی است که می‌تواند همراه با کود‌های شیمیایی برای اصلاح خاک و بهبود تغذیه گیاهی مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: آتش زدن پسچر مزارع ضمن اینکه چهره نازیبایی به طبیعت می‌دهد باعث بروز مشکلات زیست محیطی زیادی برای مردم و اکوسیستم منطقه و همچنین وارد آمدن خسارات اقتصادی می‌شود، زیرا گاهی آتش به مزارع برداشت نشده همسایه سرایت کرده و برای آن‌ها خساراتی را به همراه می‌آورد.

مهرابی ادامه داد: گاهی دامنه آتش به عرصه‌های محیط زیستی و منابع طبیعی هم کشیده می‌شود که این موضوع احتمال بروز آتش سوزی‌های بزرگ را در سطح منابع طبیعی دور از انتظار نمی‌کند.

مهرابی در ادامه با اشاره به در برنامه بودن توسعه کشاورزی حفاظتی در کشور و استان کرمانشاه، اظهار کرد: در این نوع کشاورزی، بقایای گیاهی کشت قبلی در زمین باقی می‌ماند.

وی از کشاورزان خواست تا اراضی زراعی خود را به سمت کشاورزی حفاظتی سمت و سو دهند .

 

 

انتهای پیام/د

برگزاری کلاس‌های آموزشی معایب سوزاندن پسچر

 

برچسب ها: محیط زیست ، آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.