کارشناسان درنظر دارند درآینده میزان بیشتری از انواع میوه و گیاهان را در وضعیت میکروگرانشی در ایستگاه فضایی بین المللی پرورش دهند تا به این ترتیب در آینده خوراک فضانوردان را در سفرهای فضایی طولانی مدت به کره ماه و مریخ تهیه و تامین کنند.
به گفته محققان کوتاهترین زمان ممکن برای سفر به سیاره مریخ حداقل دو سال به طول میانجامد و خوراکهای بسته بندی شده که از ابتدای ماموریت همراه فضانوردان درسفینه فضایی قرارداده میشود به میزان کافی دارای مواد مغذی و انواع ویتامین نیست و این میتواند سبب آسیب به سلامت جسم و روان فضانوردان شود.
دانشمندان درنظر دارند پیش از ارسال انسانها به سفرهای طولانی مدت فضایی، راههایی برای افزایش تنوع رژیم خوراکی آنها پیدا کنند و در خوراک روزانه آنها مواد غذایی، چون انواع میوه و سبزیجات تازه را قرار دهند. پژوهشها نشان میدهند چالشهای فراوانی برای رشد محصولهای خوراکی در فضا وجود دارد. یک گیاه برای رشد و تکثیر به گرده افشانی نیاز دارد و در فضای رشد آن باید دی اکسید کربن به میزان کافی وجود داشته باشد.
فلفل چیلی انتخاب شده برای این آزمایش در بیابانهای نیومکزیکو رشد میکند و با توجه به طول دوره رشد کوتاه آن برای کاشت و برداشت درفضا گزینه مناسبی است. بنا بر اعلام محققان محموله فضایی حاوی جوانه فلفل در ماههای نوامبر و ژانویه به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل خواهند شد.
از دلایل انتخاب فلفل برای رشد درفضا میتوان دارا بودن طیف گستردهای از انواع ویتامین و مواد مغذی دراین ماده خوراکی را نام برد که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن فضانوردان و کاهش ابتلای آنها به انواع بیماریها میشود.گرانش صفر در فضا سبب میشود مایعات بدن به سوی سر حرکت کنند و در اثر این مشکل افراد به طول مداوم دچار سردرد میشوند. همچنین زندگی در وضعیت میکروگرانش سبب کاهش حس بویایی و چشایی و افت قدرت دید میشود.
ویتامین C موجود در فلفل میتواند سبب جلوگیری از سردرد و افزایش سلامت فضانوردان شود. پیشتر گیاهانی به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل شده است، اما این اولین باراست که دانه گیاهی قابل مصرف به شکل بذر به فضا ارسال میشود.
منبع: edition.cnn
انتهای پیام/
تامین خوراک فضانوردان با کاشت فلفل در فضا