ابوالقاسم لعلی رئیس سازمان اورژانس دانشگاه علوم پزشکی بابل در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ، گفت: با توجه به ترافیک زیاد شهر بابل و در راستای سرعت بخشیدن به خدمات
اورژانس ۱۱۵ بابل با رایزنیهای انجام شده موافقت اخذ دو سهمیه موتورلانس برای بابل اخذ شد که در صورت ورود این موتورها به کشور به اورژانس بابل اختصاص یابد.
وی خواستار همکاری جدی رسانهها در حوزه تبلیغ فرهنگ ترافیک برای حل مشکلات موجود شد و افزود: تعداد زیادی از تماسها به اورژانس غیرضروری است و میانگین در روز از هزار و ۸۰۹ تماس مردمی ۴۰ مورد مزاحم تلفنی داریم.
رئیس سازمان اورژانس دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: در حالی که تلفنهای اورژانس باید برای استفاده عموم آزاد باشند، وجود مزاحمان تلفنی یکی از مشکلات کاری اورژانس است که با مزاحمت و فحاشی، وقت همکاران اورژانس ۱۱۵ را میگیرند و رسانهها باید برای جلوگیری از این معضل، فرهنگ سازی کنند.
لعلی افزود: در سه ماه گذشته ۶ هزار و ۵۰۴ ماموریت داشتیم که ۲ هزار و ۸۳۹ مورد شهری و ۳ هزار و ۶۶۵ مورد ماموریت جادهای بود.
وب گفت: مدت زمان حضور بر بالین بیمار در شهر ۶.۵ دقیقه بوده است که استاندارد کشوری ۷ دقیقه است و زمان حضور در جاده نیز ۱۲ دقیقه بوده که استاندارد کشوری ۱۵ دقیقه است.
رئیس اورژانس ۱۱۵ بابل افزود: در سه ماه امسال هزار و ۶۶۶ مصدوم تصادفی داشتیم که ۷ نفر فوت شدند.
وی به حجم زیاد ماموریتهای اورژانس بابل اشاره کرد و گفت: در دو روز منتهی به پایان دو هفته گذشته همکاران ما در اورژانس بیش از ۵۰۰ ماموریت انجام دادند.
لعلی از استقرار طب اورژانس در مراکز اورژانس برای افزایش رضایتمندی مردم خبر داد و افزود: یکی از مشکلات عمده در مراکز اورژانسی ما حضور بیماران غیراورژانسی است که به جای مراجعه به مراکز درمانی به اورژانس مراجعه میکنند.
وی گفت: باید فرهنگ سازی شود که اورژانس برای موارد خاص احیا و نجات جان بیمار است.
رییس سازمان اورزانس بابل افزود: سامانه GPS آمبولانسها را فعال کردیم که این موضوع پیگیری لحظه به لحظه سرعت، طریقه رانندگی، میزان سوخت و مسیر تردد آمبولانسها را کاملا مشخص میکند.
وی گفت: با پیگیریهای صورت گرفته با اورژانس کشور توانستیم مجوز ۳دستگاه آمبولانس بنز اسپرینتر ۳۱۵کمک دار به روز دنیا و ۲ موتورلانس را اخذ نمائیم که در اردیبهشت امسال یک آمبولانس اسپرینتر مجهز به تجهیزات مدرن روز دنیا شامل دی سی شوک و ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) تحویل دانشگاه شد.
لعلی افزود: آمبولانس اسپرینتر ۳۱۵ کمک داردار اورژانس مجهز به تجهیزات مدرن روز دنیا شامل دی سی شوک و ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) و برانکاردهای مجهز جهت راحتی بیشتر بیماران هستند و تجهیزات و امکانات به کار رفته در آنها از بروزترینهای دنیا میباشد و میتوان در مناطق صعب العبور و بالادست شهرستان بابل از آن استفاده کرد.
وی با بیان اینکه از حیطه تجهیزات و آمبولانس هیچ مشکلی نداریم، گفت: آموزش به پرسنل را هر ماهه با دو کارگاه آموزشی دنبال کرده و فعالسازی شورای پژوهشی را در سازمان اورژانس پیشبینی کردیم.
لعلی افزود: برای مناطق بالادست و جادهای نیازمند نرم افزار ردیابی لحظهای موقعیت مکانی افراد حادثه دیده هستیم، بسیاری از افرادی که در مناطق بالادست و صعب العبور دچار حادثه میشوند از مکان دقیق حادثه اطلاع کافی ندارند و زمان بسیاری صرف پیدا کردن محل میشود.
وی با بیان اینکه اختصاص بالگرد به اورژانس ۱۱۵ بابل، به اراده شهرستانی نیاز دارد و تا زمانی که زیرساختهای آن فراهم نشود، نمیتوانیم هلیکوپتر را در شهرستان داشته باشیم، گفت: در منطقه سیدکلا، زمینی برای ایجاد باند هلی کوپتر مورد بررسی قرار دادیم و برای مواقع اضطراری از زمینهای فوتبال در سطح شهرستان برای فرود هلی کوپتر استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در حدود ۲۰ سال اخیر، پایگاه جدید شهری در بابل ایجاد نشد و در سالهای اخیر مصوبه شورایشهر را برای ایجاد پایگاه داشتیم که با تغییر شهردار، این موضوع به نتیجه نرسید، افزود: در این زمینه روزهای گذشته نشستی با فرماندار ویژه و بخشداران شهرستان بابل برگزار کردیم.
وی با توجه به رایگان بودن تمامی خدمات اورژانس و محدود بودن اعتبارات اورژانس خواستار حضور خیران حوزه سلامت جهت توسعه پایگاهها به خصوص پایگاههای شهری شد.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان اینکه شهرستان بابل دارای ۱۲ پایگاه اورژانس است که از این تعداد یک پایگاه در شهر امیرکلا و دو پایگاه در شهر بابل قرار دارند، گفت: به زودی کلنگ احداث ساختمان پایگاه جادهای احمد چاله پی بخش لاله آباد بابل به زمین زده خواهد شد.
انتهای پیام/ س
اضافه شدن آمبولانسهای جدید و پیشرفته در شهرستان بابل