مدیر جهاد کشاورزی مرند از پیش بینی تولید ۱۲ هزار تن محصول زردآلو در شهرستان مرند خبرداد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، رحمانی مدیر جهاد کشاورزی مرندگفت: پیش بینی می‌شود عملکرد شهرستان ۴ هزار و ۵۰۰ کیلو گرم در هکتار بوده و ۱۲ هزار تن محصول تولید شود که ۲۵ درصد از محصول تولیدی به صورت تازه خوری و۷۵ درصد به صورت فرآوری شده به بازار عرضه شود.

وی درادامه از آغاز برداشت زردآلو از باغ‌های این شهرستان خبر داد و گفت: مرند قطب تولید زردآلو، قیسی، برگه و لواشک در آذربایجان شرقی و کشور است.

رحمانی با اشاره به اینکه شهرستان مرند از نظر تولید زردآلو در سطح استان مقام اول را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: حدود ۴ هزار و ۵۰۰ نفر در امر تولید و فرآوری زردآلو در این شهرستان مشغول به کار هستند.

وی اظهار داشت: با شروع تابستان و گذشت نیمه اول تیرماه کم کم باغداران مرندی شروع به برداشت میوه زردآلو از باغات این شهرستان می‌کنند، شهرستان مرند از قطب‌های مهم تولید زردآلو در کشور بوده و در سطح استان مقام اول را دارد که از لحاظ کیفیت و طعم در برخی رقم‌ها در کشور حرف اول را می‌زند.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی از بهترین ارقام زردآلو‌های شهرستان می‌توان به ارقام عسگر آباد، نصیری، تبرزه، اردوباد و شاهرودی اشاره کرد که هم قابلیت تازه خوری و هم قابلیت خشکباری دارد.

رحمانی سطح باغات زردآلو در شهرستان مرند را ۳ هزار هکتار دانست و تصریح کرد: ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار از باغ‌ها بارور است که امسال با توجه به سرمازدگی بهاره و عدم تلقیح درختان در تولید محصول اثر گذاشته است.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌شود عملکرد شهرستان ۴ هزار و ۵۰۰ کیلو گرم در هکتار بوده و ۱۲ هزار تن محصول تولید شود که ۲۵ درصد از محصول تولیدی به صورت تازه خوری و۷۵ درصد به صورت فرآوری شده به بازار عرضه شود.

رحمانی با اشاره به اینکه شهرستان مرند دارای ۱۷ نوع زردآلو است، اذعان داشت: از ۳ هزار هکتار باغ زردآلوی شهرستان به طور متوسط در هر هکتار یک و نیم نفر و در کل حدود ۴ هزار و ۵۰۰ نفر به طور مستقیم در شهرستان مشغول به کار هستند.

مدیر جهاد کشاورزی مرند همچنین از تهیه خشکبار زردآلو در کنار کشت این محصول خبر داد و عنوان کرد: مرند به عنوان بزرگترین و مهمترین قطب تولید خشکبار (قیسی) در کشور است و هر ساله در شهرستان بیش از نصف تولید زردآلو برای فرآوری و تولید قیسی راهی کارگاه‌های تولید قیسی می‌شود و در کنار آن‌ها نیز کارخانجات صنایع تبدیلی در زمینه تولید برگه زردآلو و لواشک و آب میوه فعالیت می‌کند.

وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه کشاورزان از خسارت طبیعی و قهری مثل تگرگ و سرمازدگی بهاره دچار خسارت می‌شوند، تصریح کرد: با توجه به اینکه درختان زردآلو در اوایل بهار شروع به شکوفه دادن می‌کنند دستگاه‌های ضد تگرگ و ضد سرما به این منظور پیش بینی شده که برای این شهرستان حدود ۲ دستگاه ضد تگرگ و۲ دستگاه ضد سرما به صورت الگویی در مناطق مختلف شهرستان کار گذاشته شود که ۱۴ دستگاه ضدتگرگ دیگر باید در شهرستان نصب شود.

رحمانی در پایان اعلام دیرهنگام تعرفه‌های بیمه، مراجعه نکردن کارگزاران بیمه به روستا‌ها و رقابتی نبودن بیمه محصولات کشاورزی از طرف صندوق را از جمله عواملی دانست که در کاهش میزان عضویت کشاورزان در صندوق بیمه کشاورزی شهرستان تاثیرگذار دانست.

 

انتهای پیام/ش

آغاز برداشت زردآلو از باغ‌های شهرستان مرند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار