به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد ، کاظم فرهمند قائممقام معاونت بهداشت دانشگاه
علوم پزشکی مشهد در همایش تجلیل از دستاندرکاران بسیج ملی کنترل فشارخون که در سالن همایشهای مرکز آموزشی رفاهی فرهنگیان کاشمر برگزار شد، گفت: سالانه ۱۰۰ هزار نفر در کشور به دلیل فشارخون بالا جان خود را از دست میدهند.
وی بابیان اینکه افزایش ابتلا به بیماری فشارخون منجر به ازدحام جمعیت در بخشهای همودیالیز و
دیالیز شده است، تصریح کرد: برابر آمار اعلام شده حدود ۱۸ میلیون نفر در کشور با بیماری دستوپنجه نرم میکنند که حدود نیمی از این افراد از بیماری خود بیاطلاع هستند.
قائممقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه باید به فکر
خود مراقبتی باشیم، گفت: با اجرای طرح ملی بسیج ملی کنترل فشارخون در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۶۶ هزار بیمار جدید مبتلا به فشارخون شناسایی شدند.
فرهمند با تقدیر از تلاشها و زحمات تمامی عوامل و دستاندرکاران اجرای این طرح در کاشمر، افزود : اگرچه انتظار در نظر گرفته شده در کاشمر در این طرح مشارکت ۵۰ درصدی بود، اما با اقدامات و اطلاعرسانیهایی که در این شهرستان انجام شده، ۹۷ درصد جمعیت شهرستان در این طرح مشارکت کردند.
وی اجرای طرح ۳۰ شب، ۳۰ مسجد در کاشمر را یکی از ایدههای خلاق مجموعه شهرستان در راستای اندازهگیری فشارخون نمازگزاران و افزایش مشارکت افراد بالای ۳۰ سال در این طرح عنوان کرد و ادامه داد: کاشمر یکی از شهرستانهای پیشرو در اجرای طرح ملی بسیج کنترل فشارخون بود که در این راستا نیز موفق به شناسایی ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار جدید مبتلا به فشارخون شده است.
در ادامه محمدجواد یزدانی مدیر شبکه بهداشت و درمان کاشمر با اشاره به اینکه پس از اجرای موفق یک طرح ملی در عرصه سلامت، امروز از جهادگران و تلاشگران دستاندرکار این طرح در شهرستان تقدیر و تجلیل میکنیم، گفت: طرح ملی بسیج کنترل فشارخون از طرحهای اساسی و زیربنایی بود که با توجه به سیاستهای اخیر وزارت بهداشت در راستای ارتقا و توسعه سلامت در جامعه اجرا شد.
وی با بیان اینکه مبنا و اساس این طرح جایگزین کردن مسئله پیشگیری و مراقبتهای قبل از بیماری بهجای درمان است،تصریح کرد: درصورتیکه سرمایه و منابع دولتی و مردمی به سمت پیشگیری هدایت شود، قطعاً از اتلاف منابع در حوزه درمان جلوگیری خواهد شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان کاشمر با تأکید بر اینکه یکی از دغدغههای حوزه سلامت در واقع بخش درمان است،گفت: خوشبختانه با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت زمینه دستیابی با اطلاعات افراد و نوع بیماریها و نحوه مراقبتها فراهمشده است و بهراحتی میتوان در حوزه بهداشت اعلام نظر و آمار دقیق داشته باشیم.
یزدانی با اشاره به اینکه طرح ملی بسیج کنترل فشارخون از ۲۷ اردیبهشتماه در سایه همراهی و همکاری تمامی پرسنل و عوامل در بخشهای مختلف شبکه بهداشت و درمان آغاز شد، افزود: خوشبختانه با تعاملی که با سایر مجموعهها و نهادهای سطح شهرستان داشتیم موفق شدیم زمینه مشارکت بیش از ۹۰ درصد مردم شهرستان در این طرح را فراهم کنیم.
وی با تقدیر از تلاش بیوقفه و شبانهروزی نیروهای دلسوز حوزه بهداشت، ادامه داد: در بحث بیماریهای واگیر، واکسیناسیون به مرحلهای رسیده است که مردم در این حوزه احساس نیاز میکنند، بنابراین در بحث بیماریهای غیر واگیر باید به مرحلهای برسیم که مردم خود مراقبتی را دنبال کنند و با انجام اقدامات پیشگیرانه مانع از شیوع بیماری و خطرات آن شوند.
گفتنی است؛ در پایان این مراسم که فرماندار و جمعی از مسؤولان کاشمر حضور داشتند با اهدای لوح تقدیر به ۲۰ نفر به نمایندگی از عوامل ستادی و اجرایی این طرح تجلیل شد.
انتهای پیام//ف.ص
نیمی از افراد مبتلا به فشارخون بالا از بیماری خود بی اطلاع هستند