به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، جرمی هانت، وزیر امور خارجه انگلیس مدعی شد: «من امروز عصر گفتگویی نسبتا طولانی با محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران داشتم. باتوجه به گفتگویی که با وی داشتیم و با در نظر گرفتن اظهاراتی که مقامات ایرانی مطرح کرده اند، برداشت ما این است که ایران در اقدامی تلافی جویانه پس از توقیف نفتکش در جبل الطارق دست به این اقدام زده است».
وزیر خارجه انگلیس مدعی شد: کشتی حامل محموله نفتی ایران به صورت قانونی در آبهای جبل الطارق توقیف شد، زیرا این نفتکش برخلاف تحریمهای اعمال شده اتحادیه اروپا علیه سوریه حامل نفت بود. به همین علت مسئولان جبل الطارق با رعایت کامل روند لازم و با رعایت کامل قوانین اقدام کردند. اما نفتکش استنا ایمپرو (نفتکش انگلیسی) در «آبهای عمان!» توقیف شده است که این اقدام، نقض آشکار قوانین بین المللی است. این نفتکش در ادامه مجبور شد به آبهای ایران برود. این کار کاملا غیرقابل قبول است. این وضع سبب شده است پرسشهای بسیار جدی درباره امنیت شناورهای انگلیسی و همچنین شناورهای بین المللی در تنگه هرمز مطرح شود. ما امروز بعدازظهر گفتگوی بسیار طولانی داشتیم و اینکه چگونه میتوان امنیت شناورهای انگلیسی و بین المللی را تضمین کرد. قرار است روز دوشنبه در پارلمان یعنی مجلس عوام سخنانی مطرح کنم درباره اینکه ما میخواهیم چه اقدامات بیشتری صورت بدهیم. ما روز گذشته سطح هشدار را برای شناورهایمان به سطح سه افزایش داده ایم. این تصمیم پس از تصمیم وزیر حمل و نقل (انگلیس) اتخاذ شده است. به هرحال، ما در ادامه مسیر اقدامات بیشتری صورت خواهیم داد و این تصمیمات را اطلاع خواهیم داد. اما اولویت مطرح همچنان این است که بتوان راهی پیدا کرد تا از تنشها کاسته شود. به همین علت است که من با وزیر امورخارجه ایران گفتگو کردم. به همین علت است که روند قانونی در جبل الطارق همچنان ادامه دارد. اما لازم است ببینیم که در ایران نیز روند قانونی رخ بدهد.
وزیر خارجه انگلیس در حالی چنین ادعاهایی را مطرح میکند که ایران بارها اعلام کرده است، کشتی توقیفشده حامل نفت ایران به سمت سوریه نمیرفت. از سوی دیگر توقیف نفتکش انگلیسی در آبهای ایران صورت گرفته است.
هانت همچنین مدعی شد: «من به شدت نگران امنیت و جان خدمه این نفتکش هستم. مسئله ما به راهبرد اعمال فشار حداکثری آمریکا مربوط نمیشود. آنها (آمریکا) درخصوص رسیدگی به مسئله ایران، رویکردی متفاوت با ما و فرانسه و آلمان دارند. ما همچنان از توافقنامه هستهای ایران حمایت میکنیم. مسئله ما، امنیت و ایمنی شناورهای انگلیسی و بین المللی در یکی از مهمترین آبراههای جهان است. به همین علت است که ما از ایران میخواهیم از این اقدام غیرقانونی دست بکشد. ما به دنبال یافتن راههایی هستیم که از تنشها بکاهیم. در عین حال به صراحت بسیار اعلام کرده ایم که اقدامات لازم را برای تامین امنیت شناورهای انگلیسی و شناورهای بین المللی صورت میدهیم».
انتهای پیام/
جلل الخالق
واقعا که دست روباه را هم از پشت بستید
خباثت هم حدی دارد
روباه مکار که فکر کنم کشتن تو حلال است بدبخت نوچه امریکا
حالا برای ما زیرو رو میکشین