نایب رئیس مجلس گفت : لغو قرارداد‌های صادراتی ریالی با عراق منجر به بیکاری بسیاری از کارگران شده است .

به گزارش    گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس با بیان اینکه در شرایطی با برخی از دستورالعمل‌ها در دوران تحریم نفتی مانع صادرات شده‌ایم گفت : محصولات ساختمانی همچون کاشی و سرامیک که سه برابر ظرفیت کشور تولید می‌شد مشمول این دستورالعمل‌ها شده است.

وی گفت : عراق نیاز بسیاری به خرید محصولات ساختمانی از جمله کاشی و سرامیک دارد که طرف‌های عراقی به علت وجود ریال در آن کشور بدهی خود را با پول ایرانی پرداخت می‌کردند که این پول نیز به دلیل حضور زائران ایرانی در دسترس طرف عراقی بود.

مصری با اشاره به اینکه استفاده از ارز خارجی در صادرات مشکلاتی برای صادرکنندگان ایجاد کرده است افزود: با دستورالعمل جدید بانک مرکزی مبنی بر لغو قرارداد‌های صادراتی ریالی با کشور عراق تمامی کارخانه‌های تولید کاشی و سرامیک تعطیل و کارگران نیز از کار بیکار شده‌اند.

وی با یبان اینکه بنده استدلالات بانک مرکزی را قبول دارم، اما اگر انعطافی برای حل این مسئله ایجاد نشود موانعی سر راه رونق تولید ایجاد کرده‌ایم بیان کرد: می‌توانستیم از ظرفیت صادرات این نوع از کالا به کشور عراق استفاده کرده و برای رونق تولید سرمایه‌گذاری کنیم.

‌مصری تصریح کرد: به فعلیت رساندن ظرفیت‌های دست نخورده اقتصاد ایران و استفاده از آن‌ها که تاکنون چندان در رونق تولید مورد استفاده قرار نگرفته می‌تواند زمینه‌های شکوفایی رونق تولید را فراهم کند و یکی از بزرگترین مؤلفه‌های رونق تولید و شکوفایی اقتصاد کشور استفاده از ظرفیت‌های دست‌نخورده است.

وی بیان کرد: ظرفیت‌های خالی یعنی آنچه که در کشور مصرف می‌شود، اما در کشور تولید نمی‌شود که این نیاز با واردات از کشور‌های دیگر جبران می‌شود در حالی که امکان تولید آن کالا در داخل کشور وجود دارد.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی افزود: یک ظرفیتی نیز در داخل کشور داریم که هر چه مواد اولیه در کشور داریم صادر کرده و فرآوری این مواد در کشور‌های دیگر انجام می‌شود، ولی ظرفیت این فرآوری در داخل کشور وجود دارد که به صورت کالای نهایی به کشور‌های دیگر صادر شود و ارزش افزوده و اشتغال در کشور ایجاد کنیم.

مصری افزود: از طرفی ظرفیتی در بازار‌های خارج از کشور ایران و بازار‌های همسایه داریم که امکان اینکه ما تولید داشته باشیم و بازار‌های آن‌ها را تأمین کنیم وجود دارد، اما متأسفانه ما در این بازار‌ها حضور موفقی نداریم و نتوانستیم از ظرفیت‌های خالی تولیدات کشور بهره‌ای ببریم.

وی با اشاره به اینکه در همین ظرفیت خالی یک ظرفیت خالی تولید در کشور نیز با عناوین ظرفیت اسمی و موجود داریم که اکنون به صورت بالقوه وجود دارد و به فعلیت رساندن آن خیلی هزینه‌بر نیست گفت: به طور مثال یک کارخانه برای تولید ۳۰۰ هزار قطعه ماشین‌آلات با تمامی زیربنا و امکانات موجود احداث شده که اگر این کارخانه در سه شیفت کار کند ۶۰۰ هزار قطعه تولید می‌شود، اما اکنون به دلایل مختلف در یک شیفت فعال است و فقط ۲۰۰ هزار قطعه از ظرفیت اسمی هم کمتر تولید می‌کند.

‌وی با بیان اینکه در شرایط کنونی برخی از کارخانه‌ها در کشور تنها دو روز در هفته کار می‌کنند با اینکه ظرفیت بیشتری در آن‌ها موجود است بیان کرد: حدود ۶۰ درصد از واحد‌های تولیدی شهرک‌های صنعتی ما در کشور به کلی تعطیل هستند؛ با اینکه ماشین آلات و امکانات، نیروی انسانی و ظرفیت زیادی در آن‌ها وجود دارد، اما این ظرفیت خالی است.

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه افزود: این ظرفیت خالی خیلی نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه ندارد، زیرا ما وقتی می‌خواهیم یک ظرفیتی در جایی ایجاد کنیم باید امکانات، زیرساخت‌ها و ماشین‌آلات فراهم و سرمایه در گردش و نیروی انسانی را مهیا کنیم.

وی با اشاره به اینکه از نظر نیروی انسانی در کشور مشکلی وجود ندارد گفت: مشکل عمده کارخانه‌های ما که از این ظرفیت‌ها استفاده نمی‌کنند یکی بحث نقدینگی و دومی نوسانات واردات و صادارات است که بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل عدم ثبات در کنترل واردات کارخانه را تعطیل کرده‌اند.

وی با بیان اینکه، اما اینکه چطور می‌توان از این ظرفیت استفاده کرد یک بحث جدیدی است که در کشور ما در حال رونق گرفتن است و آن بحث تولید بدون کارخانه است بیان کرد: به طور مثال بنده یک کارخانه دارم و روغن نباتی تولید می‌کنم که ظرفیت فروش داخل و خارج از ایران را هم دارد، اما قدرت مادی و توان تولیدی من درحدی است که یک شیفت می‌توانم مواد اولیه را تولید و برند خود را بزنم و کارخانه من دو شیفت خالی است کسی دیگر می‌آید برند کالایی دیگری را به نام خود ثبت می‌کند و بنده آن کالا را برای شخص سرمایه‌گذار با همان ظرفیت و کیفیت مناسب تولید می‌کنم و از آن شخص دستمزد می‌گیرم و اینطور هم قیمت کالا کاهش می‌یابد و هم ظرفیت خالی کارخانه پر می‌شود.

مصری اظهار کرد: ظرفیت داخلی هم فاصله بین ظرفیت اسمی و ظرفیت تولید است که به جرات می‌گویم که سه برابر است یعنی هر چه ما در ایران تولید می‌کنیم سه برابر آن کارخانجات ما در حال حاضر قدرت تولید آن کالا و خدمات را دارند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از چالش‌های جدی کارآفرینان در بخش صنعت کشاورزی و خدمات بحث نقدینگی است، زیرا بانک‌ها سرمایه در گردش را به صورت یک ساله به کارآفرینان می‌دهند و در این صورت شیفت دوم و سوم کارخانه‌ها در کشور راه‌اندازی نخواهد شد، اما اگر همین سرمایه در گردش به صورت تشویقی و با تضمین پنج ساله در اختیار سرمایه‌گذاران و کارآفرینان قرار بگیرد به طور قطع شیفت دوم و سوم کارخانه‌ها راه‌اندازی می‌شود.

مصری گفت: ما یک درصد دنیا هستیم و هفت درصد منابع دنیا را دارا هستیم و خود این عدد به ما می‌گوید می‌توانیم هفت برابر آنچه که اکنون هستیم باید باشیم و باید با امکانات و زیرساخت‌های بهتر ظرفیت‌ها را افزایش دهیم.

وی افزود: خیلی از افراد اعتقاد دارند که ما از آب‌های موجود کشور تاکنون بیش از ۲۰ تا ۲۵ درصد برای شیلات بهره‌برداری نکردیم و ۷۰ درصد این منابع هنوز خالی است و ما می‌توانیم از این ظرفیت استفاده و تولیدات خود را به کشور‌های دیگر صادر کنیم.

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در بحث مدیریت کشور باید به سمت برنامه محوری پیش برویم و هر دولتی که روی کار آمد برنامه مصوبه را اجرا کند یا اینکه عمر دولت‌ها را بیشتر و به هشت سال برسانیم.

وی افزود: تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد برنامه‌های اول، دوم، پنجم و ششم توسعه تاکنون عملیاتی شده و ما باید به سمت ثبات قوانین و مقررات برویم، به طور مثال بعد از انقلاب هفت بار دو وزارتخانه صنعت و معدن و بازرگانی ادغام و تفکیک شده، زیرا ما تنها به دنبال شکل هستیم و محتوا را از دست داده‌ایم .

 

 

انتهای پیام/د

محصولات ساختمانی سه برابر ظرفیت کشور تولید می‌شد

منبع:تسنیم

 

برچسب ها: صنعت ، صادرات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.