به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ،خدابخش جنگلی،معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمدگفت: این اعتبار از محل بودجه صندوق توسعه ملی برای این تعداد پروژه آبخیزداری در کهگیلویه و بویراحمد پیش بینی شده است.
وی افزود: ۱۷ طرح آبخیزداری با حجم ۳۰ هزار متر مکعب به صورت عملیات مکانیکی (سنگ ملاتی) انجام خواهد شد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد همچنین از در دست اجرا بودن هفت پروژه آبخیزداری در استان خبر داد.
جنگلی گفت: امسال ۱۵ میلیارد ریال برای تکمیل این طرحها اختصاص یافته است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه حجم این هفت طرح چهار هزار متر مکعب است ادامه داد: میانگین پیشرفت فیزیکی این طرحها به طور میانگین ۳۵درصد است.
جنگلی عنوان کرد: حجم عملیات مکانیکی طرحهای آبخیزداری انجام شده در استان از سال ۱۳۷۰ تاکنون شامل سازههای سنگ ملاتی، مکانیکی و خاکی ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار متر مکعب است.
وی بیان کرد: حجم عملیات بیولوژیکی اجرا شده در کهگیلویه و بویراحمد در بیش از سه دهه اخیر نیز ۳۰۰ هزار هکتار برآورد میشود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد هدف از اجرای این طرحهارا ذخیره نزولات آسمانی، افزایش سطح آب سفرههای زیرزمینی، کنترل فرسایش خاک و جلوگیری از پرشدن مخازن عنوان کرد.
جنگلی ابراز داشت: دولت به منظور مقابله با خشکسالی و کنترل سیلابها در استان به مدیریت جامع حوزههای آبخیز توجه ویژهای دارد.
وی آبخیزداری را مهمترین راه مقابله با خشکسالی دانست و گفت: با کنترل روان آبها سطح آب سفرههای زیرزمینی تقویت میشود.
جنگلی با اشاره به انجام طرح مطالعاتی پروژههای آبخیزداری در سطح یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار و مطالعات اجرایی به مساحت ۶۲۰ هزار هکتار تصریح کرد: کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت اجرای طرحهای آبخیزداری بیشتری را دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
انتهای پیام/پ