به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، نخعی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی گفت: در طرح آموزش تا اشتغال رشته گلیم بافی بانوان مستعد شهرستان درمیان پس از شناسایی آموزشهای لازم را فرا میگیرند.
وی افزود: ورود به تولید، اشتغالزایی و بازاریابی برای فروش محصولات، از رویکردهای اجرای این طرح آزمایشی است.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه هدف اصلی اجرای این طرح شناسایی و بالفعل کردن استعدادهای بالقوه برای توسعه همه جانبه روستاها است، گفت: طرح آموزش تا اشتغال رشته گلیم بافی در نیمه اول امسال اجرایی میشود و در صورت وجود متقاضی بیشتر تعداد افراد آموزش دیده افزایش مییابد.
وی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی استان و ضرورت توسعه مشاغلی غیر از کشاورزی، توجه به صنایع دستی و مشاغل خانگی به خصوص در سطح روستاها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نخعی گفت: هنر گلیم بافی به عنوان هنر اصیل استان در شهرستانهای مختلف و با نقوشی خاص که معرف فرهنگ اصیل مردم منطقه است، ظرفیتی محسوب میشود که نیاز به معرفی و توسعه دارد.
نخعی ادامه داد: توانمندسازی زنان روستایی و معرفی این هنر اصیل بومی خراسان جنوبی از تأکیدات طرح آموزش تا اشتغال رشته گلیم بافی است.
گلیم نوعی فرش بدون پرز است که با درگیری تار و پود و تزئینات زیاد بافته میشود. نقوش در گلیم با عبور دادن پرزهای رنگی از بین تارها نقش میبندد. این نقوش غالباً به صورت هندسی و انتزاعی با الهام از طبیعت و شرایط اقلیمی و جغرافیایی پیرامون هنرمند بافته میشود.
شهرستان درمیان یکی از چهار شهرستان مرزی خراسان جنوبی است. این شهرستان پنج هزار و ۷۹۷ کیلومتر مربع وسعت دارد.
انتهای پیام/ب