به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، علی جان صادق پور ظهر امروز در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان قم در سالن جلسات امام جواد (ع) استانداری با اشاره به پروژههای عمرانی شهر قم عنوان کرد: در سال گذشته ۴۵ میلیارد تومان اعتبار مصوب برای ۱۳ پروژه تملک داراییهای سرمایهای شرکت آب و فاضلاب استان بود، ۷۰ درصد تخصیص در خصوص این اعتبارات صورت گرفت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم افزود: کیفیت هزینه کرد اعتبارات بسیار مهمتر از خود جذب اعتبارات است و برای هر ریال بودجهای که برای شهر قم دریافت میکنیم، باید برنامه داشته باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به مدیریتی که در زمینه سیل در استان قم صورت گرفت و خسارت چندانی به استان وارد نشد، اعتبارات قابل توجهی در زمینه تنش آبی برای قم تخصیص پیدا نکرد، اما باز هم پیگیری میکنیم که اعتبارات بیشتری در این خصوص دریافت کنیم.
صادق پور با اشاره به فرصتهای جذب اعتبارات برای استان قم عنوان کرد: برای جذب اعتبارات برای زیرساختهای مسکن مهر در استان تلاش میکنیم، این ردیف سرجمع کشور ۱۵۶ میلیارد تومان اعتبار دارد که البته هنوز قطعی نشده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم تصریح کرد: برای اجرای پروژه فاضلاب پردیسان از تمام ظرفیتهای استان استفاده کردیم، تنش در این خصوص به صورت موقت رفع شده، ولی بحث فاضلاب پردیسان آتش زیر خاکستر است و هنوز زمین تصفیه خانه پردیسان را دریافت نکردیم.
وی ادامه داد: آبرسانی به شهرهای دارای تنش آبی و ارتقای کیفی آب شرب از جمله اعتبارات قانون بودجه ۱۳۹۸ مربوط به وزارت نیرو است، این اعتبار طی سه سال گذشته در قانون بودجه پایدار شد.
صادق پور با اشاره به پروژههای مورد نیاز شهر قم بیان کرد: برای احداث تصفیه خانه فاضلاب پردیسان و خطوط انتقال آن به مبلغ ۲۸۰ میلیارد تومان نیاز است.
وی ادامه داد: تکمیل باقی مانده تاسیسات فاضلاب شهر قم به ویژه در مناطق با تراکم بالا و نفوذ پذیری پایین خاک شامل توسعه شبکه خط انتقال و تصفیه خانه فاضلاب هزار میلیارد تومان نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: بازسازی خط انتقال آب قدیم ۱۵ خرداد به شهر قم از پروژههای موردنیاز این شرکت است که ۲۰ میلیارد تومان برای این پروژه نیاز است.
وی ادامه داد: مخازن قدیمی بتنی و فلزی سالاریه که مخازن اصلی شهر قم هستند، روی گسل قم قرار دارند و باید به محدوده مخازن بالای پردیسان منتقل شوند، اراضی تملک شده است و برای اجرای این پروژه ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
صادق پور با اشاره به شوری آب شهر قم اشاره کرد: برای رفع مشکل شوری آب در مناطق شمالی شهر، اجرای خط رینگ آب شمال شهر با هدف تعدیل فشار در پیک مصرف به طول ۸ کیلومتر با قطر ۸۰۰ ملی متر با اعتبار ۲۵ میلیارد تومان ضروری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم یادآورشد: ۱۰۰ میلیون مترمکعب تخصیص آب سرشاخههای دز به شهر قم است، با تثبیت رشد جمعیت پیش بینی رسیدن مصرف آب شهر قم به ۱۷۰ میلیون مترمکعب تا سال ۱۴۰۴ را داریم، باید به دنبال حفظ منابع آب شهر در چاههای علی آباد باشیم و این چاهها نباید به بخش کشاورزی یا صنعتی تخصیص پیدا کند.
انتهای پیام/ح