به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ساخت دستیار رباتیک جراح قلب تپنده به سرانجام رسید؛ ساخت این ربات جزو برنامههای همکاریهای بین المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری است که با همکاری دکتر مهدی توکلی از دانشگاه آلبرتا انجام شده است.
حیدرعلی طالبی رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره ویژگیهای این ربات، اظهار کرد: رباتیک جراح قلب تپنده میتواند هم زمان با ضربان قلب حرکت کند تا جراح بتواند در جراحی دقیق کار خود را انجام دهد که در این ربات امکان دیدن تصاویر برای جراح راحتتر است.
ایمان شریفی عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی دانشگاه و همکار طرح با اشاره به حضور ۶ دانشجوی تحصیلات تکمیلی در این طرح بیان کرد: به کمک رباتیک جراح قلب تپنده جراح میتواند از راه دور و با استفاده از جوی استیک (دسته) روبات را هدایت کند تا بتواند جراحی دقیق و ظریفی را انجام دهد.
ایمانی با اشاره به اینکه روبات جراح قلب تپنده همزمان با ضربان قلب حرکت میکند، گفت: زمانی که فرد بیمار نیاز به جراحیهای ترمیمی دارد در این صورت قلب باید خون را از قلب تخلیه و به دستگاه دیگری که کار قلب را انجام میدهد منتقل کند، چنین اقدامی خطر بروز سکته قلبی را افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید: لزوم استفاده از ظرفیتها در اجرای پروژههای مشترک با صنایع
وی افزود: روبات دستیار میتواند تمام حرکات قلب را تقلید کند و با قلب جلو و عقب شود؛ این دستگاه علاوه بر جراحی قلب، میتواند در جراحیهای قفسه سینه و داخل شکم به کار گرفته شود، این دستگاه در دو نسخه ساخته شده است که نسخه قدیمیتر بزرگتر و نسخه جدیدتر کوچکتر است.
شریفی با بیان اینکه هر ربات تا ۵ درجه آزادی عمل دارد، گفت: دو بازوی رباتیک در کنار هم میتوانند تا ۱۰ درجه آزادی عمل داشته باشند.
رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه تاکنون بیش از ۳۰ مقاله از این کار تحقیقاتی منتشر شده است، یادآوری کرد: این دستگاه مراحل تحقیقاتی خود را با موفقیت به پایان رسانده است و در صورت حمایتهای مالی میتوان آن را در مرحله کلینیکی بکار گرفت.
انتهای پیام/