اسلامی گفت: هر بنگاهی که تضمین کند حقوق نیروهای خود را ماهانه کسر و به حساب صندوق مشخص شده واریز کند میتواند وارد طرح تأمین مسکن کارکنان شود.
به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی گفت: با پیگیری های سازمان بنادر و دریانوردی ساعت ۱۵ : ۰۶ بعدازظهر روز گذشته کشتی ایرانی که در بندر جده عربستان سعودی متوقف شده بود، آزاد شده است.
وی ادامه داد: کشتی فوق به علت نقض فنی موتور به همراه ۲ یدک کش ایرانی در حال حرکت به سمت آبهای کشورمان است.بعد از ورود کشتی به آبهای سرزمینی شرکت ملی نفتکش تعمیر آن را آغاز خواهد کرد.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: آمریکا همواره برای کشتیها و هواپیماهای ما مشکل ایجاد میکند، اما شرکت کشتیرانی و هواپیمایی با استفاده از توانشان مشکلات را برطرف خواهند کرد.
اسلامی درباره راه اندازی سامانه املاک و اسکان گفت: براساس قانون وظیفه راه اندازی سامانه املاک و اسکان برعهده وزارت راه و شهرسازی است و با استفاده از سیستمهای میان بر راه اندازی آن آغاز شده است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: شناسایی خانههای خالی در گذشته به وسیله شهرداریها انجام می شد اما هم اکنون برای شناسایی سریع خانههای خالی از بانک های اطلاعاتی دستگاههای کشور استفاده می شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر طرح تأمین مسکن کارکنان (تامکاد)، گفت: تأمین مسکن کارکنان دولت تنها شامل بنگاههای دولتی نمیشود و هر بنگاهی که تضمین کند حقوق نیروهای خود را ماهانه کسر و به حساب صندوق مشخص شده واریز کند میتواند وارد این طرح شود. صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای زیرمجموعه دستگاههای دولتی نیز میتوانند در این طرح سرمایه گذاری کنند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: این طرح به تایید رئیس جمهور رسیده و به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شده است و به محض ابلاغ سازمان برنامه و بودجه به وزارت راه و شهرسازی اجرای آن آغاز می شود.
وی ضمن اشاره به صحبت های روز گذشته رئیس جمهور مبنی بر افزایش ۳۰ درصدی اجاره بها گفت: مبنای تحلیل وزارت راه و شهرسازی، معاونت مسکن و اطلاعات رسمی و ثبت شده آن است، بر اساس داده های معاونت مسکن و اطلاعات بانک مرکزی و مرکز آمار، متوسط افزایش اجاره بها حد فاصل سه ماه ابتدای سال منتهی به سه ماهه ابتدای سال گذشته حداکثر ۳۰ درصد بوده است.
اسلامی اظهار کرد: حرکت شتابان قیمت مسکن که در ماه گذشته رخ داده بود اکنون متوقف شده است.
بیشتر بخوانید: بانکها سهم تسهیلات مسکن را کامل تخصیص دهند
وزیر راه و شهرسازی درباره طرح ملی اقدام مسکن، گفت: تولید و عرضه مسکن در طرح اقدام ملی آغاز شده و برنامه ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در حال اجراست. جامعه هدف اقشار متوسط رو به پایین است و واحدهای مسکونی که ۱۰۰ متر زیربنا و ۷۵ متر مصرفی دارند با قیمت ۳۰۰ میلیون تومان عرضه میشود و در حال حاضر واحدهایی که به بازار عرضه میشود بزرگ متراژ هستند.
اسلامی توضیح داد: در خرید و فروش مسکن سوداگری وجود دارد و دلالان واحدهایی را عرضه میکنند که مردم توان خرید آن را ندارند.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: مقرر شده است تا ۶۰ هزار واحد مسکونی از ۴۰۰ هزار واحد طرح اقدام ملی در اطراف تهران ساخته شود و برای اجرای آن با نیروهای مسلح قراردادهایی امضا شده است تا در پادگانهای خارج از شهر احداث شود.
وی به توقیف نفتکش انگلیسی در تنگه هرمز اشاره کرد و گفت: این نفتکش به لحاظ ورود به محدوده خروج نفتکشها، ایجاد آلودگی زیست محیطی برای دریا و خاموش کردن رادارهایش مرتکب تخلف شده بود به همین دلیل سازمان بنادر و دریانوردی دستور توقیف آن را صادر کرد و هم اکنون بر اساس حکم قضایی نیروهایش در داخل نفتکش هستند.
وزیر راه و شهرسازی به توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق اشاره کرد و گفت: این به طور واضح یک دزدی دریایی است و توقیف آن بر خلاف قوانین بینالمللی صورت گرفته و با مخالفتهای سایر کشورها مواجه شده است.
اسلامی گفت: پارسال ۵۴۵ فقره ازدواج صورت گرفت که ۸۰ درصد آن به عنوان جامعه هدف آنالیز شد.
وی بیان کرد: در دولتهای نهم و دهم کمتر از ۷۰۰ هزار واحد مسکن مهر تحویل مردم شد، اما در دولتهای یازدهم و دوازدهم بیش از یک میلیون واحد مسکن تحویل مردم داده شده است. در دوره حضورم در وزارت راه و شهرسازی ۱۱۲ هزار واحد مسکن تکمیل و تحویل شد و ۱۶۵ هزار واحد دیگر هم در اولویت تامین آب و برق وزارت نیروست تا پایان سال موضوع ۴۰۰ هزار واحد را نهایی میکنیم.
اسلامی با اشاره به کاهش قیمت ارز گفت: قیمت مسکن اُفت کرده و روند شتابان رشد آن کند شده است و در سطح کشور وادادگی در حوزه مسکن افزایش مییابد.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه شما چند واحد مسکونی دارید، گفت: من خودم مستاجر بودم و بعد از ۲۸ سال امروز یک خانه دارم.
انتهای پیام/
بعد همه شاکی شدن چرا ب کارمندا میدن
کارمندی ک با حقوق نهایت ۲.۵۰۰ میخواد هرروز با ۲۵ تومن خودشو ب شهر برسونه و با ۲۵ برگرده خونه،این خونه رو مفت هم بدن بهش ب کارش نمیاد
تفکر انقلابی میخواد
کار جهادی میخواد تا امور اصلاح شود
هرچند این خونه ای ک اینا میگن اطراف شهر،مطمئنا از پردیس و پرند نزدیک تر نیست،اون کارمندی ک اکثرا شب ها شیفته این خونه ن ب کار خودش میاد نه همسرش ک تنها باید تو ی حاشیه شهر باشه
در ضمن بقیه مردم هم نیاز به سرپناخ دارن نه فقط کارمندان
کدوم شرکت خصوصی میاد تعهد بده از حقوق کارمنداش کسر میکنه و ... اصلا کدوم کارگر ک نیروی بخش خصوصی امنیت شغلی داره؟
راهکارهای ساده ای برای حل مشکل مسکن وجود دارد یکی از اثرگذارترین آن تصویب قانون محدودیت مالکیت یعنی هرکس فقط مالکیت یک منزل مسکونی را داشته باشد بقیه منازل را یا اجاره بدهد یا بفروشد البته زودتر از 5سال نمی توان مشکل مسکن را حل کرد
کسی که مستاجرباشد برای مستاجران کاری خواهدکرد