یک کارشناس اقتصاد مسکن راهکاری برای کاهش قیمت‌ها در این بازار ارائه کرد.

راهکاری برای کاهش قیمت مسکنبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، افشین پروین پور با یادآوری این‌که حدود ۳ میلیون واحد مسکونی در تهران داریم که از این تعداد حدود ۵۰۰ هزار واحد خالی است، اظهار کرد: ورود خانه‌های خالی به بازار شوک بسیار مثبتی را به همراه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: اصل کار این است که ورود این خانه‌ها اثر روانی در بازار می‌گذارد، چراکه این واحد‌ها به چرخه بازار برمی‌گردند.

وی با تاکید بر این‌که باید از این نوع خانه‌ها مالیات عایدی بر سرمایه مسکن دریافت شود، افزود: واقعیت آن است که با اخذ مالیات از خانه‌های خالی و الزام ورود آن‌ها به بازار، دورنمای سوداگری در بازار مسکن کور می‌شود.


بیشتر بخوانید: دریافت مالیات از سازندگان بخش مسکن باید متوقف شود/ رکود گریبانگیر بازار مسکن


کارشناس مسکن با بیان این‌که دریافت مالیات از خانه‌های خالی یک پالس به سوداگران است مبنی بر این‌که دولت با آن‌ها مقابله خواهد کرد، ادامه داد: اخذ مالیات عامل موثر بازدارنده بازار مسکن خواهد بود که از فعالیت‌های مخرب سوداگران جلوگیری به عمل می‌آورد.

پروین‌پور پیش‌تر با اشاره به این که سازوکار مشخص شناسایی خانه‌های خالی در کشور وجود ندارد، گفته بود: این خانه‌ها باید با نرخ مؤثری شناسایی شده تا زیرساخت‌های دریافت مالیات از آن‌ها فراهم شود. با اخذ مالیات، مالکان خانه‌های خالی از سکنه که به‌دلیل سوداگری آن‌ها را وارد بازار نمی‌کنند مجبور می‌شوند این قبیل واحد‌های مسکونی را به بازار عرضه کنند.

وی تأکید کرد: در شرایط  اقتصادی کنونی که قیمت‌ها در بازار مسکن بالاست باید سامانه اطلاعاتی را در این بخش تشکیل دهیم؛ تا زمانی که این کار را انجام ندهیم هیچ کنترلی بر سوداگری نخواهیم داشت.

کارشناس اقتصاد مسکن یادآور شد: بر اساس قانون وزارت راه و شهرسازی باید سال ۹۴ سامانه املاک و اسکان را راه‌اندازی می‌کرد، اما سازمان ملی زمین و مسکن در آن زمان این کار را انجام نداد تا امروز ابزاری برای شناسایی خانه‌های خالی در اختیار نداشته باشیم.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

«خونه خالی» |شوک مثبت ورود خانه‌های خالی به بازار/ وقتی دورنمای سوداگری کور می‌شود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مستاجر
۱۶:۲۹ ۲۵ تير ۱۳۹۸
تنها راه برای کاهش و کنترل اجاره مسکن در شرایط فعلی جایگزین شدن مبلغ رهن با سکه هست چون فعلا با رهنی که صاحب خانه ها از مردم دریافت می کنند و یک سال بعد با کاهش ارزش ریال مستاجرها دچار ضرر می شوند در حالیکه قیمت خانه رو متناسب با قیمت روز محاسبه می کنند و انگار نه انگار که از مبلغ رهن جهت پرداخت قسمتی از قیمت خانه ای که خریذن و سود بردن استفاده کرده اند حتی اگه دولت مالکان رو وادار کنه قیمت رهن رو متناسب با قیمت سکه در زمان انعقاد قرذاذ قبلی به مستاجرانی که در حال پایان قردادشون هستن بر گردونن خیلی از مشکلات مسکن کم میشه
Iran (Islamic Republic of)
ساسان
۱۳:۳۳ ۲۵ تير ۱۳۹۸
واقعا جای سؤاله که چرا وزارت راه و شهرسازی به وظیفه خودش در راه اندازی سامانه املاک اقدام نکرده؟ الان چه شخصی باید پاسخگوی این گرانی افسارگسیخته باشه؟ آیا اشخاص و مسئولین وقت نباید بازخواست بشن؟ آیا کم کاری این اشخاص که باعث فشارهای شدید به مردم شده نباید مجازاتی داشته باشه؟ قوه قضاییه چرا ورود نمیکنه؟ الان برای مردم بحث مسکن مهمتره یا دلار؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۶ ۲۵ تير ۱۳۹۸
آجر درجه دو ۱۵ در ۲۰ هر عدد ۵۵۰ تومان وسیمان 16 هزارتومان میلیگردکیلویی 6000هراز کسی نیست علت گرانی را جویا بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۵ ۲۵ تير ۱۳۹۸
گرونی تا کی باید ادامه داشته یاشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۲۵ تير ۱۳۹۸
تورخداااااااااااااااقیمت مصالح ساختمانی سیمان اجر و میلگرد را کاهش دهید بتونیم یک خونه کوچیک واسه زن و بچم بسازم