اصفهانی‌ها پس از ۱۰ سال در تابستان امسال جاری شدن زاینده رود را مشاهده کردند.

 به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازاصفهان ، با بارش‌های مطلوب اوایل سال ۹۸ و میزان ذخیره قابل توجه سد زاینده رود، در شورای هماهنگی زاینده رود تصمیم به جاری شدن آب زاینده رود برای کشت بهاره و تامین آب باغات گرفته شد، گذشته از آن با جاری شدن آب، نشاط و شعف را در نصف جهان دو چندان کرد.

حدود چهار ماهی می‌شود که چشم مردم اصفهان به آب زاینده رود روشن شده است؛ قبل از ایام نوروز ۹۸ بود که در کنار خوشی‌های نزدیک عید، خبر جاری شدن آب، کام هم شهریان شیرین شد و با بارندگی‌های ابتدای امسال در کنار زاینده رود، طراوت و سرزندگی نصف جهان را صد چندان کرد.

اینگونه که مسئولان استانی می‌گویند قرار است ۲۰ روز در هر ماه تابستان آب گلوی خشک بستر را‌ تر کند و مهمان دورهمی‌های خانواده‌های اصفهانی باشد که اوقات شبانگاهی خود را برای فرار از گرمای این روز‌ها در کنار آن سپری کنند.


جریان شادی در نصف جهان با جاری شدن زاینده رود

شور نشاط نصف جهانی‌ها از جاری شدن زاینده رود

با خانواده‌ای ۵ نفره که در نزدیک پل خواجو بساط خوراکی پهن کرده اند؛ دختر کوچک خانواده با توپ مشغول بازی است و بقیه اعضای خانواده در گپ و گفت اند؛  هم نشین می‌شوم و حال و هوای این دور همی را از آن‌ها جویا می‌شوم.

پدر خانواده از مشغله‌ی کاری چند ماه اخیر می‌گوید و ادامه می‌دهد: گرچه ساعت‌های زیادی درگیر کار هستم، اما در این چند ماه که زاینده رود جاری بوده است، سعی کردم وقت بیشتری برای خانواده و تفریح آن‌ها اختصاص دهم و تقریبا از زمانی که رودخانه جاری بود یک یا دو بار به اینجا آمده ایم.

مادر خانواده از خاطرات ایام عید و سفر اقوام شان از اراک به اصفهان اینگونه تعریف می‌کند: قبل از ایام عید خانواده ام با شنیدن خبر جاری شدن آب، عزم خود را برای سفر به اصفهان جزم کردند و چند روزی که در اصفهان مهمان ما بودند، به حاشیه‌  زاینده رود می‌آمدیم و هر روز را در کنار یکی از پل‌های تاریخی گذراندیم.

دو پسر خانواده که تا این لحظه سکوت کرده بودند از هیجان خیس کردن با هم بازی‌های خود صحبت می‌کردند و گفتند :‌ای کاش این آب همیشه در رودخانه جاری باشد.

حال و هوای بقیه دورهمی‌ها و خانواده‌های کنار زاینده رود دست کمی از خوشحالی و شادی این خانواده ندارد؛ جاری بودن آب زاینده رود می‌تواند روحیه‌ای عظیم در کالبد اصفهان و مردمش بدمد.

مسافران تابستانی نصف جهان در کنار پل‌های تاریخی جریان زاینده رود از دل دهانه‌های این پل‌ها را به نظاره نشسته و برای گرفتن عکس یادگاری اشتیاق دارند.

جریان شادی در نصف جهان با جاری شدن زاینده رود

 

زنده شدن زمین‌های کشاورزی و باغات

جریان یافتن زاینده رود نه تنها طراوت و سرزندگی را در شهر سرازیر کرده بلکه رونق دوباره‌ای به زمین‌های کشت بخشیده و کشاورزان را با برخورداری از این نعمت شادمان و شاکر کرده است.

کشاورزان از زمستان سال گذشته مشغول کشت پاییزه شدند و با سخاوت آسمان و بارش‌های بهاری کشت و کارشان رونق گرفت و سپس کشت بهاره انجام دادند.

حسن ساسانی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در خصوص جاری شدن آب زاینده رود پس از ۱۰ سال در تابستان عنوان کرد: متناسب با افزایش حجم سد زاینده رود و بارش‌های آبی مطلوبی که انجام شد، تصمیم گیری در شورای هماهنگی حوزه زاینده رود بر تامین آب برای کشت بهاره و آب باغات گرفته شد.

وی ادامه داد: ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب به کشت بهاره اختصاص یافته است و پس از تامین این میزان آب، خروجی زاینده رود بسته می‌شود.

جریان شادی در نصف جهان با جاری شدن زاینده رود

 
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه تاریخ دقیقی برای کاهش خروجی آب و نهایت بسته شدن آن مشخص نیست، اظهار کرد: پس از اینکه توزیع آب در تیر و مرداد صورت گرفت و میزان آبی که برای کشاورزان تقلیل داده شده، بررسی و زمان دقیق جاری شدن دوباره‌  آب در شهریور ماه تعیین می‌شود.

ساسانی با بیان اینکه میزان ذخیره سد ۸۱۲ میلیون متر مکعب است، اضافه کرد: برنامه منابع و مصارف ابلاغی وزارت نیرو، میزان مصارف آب شرب و صنعت مشخص کرده اند که طبق این برنامه آب شرب و صنعت را تامین می‌کنیم.

زاینده رود از گذشته‌های دور از قله‌های سر به فلک کشیده زردکوه بختیاری جریان داشته تا در تالاب گاوخونی فرو ریزد و میزبان زیستگاه پرندگان مختلف باشد، اما بیش از یک دهه است که رودخانه با کاهش بارش‌ها و بی مدیریتی در ماه‌هایی از سال رنگ و رویی خشک به خود گرفته است.

حال که آسمان رویی خوش نشان داده و شاهد بارش‌های خوبی در چند ماه آغازین سال بوده ایم، نه تنها نگاه جزیره‌ای و استانی که نگاه کلان در مدیریت حوزه زاینده رود است که می‌تواند آب مصرفی در همه‌ی حوزه‌های کشاورزی، شرب و صنعت را تامین کند و آب را در زاینده رود زنده نگه دارد.

گزارش از نعیمه حکمت پور

انتهای پیام /س

 

برچسب ها: آب ، وزارت نیرو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۰۵ مرداد ۱۳۹۸
در اصفهان این طور شایع شده که خوزستانی ها حاضر شدند آبی که قرار بود به زاینده رود هدایت شود تا این رود همیشه جاری باشد به دریا ریخته شود ولی به زاینده رود اضافه نشود، لطفاًدر مورد درستی یا نادرستی این شایعه روشنگری کنید.
آخرین اخبار