شراره دژکام، مدیرکل انتقال خون استان اردبیل ظهر امروز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، با اشاره به برنامه سازمان انتقال خون برای غربالگری اهداکنندگان بار اول در کشور، گفت: اجرای طرح غربالگری برای اهدا کنندگان بار اولی خون در استان اردبیل آغاز شده است.
وی هدف از اجرای این طرح افزود: اهداکنندگان بار اولی خون ابتدا مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار میگیرند و بعد از سه ماه که سلامت آنها تایید شد برای اهدای خون فراخوان میشوند که این اقدام هزینهها و حجم کار ما را بسیار افزایش میدهد، اما بر روی سلامت خون تاثیر مستقیمی دارد.
مدیرکل انتقال خون استان اردبیل تصریح کرد: در سال ۹۷ بیش از ۴۰ هزار نفر در اهدای خون به بیماران نیازمند در استان اردبیل مشارکت داشتند که طبق آمار جمعیتی ۳۲ در هزار نفر است.
دژکام بیان کرد: طبق آمار ۹۷ خونگیری از اهدا کنندگان مستمر بیش از ۶۲/۷ درصد بود که از لحاظ کیفیت بهترین نوع خونگیری و غربالگری شده محسوب میشود.
وی افزود: استان اردبیل در رتبه ۷ کشور در مشارکت بانوان برای اهدا خون است و در سال ۹۷ بیش از ۶/۷ درصد از کل اهدا کنندگان بانوان بودند که متوسط کشوری این آمار ۵ درصد است.
مدیرکل انتقال خون استان اردبیل از کسب رتبه برتری استان در اهدای خون توسط مردم و همچنین به حداقل رساندن ضایعات خونی خبر داد و افزود: ضایعات خونی از ۹/۹ درصد در سال ۹۴ به ۱/۹درصد در سال ۹۷ کاهش یافته است و در این زمینه جزء استانهای نمونه کشوری شده ایم.
دژکام اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان، روزانه بیش از ۱۲۰ نفر در اهداء خون مشارکت داشتند و حتی عموم مردم در این ماه حضور فعال دارند و قدردان این اقدام خداپسندانه هستیم.
وی گفت: تهیه پلاکت و پلاسمای فرزیس از دیگر اقدامهای توانمند انتقال خون در سالهای اخیر است که این فرآوردههای خونی در درمان بسیاری از بیماریها به ویژه ام اس به کار میرود.
انتهای پیام/ح