وزیر بهداشت گفت: فضای مجازی به جایگاه اصلی زندگی جوانان تبدیل شده است و اغلب با مشکل برخورد‌های اجتماعی مواجه اند.

جوانان جوانی نکرده پیر شده‌اند/ اختصاص بودجه خاص به معاونت فرهنگی و دانشجوییبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت در اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: معاونت فرهنگی و دانشجویی از مهمترین معاونت‌هایی است که می‌تواند بر تاب آوری دانشجویان و اثر بخشی دانشجویان تربیت شده در جامعه نقش داشته باشد.

نمکی گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور باید در عرصه فرهنگ تلاش کنند؛ اظهارات معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی در چند دقیقه گذشته نتیجه سال‌ها تلاش آن‌ها بود بنابراین باید این تجربیات را در نظر گرفته و به آن‌ها بپردازیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: آنچه که باید سرلوحه کار ما قرار بگیرد، بیانیه گام دوم انقلاب است که بدون شک یکی از مهم‌ترین اسناد بالا دستی است و می‌تواند به عنوان نقشه راه سرلوحه ما برای عملکردن قرار بگیرد.

وی درباره بحث بهداشت روان اظهار کرد: بار‌ها مقام معظم رهبری و رییس جمهور فرمودند که چرا شادمانی از خانواده‌ها دور شده اند؛ در جامعه جوانانی وجود دارند که کودکی نکرده در فشار کنکور و مشکلات پیر شده اند. تنها جایگاه زندگی جوانان به فضای مجازی تبدیل شده است و اغلب با مشکل‌ برخورد‌های اجتماعی مواجه اند و جز مقدار زیادی محفوظات چیزی برای عرضه کردن ندارد.

نمکی گفت: سرمایه‌های یک مملکت چاه‌های نفت، معادن و راه‌های آن نیست بلکه کودکانی است که در مدارس روی نیمکت‌ها نشسته اند؛ تزریق امید به دانشگاه و دانشجو مهم‌ترین نکته‌ای است که باید به آن بپردازیم؛ افسردگی عامل اعتیاد؛ خودکشی، فروپاشی اجتماعی و ... است.

دانش‌آموزان سرمایه های یک کشورند

همچنین در ادامه وزیر بهداشت در حاشیه اجلاس معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بنا شد تا آشنایی با چهره‌های برجسته در عرصه فرهنگ و هنر مورد توجه قرار بگیرد و با تلاش مسئولان، متناسب با فرهنگ و دین خودمان، جو دانشگاه‌ها بهبود پیدا کند.

وزیر بهداشت با اشاره به این که نخبگان دانشجویی به طور خاص مورد توجه قرار خواهند گرفت تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد تا در بودجه سال ۹۹ ردیف مستقلی برای بودجه معاونت فرهنگی و دانشجویی در نظر بگیریم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره بانک اطلاعات سلامت گفت: در راستای بهبود خدمت رسانی به هموطنانمان بانکی تاسیس کردیم تا دسترسی به اطلاعات بهبود پیدا کند؛ با توجه به برنامه ریزی‌های انجام شده از این هفته دسترسی مردم به پرونده الکترونیک و نرم افزار‌ها باز خواهد شد و امیدوار هستیم به زودی شاهد عملکرد آن باشیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه نمی‌توانیم فقر را عامل افسردگی بدانیم، گفت: افراد غنی و افسرده در جامعه کم وجود ندارد. شاید اولین رسالت ما این باشد که جو دانشگاه را به سمت نشاط ببریم، اما این به معنای شکستن حرمت‌ها نیست بلکه موازین اخلاقی و شرعی نباید مخدوش شود.


بیشتر بخوانید: برای یک ریال از بیت المال باید حساب و کتاب داشت


نمکی با تاکید بر اهمیت پرداختن به موضوع  دور افتادن جوانان کشور از هویت ملی خود گفت: ما فرهنگی دیرینه و بسیار غنی داریم که ورود دین اسلام آن را تقویت کرده است؛ برهنگی در فرهنگ دیرینه ما حتی قبل از ورود اسلام هم رواج نداشته است؛ شرم و حیا قبل از ورود اسلام هم در کشورمان وجود داشته است و باید از این سرمایه‌های فرهنگی در کشور بهره ببریم.

وزیر بهداشت ادامه داد: جدا از بی مهری‌های زیادی که به دانشجویان کشورمان می‌شود دور افتادن دانشجویان از فرهنگ غنی کشور هم از دلایل عمده‌ای است که باعث تمایل دانشجویان به خروج از کشور می‌شود؛ دانشجویان ما بوعلی سینا و جرجانی را نمی‌شناسند در حالی که این فرهنگ تاریخی گنجینه‌ای بسیار غنی و ارزشمند است.

وی تصریح کرد‌: متاسفانه دانشجویان ما تک بعدی تربیت می‌شوند که در کشور ما متخصصان بسیاری وجود دارد که روح آن‌ها زیر فشار خشن درس خواندن مچاله شده و بر خلاف گذشته که طبیبان ادیب داشتیم کمتر با وجود این افراد مواجه هستیم.

نمکی گفت: خشونت و تنبیه باید به عنوان آخرین ابزار مورد استفاده قرار بگیرد و بدون شک ما اعتقاد داریم که جوانی وجود ندارد که نشود با مهربانی او را به راه آورد.

وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت توجه به نخبگان بیان کرد: روش برخورد با نخبگان دانشگاه باید متفاوت با بقیه باشد باید با نخبگان به گونه‌ای رفتار کرد که کوچکترین جذبه‌ای برای خروج از مرز‌های کشور نداشته باشند. اگر روح‌های لطیف و والای این دانشجویان مورد توجه قرار نگیرد سرمایه‌های اجتماعی بزرگی را از دست خواهیم داد؛ نخبگان در همه حوزه‌ها مثل حوزه‌های علمی، سیاسی و ... باید از سایرین جدا شوند و برای آن‌ها راهکار ارتقا و پیشرفت در نظر بگیریم بسیاری از نخبگان به افسردگی و مشکلات روحی کشیده می‌شوند.

وی تصریح کرد: الگو‌ها و اسطوره‌های اخلاق در دانشگاه باید مورد قدردانی و تشویق قرار بگیرند متاسفانه در چند سال اخیر تعداد مقالات، سفر‌های خارجی، بورس‌های تحصیلی و مواردی از این دست با ارزش‌تر از آنچه که باید شده است.

نمکی دربراه مشکلات معیشتی دانشجویان گفت: معیشت به عنوان یکی از مباحث جدی در بین دانشجویان و دانشگاه‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد؛ یکی از مشکلات جدی برای افراد در حال تحصیل و مرتبط با دانشگاه‌ها مباحثی مثل خوابگاه‌ها، تغذیه و از این دست مسائل است.

پذیرش بی‌رویه دانشجو در دانشگاه‌ها

وزیر بهداشت تشریح کرد: دو مشکل اصلی در حوزه معیشت دانشجویان وجود دارد یکی از آن‌ها توسعه بی رویه دانشگاه‌ها و پذیرش تعداد زیادی دانشجو در رشته‌های مختلف است؛ در برخی موارد هزینه‌های مربوط به دانشگاه‌ها در جا‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که شاید هیچ راندمانی برای آینده کشور نداشته باشد و این توسعه بی رویه مشکلاتی برای ما به وجود آورده است.

وی بیان کرد: مشکل دوم در مسائل فرهنگی و دانشجویی آن است که بودجه‌های اختصاص پیدا کرده در بودجه‌های دانشگاه گم می‌شود از همین جا اعلام می‌کنم و دستور می‌دهم که بودجه‌های فرهنگی و دانشجویی مستقیما به دست معاونان فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها برسد و بدون نظر این افراد نباید بودجه مربوط به حوزه دانشجویی و فرهنگی در بخش دیگری هزینه شود متاسفانه در مواردی شاهد بودیم، پولی که برای دانشگاه‌ها در وزارت بهداشت در نظر گرفته شده بود و دانشگاه‌ها به آن نیاز داشتند به حسابی ریخته شد تا شاید بتواند سود آن مورد استفاده قرار بگیرد.

نمکی تاکید کرد: امسال یکی از سخت‌ترین سال‌های پس از انقلاب را طی می‌کنیم و شاید سالی سخت‌تر از امسال در دوران پس از انقلاب هیچ سالی به اندازه امسال سخت و دشوار نبود. دشمن تمام تلاشش را می‌کند تا ما تسلیم او شویم، اما به لطف تلاش‌های مردم ایران و راهنمایی‌های رهبر انقلاب از این دوران عبور خواهیم کرد ما تنها کشور جهان بودیم که در سال‌های پس از جنگ ذره‌ای از خاک کشورمان را در مذاکره پس نگرفتیم.

وزیر بهداشت با تاکید بر محدود بودن منابع گفت: بودجه دانشجویی و فرهنگی در مقابل بودجه کلان کشور سهم اندکی را به خود اختصاص می‌دهد، اما می‌تواند اثر بخشی به مراتب بالاتری از سایر حوزه‌ها داشته باشد بنابراین اطمینان داشته باشید که نخواهیم گذاشت بودجه اختصاص یافته به دانشجویان کاهش پیدا کند.

وی افزود: برنامه‌های زیادی برای توسعه کشور ریخته شده و به آن پرداخته می‌شود، اما در هیچ یک از این برنامه‌ها بیان نمی‌شود که انسان توسعه یافته چه جایگاهی خواهد داشت؛ انسان ابزار توسعه نیست بلکه انسان توسعه یافته هدف غایی توسعه است این انسان توسعه یافته به نقشه راهی نیاز دارد که باید از فرهنگ ما سرچشمه بگیرد؛ کسانی که بمب‌های شیمیایی را می‌سازند یا به گروه‌های تروریستی کمک می‌کنند افراد بی سوادی نیستند بلکه توسعه یافتگی فرهنگی نداشته‌اند و این وظیفه برعهده معاونت فرهنگی و دانشجویی است.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار