به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، دادگاه عالی هلند، دولت وقت این کشور را بخاطر کشتار ۳۵۰ مرد مسلمان بوسنیایی در سال ۱۹۹۵ محکوم کرد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، در خلال جنگ صرب ها و مسلمانان بوسنی، چهارصد نیروی حافظ صلح هلندی به یک «منطقه امن» به نام «سربرنیتسا» اعزام شده بودند تا از هزاران پناهجوی مسلمان دربرابر نیروهای صرب محافظت کنند. اما دادگاهی در هلند دریافت که نیروهای هلندی با اینکه میتوانستند به ۳۵۰ مردی که به این پایگاه پناه آورده بودند اجازه دهند در آن بمانند، آنها را به نیروهای صرب تحویل دادند.
این در حالی انجام شده بود که این نیروها از خطر آزار یا کشتهشدن آنها توسط سربازان صرب باخبر بودند و بهصورت آگاهانه و غیرقانونی دست به چنین اقدامی زدند. این دادگاه اعلام کرد: «آنان شانس این افراد را برای دور ماندن از دستان صربهای بوسنیایی از بین بردند».
با این حال دادگاه عالی هلند نقش دولت وقت این کشور در این کشتار را ۱۰ درصد عنوان کرد و این اقدام بدین معناست که بازماندگان کشتهشدگان تنها چند هزار یورو غرامت دریافت خواهد کرد. همچنین این دادگاه اتهام دوم مبنی بر کمک نیروهای هلندی به دور کردن پناهجویانی که در اطراف پایگاه این کشور در منطقه امن جمع شده بودند را رد کرد و آن را غیرقانونی تشخیص نداد.
جنگ بین صربها و مسلمانان بوسنی که از پیامدهای تجزیه کشور «یوگسلاوی» بود، از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ میلادی به طول انجامید و هزاران کشته برجای گذاشت. بهطور کلی آنچه در خلال این جنگ به کشتار سربرنیتسا مشهور شد، در ماه ژوئن سال آخر جنگ رخ داد و در نتیجه آن بیش از 8 هزار مسلمان قتل عام شدند.
انتهای پیام/
منبع: فارس