به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیم هزارجریبی در برنامه روی خط خبر شبکه خبر تصریح کرد: برآورد میشود در سال جاری میزان خوداتکایی پنبه ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته باشد.
وی ادامه داد: در سال گذشته تولید پنبه در داخل کشور حدود ۵۰ هزار تن بود و پیش بینی میشود در سال جاری میزان تولید این محصول به ۶۰ تا ۶۵ هزار تن برسد.
مجری طرح پنبه با اشاره به اینکه امسال کشت پنبه در سطح ۸۲ هزار هکتار را برنامه ریزی کرده بودیم، گفت: تاکنون که زمان کشت به پایان رسیده در ۸۶ هزار و ۸۸۰ هکتار از مزارع، پنبه کشت شده و این میزان سطح زیرکشت نسبت به پیش بینی ما حدود ۶ درصد افزایش داشته است.
مجری طرح پنبه کشور یادآوری کرد: سال گذشته در ۷۰ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی پنبه کشت شد که سطح زیر کشت این محصول در سال جاری نسبت به پارسال از رشد ۲۳ درصدی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه پنبه از مواد اولیه مهم صنعت نساجی کشور است و این صنعت سالانه ۱۲۰ هزار تن به این محصول نیاز دارد، افزود: در حال حاضر به صورت میانگین ۵۰ درصد از این نیاز در داخل کشور تولید میشود.
هزارجریبی درباره الزامات خوداتکایی کشور در تولید پنبه گفت: کشور سابقه طولانی در کشت پنبه دارد و علاوه بر آن صنعت نساجی کشور به پنبه تولید داخل نیاز دارد؛ ضمن آن که کشورهای بزرگ تولیدکننده پنبه نیز در پی آن هستند تا دیگر ماده خام نفروشند و فراوری آن را انجام دهند تا از ارزش افزوده آن بهرمند شوند؛ بنابراین لازم است در این زمینه به خوداتکایی برسیم.
وی استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گلستان، دشت مغان اردبیل، فارس و خراسان شمالی را از استانهای مهم تولید کننده پنبه کشور عنوان کرد و افزود: پنبه گیاه بهاره است و کشت آن از ابتدای بهار آغاز و برداشت این محصول نیز از استانهای شمالی از اوایل شهریورماه شروع میشود.
مجری طرح پنبه کشور در خصوص حمایت از پنبهکاران و پرداخت تسهیلات به آنان گفت: حمایتهای عمومی در قالب یارانه کود، بذر و برگزاری دورههای آموزشی برای بهرهبرداران و کشاورزان ارائه میشود، همچنین بهصورت اختصاصی نیز برای توسعه کشت نشایی، کشت حفاظتی، برداشت مکانیزاسیون، تجهیز سامانههای آبیاری تحتفشار نیز در صورت تمایل کشاورزان به آنان تسهیلات یارانهای پرداخت میشود.
وی با تاکید به اینکه روشهای کاشت جدید و آموزش آن به کشاورزان را در دستور کار داریم، گفت: همچنین مزارع کشت الگویی را در سراسر کشور ایجاد کردهایم و کشاورزان از این مزارع به جهت بهره مندی از آموزش بازدید میکنند.
هزارجریبی در بخش دیگری از صحبتهای خود به وضعیت مکانیزاسیون مزارع پنبه اشاره کرد و گفت: کاشت مکانیزه به وسیله دستگاه ردیفکار انجام میشود، اما در حوزه برداشت به دلیل کوچک شدن سطح مزارع و بزرگ بودن کمباینهای برداشت و همچنین قیمت بالای آن به صورت دستی است که البته در حوزه برداشت آموزشهایی برای استفاده از کمباینهای موجود در کشور و همچنین واردات کمباینهای جدید را در دستور کار قرار داریم.
مجری طرح پنبه کشور درباره قیمت تضمینی محصول پنبه نیز گفت: قیمت مصوب خرید تضمینی پنبه در سال زراعی جاری ۳۶۱۲ تومان در هر کیلوگرم تعیین شده است؛ در سال گذشته به دلیل قیمت مناسب پنبه در بازار، دولت خرید تضمینی انجام نداد.
وی از دیگر موضوعات مهم در کشت پنبه را افزایش بهرهوری آب عنوان کرد و گفت: باید بتوانیم با وجود محدود بودن آب تولید بیشتری داشته باشیم تا سطح کشت و تولید افزایش پیدا کند. به این منظور توسعه آبیاری تحتفشار، توسعه کشت نشایی، توسعه کشت حفاظتی، استفاده از ارقام زودرس از برنامههایی است که میتواند بهرهوری آب را افزایش دهد و در دستور کار قرار دارد.
هزارجریبی در پایان گفت: پنبه گیاهی است که تحت تأثیر آفات قرار دارد و آسیب زیادی میبیند و در صورتی که با کنترل آفت، هزینههای داشت را کاهش دهیم، سبب رونق تولید پنبه در سالهای آتی خواهد شد.
انتهای پیام/