رئیس قوه قضائیه گفت: کاهش پرونده‌های ورودی به دستگاه قضایی امری ضروری است و ما به آن تاکید داریم.

کاهش پرونده‌های ورودی به دستگاه قضا امری ضروری است/مسئولان برای حل مشکلات ابتکار و خلاقیت داشته باشند
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، حجت الاسلام و المسلمین  سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه در دیدار با دیدار قضات و کارکنان دستگاه قضایی خراسان رضوی گفت: در همه بخش‌های قوه قضائیه با همکاری همه دستگاه‌های اداری در کشور باید تلاش شود تا پرونده‌های ورودی به دستگاه قضایی کاهش یابد.

او تصریح کرد: آن دسته از مسائلی که می‌تواند بدون مراجعه به دادگستری حل شود، باید راهکار‌هایی غیر از ورود آن به دادگستری برای آن ها در نظر گرفت و باید به دنبال آن بود که این مسائل به این طریق حل و فصل شود.

بیشتر بخوانید:رییس دستگاه قضا:تحول برای ارتقای سلامت و کارآمدی اولویت دستگاه قضا/ باید برای زندانیان زمینه اشتغال مولد را فراهم کرد
 

رئیس  قوه قضائیه گفت: گسترش معنویت و معارف اخلاقی از جمله اقداماتی است که می‌تواند در کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری تاثیر گذار باشد.

حجت الاسلام و المسلمین  رئیسی افزود: این امر یک راهکار ندارد، بلکه یک موضوع چند ضلعی است که باید همه اجزا و عوامل  به کار بیایند تا منجر به کاهش ورودی پرونده‌ها به دادگستری شود.

او تصریح کرد: نوع و درصد کاهشی که در سال جاری نسبت به پرونده‌ها داشتید با یک برنامه ریزی جامع و پیگیر باید تبدیل به جریان فراگیر برای کاهش ورودی پرونده به دادگستری شود.

رییس دستگاه قضا  با تاکید بر اینکه از نظر سازمانی باید منتظر دستورات از تهران بود افزود: اما در ابتکار و خلاقیت باید مدیران، قضات و همکاران در بخش‌های مختلف کار‌هایی را انجام بدهند.

او ادامه داد: امروز صبح قبل از آمدن در جمع شما و ابتدای ساعت‌های اداری به یکی از مجموعه‌های قضایی سر زدم بعضی از همکاران ابتکارات قابل توجهی داشتند که توصیه کردم آن را منتقل کنند چرا که قابل اهمیت بود. مشکلاتی هم وجود داشت که به آن اشاره می‌کنم.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه مسئله کاهش ورودی یکی از مسائل مهم است گفت: در ارائه آمار باید دقت کنید هم آمار کم را زیاد دادن و هم آمار زیاد را کم دادن بد است، بلکه آمار را باید واقعی داد.

حجت الاسلام والمسلمین  رئیسی با بیان اینکه واقعی ساختن آمار امر مهمی تلقی می‌شود افزود: به طور مثال یک پرونده‌ای است ۲۰ شاکی دارد به نام ۲۰ شاکی که پرونده ثبت شود، می‌شود ۲۰ پرونده در حالی که این یک پرونده است.
 
رئیس دستگاه قضا در ادامه به پرونده پدیده اشاره و تاکید کرد: از زحمات قاضی و دست اندرکاران پرونده پدیده تقدیر می کنم سوالاتی در بین مردم در مورد پونده پدیده وجود دارد که باید به سوالات پاسخ داده شود. حکم پدیده ۵۰۰ صفحه بوده  و جزو احکام کم نظیر قضایی است.
 

آمار و عدد شاخص مهمی در دستگاه قضاست

  رئیسی افزود: ما آمار و عدد را شاخص مهمی می‌دانیم و نمی‌شود از دستور خارج کرد، اما آمار، آمارگرایی و آمار زدگی امر ناصحیح و ناصوابی است.

او ادامه داد: زمانی یک پرونده ساعت‌ها، روز‌ها و هفته‌ها وقت یک قاضی را به خود اختصاص می‌دهد به ظاهر یک پرونده تلقی می‌شود، اما در باطن شاید ۱۰۰ یا صد‌ها پرونده تلقی شود. حتما باید به کیفیت در کنار کمیت توجه کنیم و بهره وری هم بر این اساس مورد توجه قرار بگیرد و این مورد تاکید ما است.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اسناد عادی و اسناد رسمی گفت: اسناد رسمی باید به عنوان یک موضوعی از نظامات اجتماعی باشد، این نظم در اسناد است، اما اگر در جامعه حاکم نکنیم تثبیت مالکیت نخواهد شد و حقوق افراد ضایع می‌شود و عوارضی دارد که قابل تحمل نیست.
 
حجت الاسلام و المسلمین  رئیسی افزود: حالا در مجموعه قضایی تبدیل به پرونده شده است در حالی که در مجموعه‌های دیگر مشکلات دیگری ایجاد می‌کند.

او ادامه داد: این موضوع در مسائل شرعی و قانونی هم نسبت به نظامات اجتماعی یک جایگاهی دارد که برای نظم در جامعه و بالاخص در اینجا نظم در اسناد، مورد نظر است. نظمی که تثبیت مالکیت می‌کند و اجازه نمی‌دهد افراد به حدود دیگران تجاوز کنند.

رئیس قوه قضائیه گفت: ما باید در جهت نظام بخشی به اسناد مالکیت اقدام کنیم و حتما به دنبال رسمی شدن اسناد برویم.
 

بازداشت‌ها به حداقل ممکن در قانون برسد

 
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر کاهش جمعیت کیفری افزود: زندان برای افراد شروری است که جامعه اسلامی را نا امن می‌کنند و باید تلاش شود تا در مواردی که طبق قانون امکان عدم بازداشت وجود دارد مجرم بازداشت نشود.

رئیسی تصریح کرد: بازداشت‌ها باید به حداقل ممکن و در موارد مصرح در قانون برسد و تا جایی که قانون اجازه داده از بازداشت استفاده نشود چرا که زندان برای بازسازی افراد است.

او در خصوص قانون مهریه نیز گفت: مهریه، دینی بر عهده مرد است و حتماً هم باید پرداخت شود و فرض در زندان نماندن هنگامی اجرا می‌شود که برای قاضی اثبات شود فرد از لحاظ مالی شرایط پرداخت مهریه را ندارد لذا زندانی نمی‌شود و مهریه را باید به صورت اقساطی پرداخت کند.

 

حمایت از تولید ملی

 

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر رونق تولید و حمایت از سرمایه گذاری افزود: دستگاه‌های مختلف باید در این خصوص نقش خود را ایفا کنند و رونق تولید و امنیت سرمایه گذاری در پرتو مبارزه با فساد اتفاق می‌افتد و اگر در جامعه رشوه و فساد رونق پیدا کرد امنیت اقتصادی و امنیت سرمایه گذاری ایجاد نمی‌شود.

رئیسی با بیان اینکه عدم ایفای وظایف توسط مدیران و دستگاه‌های مختلف منجر به ایجاد مشکلات و شکل گیری پرونده‌هایی نظیر تغییر کاربری‌ها می‌شود تصریح کرد: پیگیری حقوق عامه وظیفه دستگاه قضاست و اگر در زمان خود پیگیری‌ها صورت گیرد شاهد بروز فساد در بخش‌های مختلف نخواهیم بود.

او با تاکید بر حمایت قضائی از سرمایه گذاری و کارآفرینی افزود: بانک‌ها نیز باید تسهیلات حمایتی را به تولید پرداخت کنند و تسهیلات نباید به دلالان پرداخت شود لذا نظارت‌های لازم در این خصوص باید صورت پذیرد.

 

در تصمیم گیری ها و اجرای طرح ها باید ابتکار داشت

 

رئیس قوه قضائیه گفت: در تصمیم گیری‌ها و اجرای طرح‌های مختلف در شهرستان‌ها و استان‌ها از نظر سازمانی باید منتظر تصمیم از تهران بود، اما با ابتکار و خلاقیت در بخش‌های مختلف باید کار‌هایی انجام شود مثلاً یک سری ابتکار‌ها در استان‌ها و شهرستان‌ها قابل اجرا و بسیار قابل توجه است.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به تحول در دستگاه قضا، افزود: برای تحول نیازمند تلاش همه فعالان در این دستگاه هستیم.
 
او ادامه داد: سلامت اداری برای همه امر مهمی است و مقام معظم رهبری نیز در دیدار اخیر خود بر سلامت قوه قضائیه تاکید کردند و عموم همکاران در دستگاه قضا افرادی خدوم و سالم هستند از این رو نباید اجازه داده شود صفحه سفید دستگاه قضا را چند کارمند و یا قاضی ناسالم بد جلوه دهند.

رئیس قوه قضائیه گفت: برخورد با مساله فساد و ناسلامتی برای هر کسی که با پرونده ارتباط دارد ضروری است لذا هیچ گونه ناسلامتی در دستگاه قضا را بر نمی‌تابیم و رفتار شدیدتری خواهیم داشت.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به پیشگیری از بروز فساد و لغزش در دستگاه قضا، ادامه داد: باید زمینه‌های لغزش در دستگاه قضا را از بین برد، مثلاً دیروز به موردی برخورد کردیم که در منطقه کوچکی یکی قاضی بود و اقوام و آشنایان وی نقش کارشناس و وکیل در این منطقه را بر عهده داشتند که این زمینه لغزش است.

او ادامه داد: ساختار‌های ناسالمی در قوه قضائیه وجود دارد که منجر به لغزش می‌شود لذا باید اصلاح شود.

رئیس قوه قضائیه گفت: اعلام اسامی افراد ناسالم در دستگاه‌های مختلف اداری، اجرایی و دستگاه قضا موجب تقویت آن دستگاه است و در مجموع اعلام برخورد با ناسلامتی‌ها موجب تقویت دستگاه‌ها می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه قضات، افسران اجرای عدالت در جامعه هستند، افزود: تردیدی در بقا و تقویت شورا‌های حل اختلاف وجود ندارد و در اصلاحیه قانون، اصلاح وظایف و تقویت شورا‌ها مدنظر است.

او در خصوص وضعیت رفاهی کارکنان دستگاه قضا نیز تصریح کرد: وضعیت بودجه‌ای وضعیت خاصی است، ولی در این شدت، فرجی خواهد بود و بی هیچ تردید آینده برای کشور و دستگاه قضا بسیار روشن است.

با تعطیلی پنجشنبه‌ها در دستگاه قضا موافق نیستیم

رئیس قوه قضائیه با اشاره به موضوع خصوصی سازی، گفت: خصوصی سازی حتماً باید انجام شود، چون اگر ۸۰ درصد یک اقتصادی در دست دولت باشد وضعیت همین وضع موجود است از این رو باید از تصدی گری دولت بکاهیم و البته خصوصی سازی‌ها نیز باید واقعی باشد.
 
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در خصوص تقاضای برخی استان‌ها مبنی بر تعطیلی پنجشنبه‌ها افزود: با تعطیلی پنجشنبه‌ها در دستگاه قضا موافق نیستیم، چون چهارشنبه تبدیل به پنجشنبه خواهد شد و وقتی آمار پرونده‌ها بالاست رسیدگی ایجاب می‌کند لذا کارکنان دستگاه قضائی باید پنجشنبه‌ها نیز فعال باشند.
 
انتهای پیام//ج.ر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۰ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
همیشه میگویند پیشگیری بهتر از درمان است به نظر بنده ریاست محترم قوه ی قضائیه باید در خصوص ملزم نمودن تمامی دستگاهها به طراحی فرایندهایی شفاف جهت انجام امورات ارباب رجوع و اعمال نظارت های دقیق از وقوع هرگونه جرم تا حد امکان جلوگیری کنند این باعث کاهش حجم پرونده های ورودی از یک طرف و از طرف دیگر کمکی است به کسانی که احتمال لغزش و خطا دارند و با این کار از افتادن به درد سر این دسته افراد ممانعت میشود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۷ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
با چه سایتی میتوان با ریس قوه قضائیه مشکلات را ارسال کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۰ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
به عمل کار برآید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۸ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
اگه راي هاي دادگاهها دقيق و درس بود بقيه متنبه ميشدن و نميذاشتن پاشون به دادگاه برسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۶ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
رئیسی مقتدرانه به پیش برو و ما حامی شما خواهیم ماند مفسیدن اقتصادی را نابود کن
کسی که از حق دفاع کند خداوند و مردم حامی او خواهند بود.
Iran (Islamic Republic of)
برزو
۱۸:۰۵ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
آقای رئسی من ایرانی بسیار دقیق کارهای شما را دنبال میکنم امیدوارم تا اخر مثل این روزها دنبال کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۸ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
این که گفته مجرم باید زندانی نشه چیزی خوبی نیست کسی که کلاهبرداره اگر قانون براش سخت نگیر عمرا قید کار خلافشو بزنه مثل اجرای قوانین رانندگی هست هر چی جریمه سنگین تر باش مردم بخاطر خودشون هم شد قوانین رانندگی اجرا میکنن-کسی کلاهبردار باید بفهم تا حق دیگران ضایع که عواقبش زندانی طویل مدت هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۰ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
این دادن پالس یا چراغ سبز به مفسدان است
Iran (Islamic Republic of)
خدیجه
۱۷:۰۹ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
برای کاهش پرونده باید کارهایی انجام داد ...مثلا پروندهای خانوادگی مثل طلاق . مهریه حضانت بچه ..کاش مشاوره های پیش از ازدواج اجباری بشه ...تا از ازدواج های اشتباه جلوگیری بشه
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۱:۵۱ ۰۴ مرداد ۱۳۹۸
دوست عزیز فکر کن مشاوره پیش از ازدواج اجباری و ده ها جلسه هم باشه هیچ اتفاقی نمی افته چون جوانها امروزی بعد از انتخابشون محال هست از اون انتخاب هرچند غلط دست بردارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۶ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
اختلاس کرده، 2 میلیون جریمه، چقدر سود کرده 2 میلیارد، فساد کرده چقدر جریمه 3 سال حبس، چقدر سود کرده 100 میلیارد، خیلی باحالیم ما قانون بازدارنده ک میگن این هست، یارو ومملکت و ریخته به هم جریمه 3 سال حبس!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۰۳ مرداد ۱۳۹۸
پس کی قراره بعد از گذشت ۴ سال پرونده کاسپین-فرشتگان از دادسرا به دادگاه ارسال بشه ؟ مردم تکلیفشون روشن بشه که خودشون باید حقشونو به هر طریقی که می دونن از گلوی خانواده های سهامدار و مدیران این موسسه بیرون بکشن.