به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حاضر در نشست خبری ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی در فهرست جهانی یونسکو که امروز در سالن فجر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد؛ محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تا سال ۲۰۱۹ آثار جهانی ثبت شده ۱۱۲۱ اثر هستند و ایران هم اکنون به صورت مشترک با آمریکا در رتبه نهم قرار گرفته است. البته من فکر میکنم این که برخی کشورها در رتبه های ۱ تا ۹ قرار گرفته و از کشورمان جلوتر هستند به این دلیل است که ما ۲۴ سال را از دست دادهایم.
وی با بیان اینکه امسال در چهل و سومین نشست میراث جهانی باکو ۲۹ اثر از ۳۵ اثر به ثبت رسید،گفت: علاوه بر ثبت جهانی چند اثر، پیشنهاداتی درباره مدیریت بحران در منظر ساسانی فارس و میدان امام اصفهان مطرح شد که نحوه اجرای آن باید ارائه شود.
طالبیان با اشاره به دشواریهای ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی، گفت: ما در نهایت ۱۲ پهنه در ۱۵ سایت متعلق به گیلان، مازندران، گلستان، سمنان و خراسان شمالی را به ثبت جهانی رساندیم.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد:کشور ما در سالهای اخیر لابی سیاسی کمی داشته است اما کشورهایی که به کارشناسی اهمیت زیادی میدهند، به ثبت آثار جهانی کشورمان اهمیت میدهند.
طالبیان ادامه داد: جنگل هیرکانی براساس گفتهها فسیل زنده دارد و به نظر میرسد که اگر نام استان گلستان به شکل قبلی و باستانی خود یعنی هیرکان برگردد، اهمیت زیادی دارد.
وی از برگزاری کارگاهی برای راهنمایان گردشگری ویژه میراث جهانی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در حوزه فرهنگی به نظر می رسد که سفر به ایران در ماه های گذشته کم نشده و در برخی موارد نیز تا یک یا دو سال دیگر رزرو است.در حوزه گردشگری نیز دستور داده شده که یک برنامه جامع گردشگری نه تنها برای هیرکان بلکه برای همه جنگل های شمال ایران آماده شود که به نظر من حتما این کار باید اتفاق بیفتد.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: می دانید که سازمان محیط زیست باید در خصوص انتقال آب دریای خزر به سمنان نظر بدهد و با ثبت جهانی جنگل های هیرکانی سازمان میراث فرهنگی نیز باید پیشنهادهای کارشناسی ارائه بدهد.در خصوص احداث سد لاسک نیز باید گفت این کار در عرصه و حریم های ثبت شده قرار ندارد اما می توانیم با نگهداری بیشتر جنگل های هیرکانی، بخش های دیگری از این جنگل ها را به پرونده ثبت جهانی جنگل های هیرکانی اضافه کنیم.
طالبیان در خصوص میزان همکاری ایران و روسیه در خصوص ثبت جهانی گفت: موضوع فرهنگ، کاری به سیاست ندارد و هم اکنون در برخی از سایت های ما همکاری های جهانی وجود دارد اما کمک های جهانی،کمک های اندکی هستند. البته ما کشور فقیری نیستیم که از لحاظ مالی به کمک های جهانی نیاز داشته باشیم اما ما از لحاظ کارشناسی به کمک های جهانی اهمیت می دهیم.
وی در خصوص وضعیت فعلی باغ جهانی عباس آباد اظهار کرد: من با شنیدن خبر حساسیت رئیس قوه قضائیه نسبت به حفظ بافت تاریخی مشهد خوشحال شدم چراکه درباره باغ جهانی عباس آباد ما با دو موضوع استقرار نظامی و وجود برخی سوداگران مواجه بودیم.
فرهاد عزیزی مدیر کل دفتر امور پایگاه های جهانی در ابن باره گفت: مدیریت یکپارچه در خصوص باغ عباس آباد مطرح است.
انتهای پیام/