به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پدرم با ۵۵ سال سن دیابت و فشارخون بالایی دارند و کلیههاشون هم سنگساز شدهاند و بهتازگی دفع پروتئین هم پیدا کردهاند لطفاً در رابطه با تغذیه ایشان راهنمایی بفرمایید. دفع پروتئین به دلیل کنترل نشدن دیابت است و به همین دلیل باید قند خونشان را کنترل کنند.
بیشتربخوانید: چند توصیه برای پیشگیری از بیماری کلیوی
استفاده از فیبرهاى محلول زمان لازم براى جذب قند خون را افزایش داده و از افزایش ناگهانى قند خون پس از مصرف وعده غذایى جلوگیرى میکند. پس مصرف یک عدد سیب با پوست، حبوبات و سبزیهای سرشار از فیبر در کنترل قند خون کمک بزرگى میکند. منابع غنی از فیبر محلول عبارتاند از: سیب، مرکبات (پرتقال، لیمو و گریپفروت) توتفرنگی و غلات سبوسدار.
- تا جایی که ممکن است از مصرف کربوهیدراتهای ساده (قند، شکر، شیرینى، مربا، آرد سفید، ژله، آبنبات و ...) پرهیز شود و بیشتر کربوهیدراتهای پیچیده مصرف شود، البته این بدان معنا نیست که هرگز قند مصرف نکنید.
- بهترین شکل مصرف نان، استفاده از نان سبوسدار است و بهترین گزینه استفاده از نان سنگک است.
- از مصرف چربى زیاد باید پرهیز کرد، زیرا چربى زیاد سرعت سقوط بدن بهطرف بیمارى دیابت را تسریع میکند، بهخصوص چربیهای اشباع (جامد) که بر توانایى تأثیر انسولین بر متابولیسم قند تأثیر منفى میگذارد؛ بنابراین توصیه میشود که چربیهای مرئى گوشتها (چربیهایی که با چشم دیده میشوند) و پوست مرغ را حتماً جدا کرده و مصرف سینه مرغ را به ران مرغ و سایر قسمتها ارجحیت دهید.
- کباب کردن، بخارپز کردن و روشهای پخت سریع را بر سرخ کردن در روغن ارجحیت بدهید.
- خوردن ماهى احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را ۵۰ درصد کاهش میدهد. ماهى سرشار از اسیدهای چرب اُمگا- ۳ است، بنابراین مصرف ماهی به میزان حداقل دو بار در هفته و هر بار ۹۰ گرم بسیار توصیه میشود. البته بیماران دیابتی نباید از کپسولهای روغن ماهى جز با تجویز پزشک استفاده نمایند، زیرا تنظیم قند خون آنها را مختل میکند.
- پیاز و سیر (در صورت عدم استفاده از آسپیرین و نداشتن مشکلات گوارشى در رابطه با مصرف سیر) از قدیمیترین مواد غذایى هستند که از نظر کنترل بیمارى دیابت موردتوجه بوده و تحقیقات جدید این موارد را تأکید کرده است (خام و پخته آنها تفاوتى ندارد). پیاز با تأثیر بر سوختوساز گلوکز در کبد و یا افزایش سطح انسولین و یا بالاخره افزایش اثر کیفى انسولین براى کاهش قند خون مفید باشد.
- کلم بروکلى از سبزیهای بسیار مفید است که منبع غنى کروم است و به تنظیم قند خون در محدوده مطلوب بسیار کمک میکند. جو نیز از نظر کروم غنى است. از دیگر مواد غذایى حاوى کروم میتوان به مغزها، قارچ خوراکى، سبوس غلات، ریواس و مخمر اشاره کرد.
خوردن ماهى احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را ۵۰ درصد کاهش میدهد. ماهى سرشار از اسیدهای چرب اُمگا- ۳ است، بنابراین مصرف ماهی به میزان حداقل دو بار در هفته و هر بار ۹۰ گرم بسیار توصیه میشود
- لبنیات مصرفى شما باید از نوع کمچرب باشد. ماست و شیر پرچرب، خامه، پنیرهاى پرچرب (گودا، پیتزا و ...)، سرشیر و کره را از رژیم غذایى خود حذف کنید.
- آنتیاکسیدانها شامل ویتامینهای C، E و بتاکاروتن از مواد بسیار مهم براى حفاظت از سلولهای بتا (سلولهای تولیدکننده انسولین) هستند، بنابراین از منابع حاوى این ویتامین استفاده شود. ویتامین C در سبزیجات و میوههای تازه و بیشتر در مرکبات (پرتقال، گریپفروت، انواع لیمو و نارنگی)، کیوی، انواع توت، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای، هندوانه، طالبی، توتفرنگی، سیبزمینی و سبزیجات برگ سبز موجود است.
بهترین منبع ویتامین E آجیل و روغنهای گیاهی مثل روغن جوانه گندم، آفتابگردان، بادام، گردو، فندق، ذرت و زیتون است. بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) در میوههای رنگى بهخصوص زرد و نارنجى و سبزیهای سبز تیره وجود دارد؛ مثل سیبزمینی شیرین، هویج، اسفناج، کدوحلوایی، طالبی، زردآلو، کلم بروکلی، گریپفروت قرمز. پس میوهها و سبزیهای خام (اگر مشکل گوارشى ندارید) بهتر از انواع پخته آنها و انواع پخته بهتر از انواع منجمد و بخارپزى که بخار آن خارج میشود یا آب آن دور ریخته میشود، است.
- خوردن میوهها با پوست باعث افزایش تدریجى قند خون میشود. جالب است بدانید که بیشتر ویتامینها و مواد معدنى در لایههای نزدیک به پوست میوهها قرار دارند، پس میوههایى را که میشود با پوست خورد با پوست میل کنید و مصرف میوههاى بسیار شیرین را ممنوع و یا بسیار کاهش دهید؛ مثل موز، انجیر، خربزه، انگور شیرین و ...
- برخى از ادویهها فعالیت انسولین را تشدید میکنند. تحقیقات ثابت میکند که مصرف دارچین، میخک، زردچوبه (براى پیشگیرى از گرفتگى عروق و آلزایمر نیز مفید است) و برگبو، فعالیت انسولین را تا سه برابر افزایش میدهند که در بین آنها اثر دارچین از بقیه بیشتر است، طورى که پاچیدن مقدار کمى دارچین روی غذاهاى شیرین فعالیت انسولین را افزایش داده و مانع از افزایش قند خون میشود.
- مصرف ۸ - ۷ لیوان آب در روز توصیه میشود.
- غذایی که آهستهتر هضم میشود، قند را آهستهتر وارد خون کرده و آن را خیلی افزایش نمیدهد. غذایى که بهصورت قطعات بزرگتر باشد، خیلى آهستهتر از غذاهاى نرم (پوره شده) هضم میشوند. غذاى پخته سریعتر از غذاى خام هضم میشود و غذایى که رطوبت داشته باشد، خیلى سریعتر از غذاى خشک (ذرت بوداده در برابر آب پز) هضم میشود.
- سعی کنید برنامه غذایی خود را بهطور منظم تنظیم کنید. بهنحویکه هر روز در ساعات معینی غذا بخورید.
- روزانه بین ۴ تا ۵ وعد هغذا بخورید؛ اما حجم هر وعده را کاهش دهید.
- حتماً قبل از صرف غذا از سالاد بدون سس یا مواد غذایی کمکالری مانند کاهو، کرفس و سوپهای ساده و کمکالری استفاده کنید.
- از مصرف آبمیوه در صبح و بهصورت ناشتا خودداری کرده و بهجای آن در طول روز از میوه تازه استفاده کنید.
- از نوشیدنیها و دسرهای بدون قند استفاده کنید.
- آرد گندم کامل را جانشین آرد سفید کنید.
درنهایت متعادل نگهداشتن وزن، نرمش و ورزش (حداقل سه بار در هفته و هر بار ۲۰ دقیقه) بهموازات اجرای رژیم غذایى مناسب و توجه خاص به پیادهروی روزانه، برای تأمین آرامش اعصاب بسیار توصیه میشود. مصرف سبزیجات، کلسیم، نوشیدن آب فراوان، محدود کردن مصرف پروتئینهای حیوانی و تحرک در دفع طبیعی سنگهای کلیوی مؤثر است.
نوشیدن آب فراوان یکی از راهکارهای مهم در دفع سنگهای کلیوی بهویژه نوع اگزالاتی است. بیماران مبتلابه سنگ کلیه باید حداقل به میزان ۲ لیتر و با افزایش دما در فصل تابستان یا مناطق گرم ۳ لیتر همراه با وعدههای غذایی و در طول روز آب بنوشند.
در مبتلایان به سنگهای کلیوی که سنگ اگزالاتی دارند، ریواس، توتفرنگی، اسفناج، ترهفرنگی و سیبزمینی شیرین که غنی از اگزالات هستند نباید مصرف شود پروتئینهای حیوانی، نمک سدیم، تنقلاتی نظیر بادامزمینی باید از برنامه غذایی مبتلایان به سنگ کلیه حذف و مصرف انواع نوشابهها، آب مرکبات و چای نیز باید به حداقل برسد.
افزایش میزان تحرک و فعالیتهای بدنی و دوری از استراحت و سکون به دفع سنگهای کلیوی کمک میکند.
افزایش میزان کلسیم از دیگر راههای دفع سنگهای کلیوی است و حذف مواد غذایی حاوی کلسیم ازجمله شیر باعث افزایش دفع اگزالات و تشکیل سنگ کلیه میشود.
منبع: تبیان
انتهای پیام/
خیلی نگرانشونم میشه راهنمایم کنین لطفا
مادر من هفته ۱۷ ام بارداریه بعد دفع پروتئین ۷۴۵ داره
برای تغذیه ی مناسب چی باید مصرف کنه
با سلام ؛ دوستان برای تغذیه جای نگرانی نیست مثلا به شما گفته می شود لبنیات به علت داشتن پتاسیم بالا مصرف نکنید این کاملا درست است ولی در عوض می توانید از شیر بادام که هم عالی تر و هم خوشمزه تر است استفاده کنید به جای پنیر معمولی از پنیر وگان که مخصوص گیاه خوران است و تقریبا طعم خوبی دارد و قیمت ان با پنیر های معمولی فرقی ندارد استفاده نمایید از سبزیجات تازه تربچه و پیاز و سیر و گل کلم و فلفل دلمه ای رنگی و کلم و به جای گوشت قرمز از مرغ ( از نظر اقتصادی ارزان تر از گوشت قرمز ) روغن زیتون و انگور قرمز و نارنگی و از همه بهتر سیب میشه استفاده کرد .البته خیلی چیز های دیگر است که می توانید میل کنید . برای خوب شدن ۱۰۰% پیش یک پزشک آرتوپد بروید و سریع بهبود می شوید فقط از لبنیات و گوشت قرمز و انواع آجیل پرهیز کنید گوجه فرنگی پتاسیم زیادی دارد نخورید. بهر حال به قول قدیمی ها " و هوالشافی" خداوند شفا دهنده است. امروزه این بیماری را میتوانند به سرعت معالجه نمایند تا دیر نشده و کار به دیالیز نکشیده شده باشد فقط دکتر ارولژ. به امید خدای بزرگ.
لطفا فقط بفرماييد " بيمار محترم به يك اورولوژ مراجعه كن " با تشكر
پروتئین دفع دارد خیلی نارحت هستم
میشه راهنمائی کنید چکار بایدانجام داد
انسولین استفاده میکند گرفتگی عروق هم
دارد یکی ازانگشت پاش روهم قطع کردن
سنش ۵۷سال است دارو هم استفاده دارد
ممنون میشم راهنمایی کنید