به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چیزی حدود ٦٠ تا ٧٠هزار خودرو از ١٩٠هزار خودروی ناقص تکمیل و به بازار عرضه شده است. ایران خودرو در نخستین ماه تابستان تقریبا تمام خودروهای ناقص خود را تکمیل کرده و به بازار عرضه کرده و این درحالی است که انبوهی از خودروهای ناقص همچنان روی دست سایپا مانده است. رضا رحمانی، وزیر صنعت گفته است که سایپا تنها ٦,١درصد از خودروهای ناقصش را تکمیل کرده و حالا این خودروساز تا پایان تابستان مهلت دارد این خودروها را به بازار بفرستد.
سرعت ایرانخودرو در تکمیل خودروهای ناقص باعث شده که محصولات این گروه کاهش قابل توجهی در قیمتهایشان داشته باشند و درحال حاضر برخی محصولات این خودروساز در مدت ١٠روز تا ١٠میلیون تومان کاهش قیمت داشتهاند. این درحالی است که محصولات گروه سایپا چندان کاهش قیمتی نداشتند.
جالب است که بدانید سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو معتقد است که کاهش قیمت دلار نقشی در ارزان شدن خودرو نداشته و کاهش قیمتها به صورت مستقیم با افزایش عرضه خودروسازان به بازار مرتبط است.
بازاریها هم میگویند با وجود کاهش قیمت خودرو، بازار همچنان راکد است و گویا مشتریان دست نگه داشتهاند تا قیمتها افت بیشتری کند تا برای خرید به بازار بیایند. از آن سو گفته میشود که دلالها هم چوب حراج به خودروهایشان زدهاند و به دلیل نگرانی از ریزش بیشتر قیمتها، خودروهایشان را به بازار آوردهاند.
از آن سمت کارشناسان میگویند با توجه به اینکه حجم زیادی از خودروهای ناقص همچنان روی دست سایپا مانده است، احتمال کاهش بیشتر قیمتها در بازار خودرو وجود دارد.
چند خودروی ناقص تکمیل شد؟
١٩٠هزار خودروی ناقص تا ٤٠ روز دیگر تکمیل و روانه بازار میشود. این خبری بود که فرهاد بهنیا، سخنگوی انجمن سازندگان قطعات خودرو در تاریخ ١٠ تیرماه به رسانهها اعلام کرد و حالا چیزی حدود ٢٠ روز میگذرد و تعداد خودروهای ناقصی که تکمیل و به بازار عرضه شده به حدود ٧٠هزار خودرو رسیده است.
گرچه میزان عرضه خودروهای ناقص به بازار به حدود نصف آن رقمی که وعده دادهاند، نرسیده، اما عرضه همین تعداد خودرو حسابی قیمتها را در بازار ریزشی کرده است. بهطوری که پراید از کانال ٥٠میلیون تومان به زیر آمده است و برخی محصولات ایران خودرو تا ١٠میلیون تومان هم کاهش قیمت داشتهاند.
سبقت ایران خودرو از سایپا در تکمیل خودروهای ناقص
بر اساس اطلاعاتی که انجمن سازندگان قطعات خودرو منتشر کرده، در سایپا حدود ١١٠هزار خودرو و در ایران خودرو بیش از ٧٥ تا ٨٠هزار خودرو در کف کارخانهها قرار دارد که این خودروها ارزشی معادل ١٠هزارمیلیارد تومان دارند. در این میان ایران خودرو با سرعتی بیشتر خودروهای ناقص خود را تکمیل و به بازار عرضه کرده است، بهطوری که درحال حاضر ایران خودرو تقریبا حجم خودروهای ناقص را به پایان رسانده است. براساس اطلاعاتی که این خودروساز ارایه داده است از ٧٥ تا ٨٠هزار خودروی ناقص این کارخانه، حدود ٦٠هزار خودرو ناقص تکمیل و به بازار تزریق شده است.
این درحالی است که سایپا با سرعت بسیار کندتری نسبت به تکمیل خودروهای خود اقدام کرده است. رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت روز شنبه گفت که سایپا تنها ٦,١درصد از خودروهای ناقص خود را به بازار عرضه کرده است که با احتساب ١١٠هزار خودروی ناقص در این کارخانه درواقع سایپا تنها چیزی حدود ٦هزار و ٧٠٠ خودروی ناقص را روانه بازار مصرف کرده است.
این موضوع را سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تهران هم تأیید کرده و به ایسنا گفته است در شرایطی که محصولات ایران خودرو ریزش قیمت تا ١٠میلیون تومان را داشتهاند، سایپا عرضه چندانی به بازار نداشته و قیمت محصولاتش تغییر آن چنانی نداشته است.
این موضوع درحالی رخ میدهد که جواد سلیمانی، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا گفته بود تلاش میکنند که حجم بالایی از خودروهای ناقص را به سرعت تکمیل کنند و به بازار بفرستند.
قیمتها چه بود و چه شد؟
با نگاهی به قیمت خودرو در ٧ خردادماه امسال میتوان به این نتیجه رسید که عرضه خودروهای ناقص نقش قابل توجهی در کاهش قیمتها داشته است. در این تاریخ دنا در بازار قیمت ١٢٢میلیون تومانی داشت، در صورتی که هم اکنون قیمت این خودرو به ١٠٧میلیون تومان رسیده و این یعنی قیمت دنا ١٥میلیون تومان کاهش داشته است. نرخ پژو ۲۰۶تیپ ۲ هم که یکی از خودروهای پر متقاضی است در تاریخ ٧ خرداد ٩٨میلیون و ٥٠٠هزار تومان قیمت داشت در صورتیکه هم اکنون قیمت این خودرو با افت٩میلیون تومانی به ٧٩میلیون و ٥٠٠هزار تومان رسیده است.
در محصولات گروه سایپا ریزش قیمت چندان بالا نبوده است و پراید ١١١ اگرچه تا ١٥ تیر کمتر از ٥٠میلیون تومان نبود و به قیمتی معادل ٥١میلیون و ٥٠٠هزار تومان رسید، اما حالا با کاهش دومیلیون تومانی به ٤٩میلیون و ٥٠٠هزار تومان رسیده است.
قیمت پراید در ابتدای فروردین ٩٧چیزی نزدیک به ٣٤میلیون و ٧٠٠هزار تومان بود و در اسفند ماه همانسال به ٤٧میلیون و٥٠٠هزار تومان رسید. البته در فروردین ماه ٩٨ قیمت همین مدل ماشین به ٤٥میلیون تومان هم رسید، اما دوباره سیر صعودی را طی کرد و در تیرماه به بالاتر از ٥٠میلیون تومان رسید.
ریزش قیمت خودرو، اما در یک ماه گذشته تداوم داشته است و در بررسیهای ۱۰ روز اخیر بازار خودرو میبینیم که محصولات ایرانخودرو، اکثرا کاهش قیمت داشتهاند؛ چراکه عرضه این خودروها به بازار افزایش داشته و بهتر بوده است و بهعنوان مثال قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۵، از ۱۰۱میلیون تومان به ۹۱میلیون و ۵۰۰هزار تومان رسیده است. سمند از ۸۶میلیون تومان به ۷۵میلیون و ۵۰۰هزار تومان کاهش قیمت داشته است. قیمت پژو ۴۰۵ از ۸۲میلیون تومان به ۷۲میلیون و ۵۰۰هزار تومان رسیده است. این کاهش قیمتها در بازار خودرو ناشی از افزایش عرضه به بازار است.
در مقابل، اما در گروه سایپا طی ۱۰ روز گذشته تغییری در قیمتها دیده نمیشود؛ همچنان پرایدهای سایپا ۱۱۱ با ۴۹میلیون و ۵۰۰هزار تومان، سایپا ۱۳۱ با ۴۵میلیون تومان و تیبا با ۵۲میلیون و ۷۰۰هزار تومان مورد معامله قرار میگیرند؛ چراکه این شرکت، خودروی چندانی فاکتور و تحویل مشتری نکرده است.
کاهش قیمت خودروهای خارجی تا ٦٠میلیون تومان
سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو تهران افزایش عرضه خودرو به بازار و همچنین ریزشی شدن قیمت دلار را در کاهش قیمتها موثر میداند. او به ایسنا گفته است در بازار خودروهای خارجی شاهد کاهش حدود ۳۵میلیون تومانی قیمت خودروی سراتو، کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت سانتافه و ۵۰ تا ۶۰میلیون تومانی قیمت خودروهای گرانقیمتتر وارداتی بودهایم.
او البته توضیح داده است که قیمت دلار روی نرخ خودروهای داخلی تاثیری نداشته است. موتمنی در این زمینه مصداق آورده است: بهطور مثال زمانی که دلار در کانال قیمتی ۱۸هزار تومان بود، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ تقریبا ۷۰میلیون تومان بود؛ درحال حاضر که دلار در پایه ۱۱هزار تومان است، با وجود اینکه کاهش یافته، اما قیمت این محصول در بازار ۹۴میلیون تومان است.
منبع: شهروند
انتهای پیام/