به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ارومیه ،پور عابدی از آخرین دستاوردها و یافتههای علمی و پژوهشی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی و مجموعههای گروههای پژوهشی شیمی
متابولیت ثانویه گیاهان دارویی، گروه مدیریت کسب و کار، آزمایشگاههای تحقیقاتی، مرکز کشت بافت و رویان گیاهی، گلخانهها و مزرعه گیاهان دارویی و و سایر اختراعات و ابتکارات جهاد دانشگاهی بازدید کرد.
در جریان این بازدید پور عابدی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی سالانه در حدود ۱۸۰۰ طرح پژوهشی در قالب کارفرمایی و داخلی در دست اجرا دارد افزود ۸۰ درصد این طرحها دارای کارفرما بوده و و بر رفع نیازها و چالشهای موجود متمرکز شدند.
وی با اشاره به اینکه تحریمهای ظالمانه دشمن که کشور را تحت تاثیر قرار داده است به بخشی از فعالیتهای حوزه پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی است افزود: با توجه به شرایط فعلی کشور باید پژوهش و فناورانه جهاد دانشگاهی به صورت ویژه و گستردهتر نقش خود را ایفا کنند و در جهت رفع نیازمندیهایی که متکی بر خارج از کشور بوده با بهره گیری از فناوریهای تولید شده به شکل بومی و ساخت تولید ورود کند.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با بیان اینکه با عنایتهای مقام معظم رهبری در بودجه سال جاری مبلغ ۱۵ میلیون یورو برای رفع برخی مشکلات کشور به جهاد دانشگاهی تخصیص یافته است گفت: از جمله این موارد تولید ۱۰ قلم مواد پر مصرف شیمیایی در دستور کار جهاد دانشگاهی قرار گرفته است که پژوهشگران این نهاد کار دانش پایه و اقدامات زیر ساختی آن را انجام داده و در مرحله پایلوت آزمایشگاهی و نیمه صنعتب در صدد جذب سرمایه گذار و ارائه به صنعت هستیم.
پورعابدی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در بخشهای مختلف از جمله صنعت، نفت، گاز و پتروشیمی وارد شده و دستاوردهای خوبی دارد افزود: در بخش دکل حفاری مته حفاری، زیست پالایش و زیست محیطی بخش نفت، گاز و پتروشیمی و نمک زدایی از نفت کارهای خوبی انجام داده است.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با اشاره به اقدامات جهاد دانشگاهی در حوزه حمل و نقل ریلی و مترو ملی گفت: جهاد دانشگاهی در زمینه ساخت متروی ملی نقش اساسی داشته و در کنسرسیومی که برای تولید سیستم لوکوموتیو و متروی ملی تشکیل شده است حضور دارد.
وی با اشاره به دستاوردهای جهاد دانشگاهی در بخش پزشکی، انجام ۱۰ هزار سیکل نازایی توسط ۹ مرکز درمان ناباروری را از اقدامات این نهاد انقلابی است افزود: استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماریها و درمان سرطان سینه، تولید داروهای نوترکیب و گیاهی کارهای خوبی شده که این نوارد تنها بخشی از دستاوردهای پزشکی جهاد دانشگاهی است.
پورعابدی با بیان اینکه بیشترین تأکید جهاد دانشگاهی در بخش کشاورزی حرکت به سمت کشاورزی هوشمند و استفاده از آی تی و اینترنت اشیا در این حوزه است گفت: در صددیم با استفاده از فناوریهای جدید راندمان بخش کشاورزی را افزایش دهیم.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی به اقدامات جهاد دانشگاهی در حوزه علوم انسانی اشاره کرد و افزود: در بخش اعتیاد، خانواده، گردشگری، سرمایه ملی و سبک زندگی جهاد دانشگاهی اقدامات بسیار خوبی انجام داده است که ۱۶ مرداد سالجاری به مناسبت سی و نهمین سالگرد تاسیس جهاد دانشگاهی از آخرین دستاوردها و فناوریهای این این نهاد انقلابی رونمایی میشود.
پور عابدی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی جزو واحدهای قدیمی و توسعه یافته در بین واحدهای استانی است تصریح کرد: این واحد زیر ساختهای خوبی در حوزه پژوهشی و نوآوری وتجاری سازی دارد و با انجام پروژههای دانش محور خود در موضوعات مختلف میتواند بستر ساز موفقی در اشتغال زایی در سطح منطقه و کشور شود.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی توانمندیهای خوبی در اختیار دارد گفت: این واحد از طریق مرکز رشد میتواند زمینه را برای فعایت و شکوفایی افرادی که ایده خوبی در بخشهای مختلف دارند را ایجاد کرده و برای واحد نیز از تمامی ابعاد ارزش افزوده کیفی داشته باشد.
انتهای پیام/م
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی کشور از دستاوردهای واحد اذربایجان غربی بازدید کرد