وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست خبری افتتاحیه بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ حضور یافت.
به گزارش حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی الکامپ با حضور محمدجواد آذریجهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان و وزرای ارتباطات کشورهای آذربایجان، ارمنستان، عراق و قائممقام وزیر ارتباطات قطر برگزار شد.
آذریجهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان در این نشست و در خصوص تبدیل ADSL به VDSL که به تازگی موضوعش مطرح شده است گفت: سیاست ما حرکت به سمت شبکه ثابت بدون مس است و این استراتژیای بود که ما از شرکتها خواستیم آن را پیگیری کنند و به دلیل نوسانات ارزی و همچنین مشکلاتی که در دو سال اخیر در حوزه سرمایهگذاری وجود داشت، توسعه شبکه ثابت پیشرفت چندانی نداشت.
وزیر ارتباطات افزود: توسعه پهن باند موبایل در ایران بر اساس گزارشات بینالمللی موجود بسیار خوب بود. سنگاپور نمره اول سرعت اینترنت در دنیا را دارد اما پهن باند موبایل در ایران اگر سرعتش بیش از سنگاپور نباشد، قطعاً کمتر نیست؛ آن چیزی که ما را نسبت به سنگاپور عقب انداخته مربوط به شبکه ثابت است.
وی افزود: در سنگاپور سرعت اینترنت در منازل به ۱۰ گیگ یا حداقل به ۱ گیگ رسیده و استفاده از شبکه موبایل آن گونه که در کشور ما فراگیر است در آنجا مطرح نیست.
آذری جهرمی ادامه داد: بنابراین ما تصمیم گرفتیم این عقب ماندگی در شبکه ثابت را جبران کنیم؛ تقریباً از دو ماه پیش این موضوع را پیگیری کردیم و شرکت مخابرات ایران برنامهای در این خصوص ارائه داد؛ در حال حاضر شرکت مخابرات ایران بیش از ۴ میلیون مشترک ADSL دارد که از امروز این شرکت سرویسی تحت عنوان سُرینو ارائه میکند؛ سرویس سُرینو تا کابینت فیبر میرود و در لستمایل که همان مس هست، مس میماند.
آذری جهرمی در خصوص این سرویس افزود: بنابر ارزیابیهای صورت گرفته سرویس سرینو میتواند به طور متوسط سرعت اینترنت خانگی را تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه افزایش دهد؛ این در حالی است که در حال حاضر ۳۰ درصد خطوط مسی ما به دلیل فاصله زیاد از مراکز بالای ۲ مگابیت بر ثانیه کار انجام نمیدهند.
وی ادامه داد: ۱۶ درصد مشترکان کشور میتوانند بین ۸ تا ۱۶ مگ دریافت کنند و سایر مشترکان هم بین ۴ مگ تا ۸ مگ هستند و مفهوم آن این است که ما یک رشد ۴ برابری در ظرفیت سرویسهای خانگی مخابرات ایران را تجربه میکنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در حال حاضر در سراسر کشور با ظرفیت ۲ میلیون پورت آماده واگذاری هستند که این دستاورد بزرگی هست.
آذری جهرمی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص اینکه آیا موضوع اندروید داخلی یا همان اندروید سفارشیسازیشده در دیدار با وزرای ارتباطات کشورهای خارجی در دیدارهای اخیر مطرح شد، گفت: سیستم عامل یک موضوع پیچیده است، پیچیدگی آن از این بابت است که ۳ ذینفع دارد؛ یکی ذینفع کاربران است که یک تجربهای از استفاده را دارند؛ ذینفع دوم، تولیدکنندگان گوشیهای تلفنهمراه هستند و سومین ذینفع، توسعه دهندگان نرمافزار هستند؛ هر سیستمعاملی اگر بخواهد موفق باشد، باید بتواند این مخاطبان را جذب کند.
وی ادامه داد: بحث اینکه ما توسعه سیستمعامل را به صورت منطقهای داسته باشیم، یکی از محورهای مذاکرات ماست اما اینکه این سیستمعاملی را که ما در ایران روی آن کار کردیم و توسعه دادیم و به نوعی اندروید سفارشیسازیشده را در مذاکرات مطرح کرده باشیم، خیر؛ این نکته در دستور کار مذاکرات اخیر ما نبود.
وی افزود: البته محور داشتن یک سیستم عامل تلفن همراه که بتوان روی آن کار کرد جزو محورهای کارشناسی است.
انتهای پیام/