به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، احمدی شادمهری، معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به بهرهمندی چهار هزار و ۳۵ نفر از خدمات مشاوره ژنتیک در سال گذشته گفت: با اجرای طرح غربالگری از تولد ۱۳ نوزاد معلول پیشگیری شد.
وی افزود: سه ماه نخست امسال نیز ۴۲۸ نفر در مراکز مشاوره ژنتیک شهرستانهای بیرجند و قاین پذیرش و از خدمات این مراکز بهرهمند شدند که پنج نفر در طرح غربالگری ژنتیک شناسایی و ختم بارداری به صورت قانونی انجام شده است.
احمدی شادمهری با اشاره به ماهیت خدمات مشاوره ژنتیک گفت: این مشاورهها در سه بخش قبل از ازدواج، اختلالات غربالگری دانش آموزی ۱۲ تا ۲۵ سال و مشاوره در مراکز انجام میشود.
معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی به اجرای طرح غربالگری اختلالات ژنتیک سال ۹۷ برای پنج هزار و ۷ دانش آموز در ۶ شهرستان اشاره کرد و افزود: خانوادههای چند معلولیتی درشهرستانهای طبس، درمیان، نهبندان، سربیشه، زیرکوه، سرایان و بشرویه سال گذشته از خدمات مشاوره ژنتیک به صورت سیار استفاده کردند.
وی بیان کرد: هزینههای آزمایشگاهی –سونوگرافی برای مراجعان نیازمند و خانوادههای با سابقه معلولیت بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد پرداخت میشود.
احمدی شادمهری با اشاره به هزینه کرد بالغ بر یک میلیارد تومان اعتبار برای برنامههای ژنتیک استان در سال گذشته یادآور شد: دیدن هر فرد معلول یک زنگ خطر برای افرادی است که تمایل به فرزنددار شدن دارند تا مشاوره ژنتیک را جدی بگیرند.
وی یکی از برنامههای پیش رو را اجرای طرح شیوع شناسی معلولیت در استان عنوان کرد و گفت: این طرح به صورت کشوری در استان انجام میشود که سال گذشته با اعزام تیمهای سیار به شهرستانهای فاقد مرکز مشاوره بسیاری از بیماریها شناسایی و پیشگیری شده است.
معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی تاکید کرد: خانوادههای دارای معلول برای شناسایی مشکلات ژنتیکی لازم است در زمان حیات فرد معلول به مرکز مشاوره مراجعه کنند تا با نمونهگیری از این شخص تشخیص نوع بیماری انجام گیرد.
۱۱۵ هزار و ۷۶ نفر تحت حمایت بهزیستی خراسان جنوبی هستند و ۲ هزار و ۴۶۲ خانوار هم پشت نوبت قرار دارند.
انتهای پیام/ب