به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، اللهوردی خضرلو عصر امروز در جمع خبرنگاران، با اشاره به فرارسیدن ایام حج تمتع اظهارداشت: در طول یک هفته از روز پنجشنبه ۳ مرداد ماه تا روز چهارشنبه ۹ مرداد ماه، کاروانهای حج از فرودگاه تبریز به سمت سرزمین وحی اعزام خواهند شد.
وی با بیان این که امسال ۲۶ کاروان از استان آذربایجان شرقی و اردبیل به حج اعزام میشوند، تصریح کرد: حجاج استان اردبیل به دلیل نبود پرواز به کشور عربستان، از این استان اعزام میشوند.
فرمانده پلیس فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز، همچنین به بازه زمانی بازگشت حجاج اشاره کرد و گفت: به مدت سه روز، از روز پنجشنبه ۱۴ شهریور تا روز دوشنبه ۱۸ شهریور، تمام کاروانهای حجاج استان فرودگاه مکه را به مقصد تبریز ترک خواهند کرد.
وی از افزایش ۸ درصدی حجاج تمتع در سال جاری خبر داد و خاطرنشان ساخت: ۴ هزار و ۷۰۳ نفر به حج تمتع اعزام میشوند، که ۲ هزار و ۴۱۲ نفر از حجاج مرد و ۲ هزار و ۲۹۱ نفر نیز زن هستند.
خضرلو، افزود: ۷۰۵ نفر از این تعداد از استان اردبیل و ۳ هزار و ۹۹۸ نفر از استان آذربایجان شرقی است.
وی با تاکید بر توصیههای مرکز پزشکی حج زیارت، مبنی بر ممنوعیت ۱۰ قلم دارو در کشور عربستان، اذعان داشت: آمپول پتدین ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم، آممول مرفین ۱۰ میلی گرم، قرص متادون ۵ و ۲۰ میلی گرم، شربت متادون، قرص هیدرومرفین ۲ میلی گرم، قرص متیل فنیدات هیدروکلراید، قرص ترامادول ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم، آمپول ترامادول ۵۰ میلی گرم، شربت اکسپکتورانت کدئین و قرص استامنوفین کدئین از جمله داروهای ممنوعه در کشور عربستان است.
فرمانده پلیس فرودگاه بینالمللی شهید مدنی تبریز، تاکید کرد: حجاج نباید به هیچ وجه این داروها را به همراه خود داشته باشند، در صورت دستگیری در عربستان با قوانین سخت گیرانهای مانند زندانهای طویل المدت و شاید بعضاً اعدام مواجه میشوند.
وی با بیان این که، ایران در کشور عربستان هیچ دیپلمات و کنسولگری ندارد، گفت: با توجه به این که هفت سال است هیچ دستگیری اتفاق نیافتاده است، اما زائرین باید بدانند که در صورت دستگیری، ایران هیچ دیپلمات و کنسولگری ندارد که به دنبال امورات حقوقی آنان باشد.
خضرلو ادامه داد: در صورت کشف هرگونه مواد مخدر از زائرین، بنابه تصمیمات مأخوذه، از سفر آنان ممانعت خواهد شد.
وی در مورد زائرینی که به دلیل بیماری دارو مصرف میکنند نیز گفت: اگر نسخه دارو را همراه داشته باشند، میتوانند دارو را از داروخانههای سازمان حج و زیارت که در عربستان مستقر است، دریافت کنند.
فرمانده پلیس فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز، ادامه داد: سالمندان عزیز از همراه داشتن خوارکی مانند شیرین بیان نیز خودداری کنند.
وی با اشاره به قوانین سختگیرانه در کشور عربستان، گفت: زائرین در طول سفر تمام دقت خود را داشته باشند، به طور مثال حتی اشیائی از شخصی دیگر بر زمین افتاد، به آن دست نزنند، چون در صورت مشاهده دوربینهای مداربسته دزدی محسوب شده و اعمال قانون خواهند شد.
خضرلو، در توصیههائی به خانواده زائرین، گفت: زائرین و همراهان آنها در هنگام بدرقه و استقبال مراقب کیفهای خود باشند تا سرقت نشود، همچنین از خانوادههای زائرین نیز تقاضا داریم تا مراسم استقبال را در خانهها برگزار کنند تا موجب ایجاد ترافیک در مسیر فرودگاه نشود.
وی با تاکید بر این که، زائرین هیچ اشیاء و کیفی را از دیگران امانت نگیرند، گفت: ممکن است کیف حاوی مواد مخدر و یا هرگونه اقلام ممنوعهای باشد که به نام آنها نوشته شده و دستگیر شوند.
فرمانده پلیس فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز، با اشاره به میزان پول و طلا همراه مسافر، گفت: مقدار پول همراه زائر پنج میلیون تومان یا پنج هزار یورو و یا هر پول خارجی که معادل پنج هزار یورو باشد، طلا و زعفران بالای ۱۵۰ گرم، نقره بالای ۳ کیلوگرم و فرش نیز از جمله اقلام ممنوعه است.
وی توصیه کرد: زائرین چاقو، موکت بر، اسپری و ترشی جات که اسیدی هستند همراه نداشته باشند و ابزاری مانند تیغ خودتراش را در کالای غیرهمراه مسافر قرار دهند و با خود به داخل هواپیما نبرند.
خضرلو، با تاکید بر این که پلیس فرودگاه وظیفه صیانت از زائرین را دارد، اذعان داشت: پلیس فرودگاه مجهز به دستگاه اکس ری جهت بازرسی، گیت ری جهت بازرسی بدنی و بادی اسکنر جهت اسکن از بدن است.
وی از حذف دستبندهای الکترونیکی در حج تمتع سال جاری خبرداد و گفت: این دستبندها که سال گذشته به منظور کنترل رفت و آمد زائرین استفاده میشد، امسال حذف شده است.
انتهای پیام/ب