به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، موید علویان، دبیر جامعه جهانی هپاتیت در نشستی که صبح امروز در سالن کنفرانس حوزه هنری برگزار شد، به اهمیت افزایش آگاهی در بین مردم جامعه اشاره کرد و گفت:
وزارت بهداشت، شبکه هپاتیت و دانشگاههای علوم پزشکی وظیفه انجام خدمات اجرایی در این حوزه را دارند، اما گاهی کاستیها در انجام این امر منجر به بروز آسیب در جامعه میشود.
علویان ادامه داد: اکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار مبتلا به هپاتیت B وجود دارد که ۷۰ درصد آنها شناخته شده نیستند.
وی افزود: ۱۸۶ هزار نفر مبتلا به هپاتیت C داریم که ۶۰ تا ۷۰ درصد از آنها شناسایی نشدهاند؛ به همین دلیل است که سازمان بهداشت جهانی تمرکز خود را روی این موضوع گذاشته است.
علویان گفت: در سال ۸۴ تا ۸۸؛ حدود ۶ میلیون جوان ایرانی در زمینه هپاتیت B واکسینه شدند که اقدام بسیار بزرگی بود، اما متاسفانه ادامه پیدا نکرد، در حالی که ادامه پیدا کردن این امر میتوانست تضمین سلامت تمام افراد زیر ۴۰ سال را به همراه داشته باشد.
واکسیناسیون تنها راه کنترل هپاتیت B
دبیر جامعه جهانی هپاتیت با بیان اینکه واکسیناسیون تنها راه کنترل هپاتیت B است، گفت: از سال ۱۳۷۵ تمام خونهای مورد استفاده در علوم پزشکی از نظر آلودگی به هپاتیت C مورد ارزیابی قرار گرفته است و میتوانیم تضمین کنیم که خطری در این زمینه بیماران را تهدید نمیکند؛ آموزشهای ارائه شده به
معتادان تزریقی و کنترل شیوع ان هم از اقدامات خوب انجام شده است.
وی تأکید کرد: گروههای پرخطر زیادی وجود داشتند که امروزه
شیوع هپاتیت در بین آنها کنترل شده است؛ زمانس شیوع هپاتیت در بین هموفیلیها ۴۰ تا ۵۰ درصد و در بین بیماران تالاسمی و دیالیزی حدود ۲۰ درصد بود، اما امروزه کمتر از ۸۰ نفر در بیماران تالاسمی و دیالیزی به این اختلال مبتلا هستند.
بیشتر بخوانید: بیماری مزمن که با تشخیص به موقع، شکست میخورد
دبیر جامعه جهانی هپاتیت در پایان یادآوری کرد: از سال ۸۴ بیش از ۲۰ هزار نفر با داروی رایگان درمان شدند و این نشان میدهد که پرداختن به هر موضوعی کاملا امکانپذیر است.
وی با اشاره ریشه کنی این بیماری تا دو سال آینده گفت: مهم ترین راه ابتلا در کشور ما اعتیاد است و متاسفانه برنامههای کنترل کننده، کافی نیست؛ حتی اگر معتادان تزریقی را درمان کنیم از افزایش شیوع آن جلوگیری نمیشود.
علویان گفت: ۱۸۶ هزار معتاد با سابقه تزریق و زندان داریم، بارها نامه به دفتر رئیس جمهور فرستادیم اما هیچ تغییری ایجاد نشد؛ رابطه ما با دولت به رابطهای یک طرفه تبدیل شده است، ما بارها به خطر ابتلا به هپاتیت C در بین افراد متذکر شدیم اما توجهی نشد.
دبیر جامعه جهانی هپاتیت بیان کرد: یکی از افتخارات کشور ما تولید داروی داخلی است که اغلب آنها تحت پوشش بیمه است، چند سال پیش ۵ شرکت دارویی، داروی هپاتیت c را تولید میکردند اما برخی انحصار طلبیهای و سیاستهای غلط دولت، با ضرب و زور تعطیل شد؛ در حال حاظر تنها دو شرکت این داروها را تولید میکننند و این کمی نگران کننده است.
وی با اشاره به درمان حدود ۱۰ هزار بیمار در طی ۲ سال گفت: این رقم باید به سالی ۲۰ هزار نفر برسد و ما از برنامهای که برای کنترل هپاتیت تا سال ۱۴۱۰ داریم، عقب هستیم؛ خیرین درمان این بیماران را به عنوان یک امر خیر در نظر بگیرند و با ما برای درمان این بیماری همراه شوند.
هپاتیت C در استان تهران و البرز ریشه کن شده است
علویان گفت: حدود ۷۰ نفر از بیماران دیالیزی استانهای تهران و البرز درمان شدند و تا به امروز بیمار جدید پیدا نشده است؛ به عبارتی میتوانیم اعلام کنیم که هپاتیت C در استان تهران و البرز را ریشه کن کرده ایم. عدهای از بیماران که درمانهای سخت و تزریق را تجربه کردهاند نسبت به درمان این اختلال ترس دارند.
دبیر جامعه جهانی هپاتیت گفت: بیش از ۲۰ هزار بیمار درمان شدند و بسیاری از بیماران جان خود را از دست دادند؛ الان در مرحله نهایی هستیم و به زودی این بیماری ریشه کن خواهد شد.
انتهای پیام/