علاقه بسیاری از جوانان به قبولی در کنکور پزشکی و پولدار شدن و از سویی دیگر ظرفیت کم دانشگاهها مشکل اساسی است.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، عشق به قبولی در پزشکی، پولدار شدن، تضمین شغل و از این دست موضوعات تب پزشک شدن و رقابت در کنکور تجربی را داغ کرده است و برخی به دنبال افزایش ظرفیت پذیرش دانشگاهها در رشته پزشکی هستند تا صف پشت کنکور پزشکی را کمی خلوت کنند.
افزایش_ ظرفیت_تهدید_سلامت، موضوعی که شنبه شب با ۵۷ هزار توئیت به هشتگ داغ تبدیل شد چرا که برخی از طرحی جدید در مجلس خبر میدادند، گمانه زنیها درست بود چرا که ۸۶ نماینده طرح دو فوریت «افزایش صد درصدی ظرفیتهای پزشکی و انتقال به داخل دانشجویان علوم پزشکی در صورت داشتن شرایط» را امضا کردند تا در صحن علنی مطرح شود.
در توضیحات این طرح آمده است که سرانه پزشکی در ایران در مقایسه با کشورهای منطقه و پیشرفته و ظرفیت پایین پذیرش دانشجوی پزشکی در مقایسه سایر کشورهای دنیا از جمله دلایل مطرح شده برای این طرح دو فوریتی مطرح شده است.
هر چند به گفته برخیها کلید زننده این طرح دو فوریتی یکی از مسئولان است که فرزند پشت کنکوری در رشته تجربی دارد و برای دومین سال در آزمون شرکت خواهد کرد.
البته پس از راه افتادن جریان مخالفت دانشجویان و دست اندرکاران حوزه سلامت با این طرح دو فوریتی برخی از نمایندگان اعلام کردند که امضا خود را پس خواهند گرفت و برخی نمایندگان از جمله نوبخت رئیس کمیسیون بهداشت که مخالفان این طرح هستند از تلاش برای رد این طرح و برگردانندن نظر امضاکنندگان سخن گفتند و حالا کمپین پس گرفتن امضا راه افتاده است.
سعید نمکی وزیر بهداشت در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن مخالفت صریح با طرح نمایندگان برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی گفت: ما معتقدیم که ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی و باری که بر دوش این مراکز درمانی بعد از فارغالتحصیلی پزشکان میافتد برای نظام سلامت، نظام سیاسی و نظام اجتماعی کشور مشکل آفرین است.
وی ادامه داد: مسئله کمبود پزشک ناشی از توزیع نامناسب فارغالتحصیلان رشته پزشکی در سراسر کشور است و در حاضر هم تعداد بسیار زیادی پزشک بیکار در کشور داریم.
نمکی تأکید کرد: ما باید برنامهریزیهای دقیقتری برای ماندگاری پزشکان مناطق محروم انجام دهیم و برنامههای انگیزشی بهتری را در کشور اجرا کنیم.
وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر وزارت بهداشت ۳۰ درصد پزشکان را بومی جذب میکند و تا ۲ الی ۳ سال آینده این پزشکان فارغ التحصیل خواهند شد و نیاز مناطق محروم برطرف میشود.
نمکی با تاکید بر اینکه افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی به نفع کشور نیست، گفت: اگر وزارت بهداشت تشخیص بدهد میزان ظرفیت پذیرش نیروهای بومی را افزایش خواهد داد.
میر حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که یکی از امضا کنندگان طرح دو فوریتی افزایش صد در صدی ظرفیت پذیرش پزشکی استدر گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت امضای طرح اظهار کرد: مناطق محروم با کمبود پزشک مواجه هستند و نیاز مردم در این مناطق به پزشک متخصص به میزان کافی نیست به همین دلیل میتوان با افزایش ظرفیت نیاز مناطق محروم را برطرف کرد.
وی درباره اینکه دانشگاههای علوم پزشکی ظرفیت پذیرش این میزان دانشجو را ندارند، گفت: بخش خصوصی آماده است تا در زمینه آموزش پزشکی مشارکت کند و از ظرفیت این بخش برای تربیت پزشک استفاده کنیم.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به جدایی آموزش پزشکی از وزارت بهداشت گفت: باید آموزش پزشکی از وزارت بهداشت جدا شود و در بسیاری از کشورهای دنیا مدل آموزشی به همین شکل است وزارت بهداشت نمیتواند هم زمان پزشک تربیت کند و از طرفی به وضع بهداشت و درمان کشور برسد؛ اکنون بیمارستانهای کشور با چالشهای بسیاری مواجه هستند.
حسینعلی شهریاری عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر اینکه مخالف افزایش ظرفیت پزشکی هستیم، گفت: در دانشگاهها و دانشکدههای پزشکی این امکان فراهم نیست تا ظرفیتها را افزایش دهیم و این به بدنه آموزش پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آسیب وارد میکند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: نباید فقط به تعداد پزشکان تربیت شده فکر کنیم بلکه کارایی و توانمندی پزشکان بسیار حائز اهمیت است و این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد.
رنجبرزاده عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامیدر گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر اینکه موافق طرحهای این چنینی نیستیم، گفت: در افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی باید تمام مؤلفههای موثر را در نظر گرفت چرا که تربیت پزشک باید مانند یک بسته کامل دیده شود.
وی تاکید کرد: تصمیمهای آنی و عجولانهای، چون این طرح نمیتوان به نتیجه مطلوب رسید و افزایش ظرفیت پزشکی راهکار مناسبی برای پوشش نیاز مناطق محروم به حساب نمیآید.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش ظرفیت پزشکی به طور کمی اُفت کیفیت تحصیلی را به دنبال دارد و این اعتبار غنی و قابل توجه مسائل پزشکی جمهوری اسلامی ایران که بالاتر از کشورهای منطقه و در سطح بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیاست با افزایش کمی اُفت میکند.
عضو هیئت رئیسه مجلس تأکید کرد: با افزایش کمی ظرفیت پذیرش دانشجو ذخیره غنی پزشکی کشور دستخوش مسائلی میشود که جبران آن به سادگی ممکن نخواهد بود.
رنجبرزاده گفت: باید به نحوی عمل شود که بتوان به میزان مناسب متخصص در سراسر کشور توزیع شود و باید از دولت و وزارت بهداشت بخواهیم تا با حفظ کیفیت در صورت امکان کمیت افزایش پیدا کند.
عضو کمیسیون بهداشت تصریح کرد: اینکه برخی افراد که در این زمینه صاحب تخصص نیستند درخواست افزایش ظرفیت بدهند و این مسئله اجرایی شود آسیب رسان خواهد بود.
باقر لاریجانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که برخی نسبت سرانه پزشک به جمعیت را بهانه افزایش ظرفیت پزشکی میدانند، گفت: سرانه پزشک به جمعیت در کشورهای مختلف متفاوت است و این سرانه به میزان درآمد و نحوه خدمت رسانی در حوزه سلامت بستگی دارد، در کشوری که نظام ارجاع وجود دارد پزشک عمومی باید بیشتر تقویت شود چرا که مردم زیادی تحت پوشش پزشکان عمومی هستند، ما باید همه جوانب را در افزایش ظرفیت پزشکی ببینیم وقتی انتظار داریم تعداد پزشکان افزوده شود باید درآمد پزشک نیز افزایش پیدا کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت بیان کرد: ما در افزایش ظرفیت پزشکی، سرانه پزشک به ازای جمعیت را نیز لحاظ کردیم و مؤلفههای متعددی در تربیت و رشد پزشک در نظر گرفتهایم که از جمله آن میتوان به درآمد ناخالص ملی، توان تربیت در دانشگاههای علوم پزشکی و در آمد پزشکان و سرانه به ازای جمعیت اشاره کرد و نمیتوانیم به یکباره شوک افزایش ظرفیت پزشکی داشته باشیم و پزشکان زیادی تربیت کنیم.
لاریجانی بیان کرد: نمیخواهیم به یکباره آمار پزشکان را بالا ببریم و به یکباره تربیت پزشکان به حداقل برسد و طبق آمایش سرزمین و محاسبات نیروی انسانی به تدریج نیاز کشور به پزشک در مناطق مختلف کشور برطرف میشود.
لاریجانی با بیان آمار دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی گفت: اکنون ۴۵ دانشگاه دندانپزشکی در کشور داریم، در حالی که در اروپا تعداد دانشگاههای دندانپزشکی به عدد ۲۰۰ میرسد. طبق آمار هر کشور تقریبا ۱۰ دانشگاه دندانپزشکی دارد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت بیان کرد: در ۱۰سال اخیر ۷ دانشگاه علوم پزشکی، ۱۷ دانشکده علوم پزشکی، ۲۱ دانشکده دندانپزشکی، ۷ دانشکده داروسازی و ۳۸ دانشکده پرستاری تاسیس شده است.
لاریجانی با بیان اینکه در ۱۰ سال اخیر ۷۴۴ دوره دکتری پزشکی داشتیم، گفت: تعداد رشته محلها گسترش چشمگیری داشته است و اکنون در رشته پزشکی حدود ۵۵ هزار دانشجوی علوم پزشکی داریم، همچنین حدود ۱۰۰ هزار نفر پزشک در کشور مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه حدود ۱۴ هزار دانشجوی دندانپزشکی در کشور داریم، ادامه داد: ۳۰ درصد دانشجویان پزشکی در چند سال گذشته به صورت بومی جذب شدهاند و باید ۱۰ سال در استانهای خود خدمت کنند. همین نسبت در دندانپزشکی نیز وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به آمار دانشجویان در رشتههای علوم پزشکی ادامه داد: اکنون ۱۱ هزار دانشجوی داروسازی، ۵۰ هزار دانشجوی پرستاری و ۹ هزار دانشجوی مامایی در کشور مشغول به تحصیل هستند.
لاریجانی افزود: طی ۱۰ سال گذشته ظرفیتهای رشتههای پزشکی ۷۵ درصد، ظرفیت دندانپزشکی ۲۷ درصد، رشته داروسازی ۴۹ درصد، پرستاری ۱۳۷ درصد و مامایی ۱۴ درصد رشد داشته است.
وی به رشد ظرفیت در تخصصهای پزشکی اشاره کرد و گفت: در رشته ارتوپدی ظرفیت ما طی ۱۰ سال، ۱۰۵ درصد رشد داشته و در رشته اورژانس رشد ظرفیت به قدری بوده که ۸۰ درصد صندلیهای ما در سال ۹۸ خالی مانده است.
کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مدت هاست موضوع افزایش ظرفیت رشتههای تحصیلی علوم پزشکی در محافل غیرتخصصی مطرح میشود و نوعی فضاسازی تبلیغاتی و یکسویه مشاهده میشود که ازین رویه خیر و برکتی برای مردم، نظام سلامت و آموزش عالی در علوم پزشکی بر نخواهد خواست.
کیانوش جهانپور افزود: ظرفیت پذیرش دانشجوی علوم پزشکی در کشور موضوعی نیست که صرفا با تحلیل تک عاملی مثل نیاز آنی یا موضعی و برخی برآوردهای غیراصولی از نیاز آتی کشور قابل برآورد باشد و دهها عامل نظیر امکانات و زیرساختهای آموزشی، درآمد سرانه، تولید ناخالص داخلی، سهم سلامت در تولید ناخالص داخلی، ساختار نظام سلامت، جایگاه پژوهش در تولید ناخالص داخلی، عوامل متعدد فرهنگی، نرخ رشد اقتصادی و درجه توسعه یافتگی و. در این برآوردها باید مورد مداقه قرار گیرد و صرفا تمایل انبوه متقاضیان یا حتی نیازهای فعلی نمیتواند پاسخی صحیح و علمی برای آن باشد.
وی افزود: متاسفانه رویکرد ژورنالیستی افراد ناآشنا به موضوع و گردانندگان بازار کاذب کنکور، هزار و یک مشکل بی ربط را به ظرفیت پذیرش دانشجو در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی تقلیل داده است.
جهانپور گفت: وزارت بهداشت بعنوان متولی آموزش پزشکی و تولیت سلامت، نمیتواند و نباید خود را در مسیر این امواج سرگردان قرار دهد و مبنای کلیه سیاستها و تصمیم سازیها در این حوزه، مدلهای علمی مبتنی بر شواهد و مدارک و تجارب ملل خواهد بود و در حال حاضر ظرفیت اضافی برای پذیرش بیشتر در این رشتهها وجود ندارد و حتی در صورت وجود چنین ظرفیتی، سودمندی و مطلوبیت آن زیر سوال است.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در ادامه عنوان کرد: سیل داوطلبان یا عدم توزیع متناسب دانش آموختگان نمیتواند مبنای تصمیم گیری درست در این حوزه باشد، مضافاً آنکه زیرساختهای آموزشی هم اقتضای پذیرش بیش ازین ندارد و رعایت حداقلهای لازم مانع ازین خواهد که به تقاضاهای کاذب در این خصوص پاسخ داده شود، و سوال اینجاست کدام تخت و بیمارستان آموزشی معطل مانده است که امکان افزودن بر ظرفیت فعلی را فراهم آورد.
وی با بیان اینکه تجربه ملل حاکیست سرانه تعداد پزشک و دندانپزشک و داروساز و ماما و پرستار و ... لزوما ارتباط مستقیمی با کیفیت خدمات سلامت و نیز تعرفه و هزینه خدمات درمانی ندارد و چه بسا از جایی این رابطه معکوس هم خواهد شد، تاکید کرد: کدام کشور از طریق افزایش نامتعارف و نامتناسب ظرفیت دانشجو و تعداد پزشک توانسته است هزینه درمان مردم و نظام سلامت را کاهش دهد، وزارت بهداشت در پی ارایه کارنامهای مملو از اعداد و ارقام نیست و مصمم است که کیفیت را فدای کمیت ننماید و قدر مسلم تمایلی به تکرار برخی خطاها در گسترش بی رویه آموزش عالی و دورههای تحصیلات تکمیلی، در این نهاد وجود ندارد، هر تصمیمی که امروز اتخاذ شود یک دهه بعد نتایج آن مشخص میشود، این در حالیست که ظرفیتهای فعلی در رشته پزشکی و دندانپزشکی میتواند پازل نیازهای واقعی سالهای آتی را بتدریج پر کند، در رشته داروسازی هم حدود ۵۰ درصد متخصصین داروسازی بیکار هستند و یا در جایگاه تخصصی خود کار نمیکنند و جمعیت داروسازان عمومی هم طی ده سال آینده دوبرابر میشود
وی در پایان تاکید کرد: بسیاری از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به حساسیت موضوع و پیامدهای آن واقفند و با هرگونه شتابزدگی در تصمیم گیری پیرامون این مهم مخالفند، مجموعه وزارت بهداشت نیز اسناد جامعی مبتنی بر مطالعات متعدد و روشمند در این زمینه تنظیم نموده که عملا نقشه راه تربیت نیروی انسانی در حوزه علوم پزشکی است و البته کماکان هم از بحث و بررسی پیشنهادات علمی و روشمند اهل فن در این رابطه استقبال کرده و بهره خواهد گرفت.
حالا باید منتظر ماند و دید بهارستانیها در خانه ملت چه سرنوشتی را برای تربیت پزشکی در کشور رقم میزنند و کمبود متخصص در مناطق محروم به دلیل توزیع نادرست دلیلی مناسبی برای افزایش ظرفیت پزشکی محسوب میشود؟ یا باید به جای باز کردن درب دانشگاه با ایجاد انگیزه و مدیریت پذیرش پزشکان را در مناطق محروم تربیت کرد تا شاهد عدالت در دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی باشیم.
انتهای پیام/
گزارش از: هانیه جلیل نژاد
انشاالله کشور پیشرفت خواهد کرد با تلاش جوانان ایرانی و متدین .توصیه میکنم به شما جوانان حتما دنبال مهارت آموزی باشید نه مدرک . جامعه به افراد متخصص نیاز دارد .
خلاصه کلام درمان رایگان برای مردم یعنی از هیچ بیماری پول نگیرند و حقوق پزشکان توسط خود دولت پرداخت شود و اجازه تاسیس مطب به آنها داده نشود .
خوشحال میشم نظرتان تون بنویسید
خیلی از استعدادهای کشور بخاطر استرس کنکور و مافیای آن نمیتونن رشته مورد نظرشون قبول بشن .
انحصار در پزشکی سبب ایجاد نوعی تبعیض میگردد ، وقت مردم میخواد معطل در صف ماندن باشد و این سبب مافیای کنکوری و سردراودن انواع مدارس و کلاسهای کنکوری شود ک فقط و فقط پول مردم بالا میکشن .
خیلی از مناطق کشور هستن که پزشک ندارند و در حال حاضر پزشک با هر سطح سوادی مطمئن شرایط کاری براش اماده و مهیاست ولی در صورت رقابت و زیاد شدن ظرفیت پزشک نجبور اطلاعات و اون تحربیاتش بیشتر کند .
و هزاران دلیل دیگر ....
نه تنها پزشکی نباید زیاد بشه بلکا مهندسی هم باید کم بشه و پول این دانشگاه ها صرف تولید ملی ایران بشه مثل کشور های پیشرفته تا دیگه هیچ مهندسی هم بیکار نباشه. هر رشته باید اندازه ظرفیت جامعه نیرو بگیره نه بیشتر.
نظام پزشکی یه فراخوان بزنه تا دوستان محترم متوجه تعداد پزشکان بیکار بشن.حداقل ما توی فامیلمون دو تاش رو داریم
تازه پزشکای عمومی بدبختم با درامد زیر 4-5 میلیون هم که تا دلتون بخواد داریم
تعداد پزشک مهم نیس به قول اون خانوم محترم که به وزیر بهداشت میگفت "دکتر خوب بیارین"،افزایش ظرفیت ها پزشک خوب رو بدنبال نداره و این صف های طولانی که دوستان میگن به خاطر ویزیت شدن توسط پزشک خوب و متبحره که مد نظرشونه وگرنه دوستانی که میخوان توسط پزشک متخصص ویزیت بشن و نمیخوان توی صف باشن تا دلتون بخواد متخصص خلوت داریم که بهشون معرفی کنیم
پس صادقانه بگین که توی صف موندن برای ویزیت توسط یک پزشک کاربلده که این مشکل با افزایش ظرفیت نه تنها حل نمیشه بلکه بدتر هم میشه
پس خودمون رو گول نزنیم و میدون رو باز نکنیم برای یه سری مسیولین که بخوان بچه شون رو اینطوری وارد این رشته ها کنن
بدیهی است که سلامت جامعه بایستی ازاولویتها باشدامامتاسفانه عده ای باسواستفاده ازموقعیتهایشان حتی سععی در متقاعد نمودن بقیه درقبول این موضوع نمایند تا شایدنوردیده شان به آرزوی دیرینه اش برسدلکن عقل سلیم حکم میکند تا منافع و مصالح ملی را بر مصالح شخصی ترجیح دهیم
معتبرترین رشته علمی شناخته شده ایران در جهان رشته پزشکی است که با افزایش ظرفیت پذیرش کیفیت را فدای کمیت میکنند
وقتی هم اکنون مردم از بیسوادی و خطاهای بیشمار پزشکان گلایه مند هستند (که خود ناشی از کیفیت بسیار پایین آموزش پزشکی است)، افزایش ظرفیت بدون فراهم کردن حداقل امکانات آموزشی، نتیجه ای جز هزاران پزشک بیسواد نخواهد داشت و سلامت جامعه با خطر جدی مواجه خواهد شد؛ بهتر است به جای افزایش ظرفیت، کیفیت آموزش و اسکان پزشکان را در سراسر کشور ارتقا دهیم تا توزیع عادلانه و مناسبی داشته باشیم و همه پزشکان به شهرهای بزرگ هجوم نیاورند.
تنها رشته ایی که امیدی برای پیدا شدن شغل داره رشته های پزشکیه.لطفا با افزایش ظرفیت این رشته ها رو هم مثل رشته های مهندسی نابود نکنید. نماینده های محترم مجلس کلا بشینن خونه و نیایند سر کار بهتره.
بعد از انقلاب پزشکان با جدا کردن مراحل پذیرش رشته پزشکی از وزارت علوم به وزارت بهداشت و درمان ، زرنگی کرده و مانع از افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی و حتی تعداد دانشگاه علوم پزشکی شدند تا همیشه به دلیل کمبود پزشک و متخصصین آن ، درآمدهای پزشکان بالا باشد و ازسوی دیگر براساس آمار رسمی بیش از ۷۰ درصد متخصصین پزشکی در تهران متمرکز شده اند و این موضوع جای تاسف فراوان دارد . بنده به شدت با افزایش تعداد دانشجویان پزشکی چه با افزایش تعداد دانشگاه و چه با افزایش ظرفیت دانشگاه های موجود موافقم .
پزشک حداکثر می تواند در زمینه ای که آگاه است که مشمول آخرین لایه حاکمیتی ، یعنی لایه تکنیکال می شود اظهار نظر کند و نظر پزشک در طراحی اجتماعی آخرین رتبه و منزلت را دارد و نهایتا می تواند به عنوان مشاور اقدام کند . چون تخصص آن متناسب با لایه تکنیکال حد اکثر در مصادیق پزشکی است ، مثلا تزریقات و درمان درد ! نه سیاست گذاری !!!
جامعه پزشکی از کمترین سواد در این لایه برخودار است و آنها که دوگانه علوم انسانی - پزشکی را مطرح می کنند در فهم شان از طراحی های اجتماعی از بیخ و از فلسفه علم مشکل دارند .
تمام این مصیبت ها ناشی از این است که متوجه نیستیم باید سیاست گذاری به دست سیاست گذار کلان باشد نه دکتر و مهندس !!!!!!!!
این مسئله انحصار زدایی یک کار مترقی است که چه وزرات بهداشت بخواهد و چه نخواهد در تحولات اجتماعی رخ خواهد داد و در مسائل آینده پژوهی پنبه آن زده شده است .
همه جهان این رشته رو مختص نخبه هاشون میدونن
راستش من دوست ندارم این جور طرح های نپخته ای به اینده این مملکت اسیب وارد کنه
فکر کنم سلامت و پزشکی تنها حیطه ای هست که هنوز میتونیم بهش ببالیم
چه بر سر مهندس هامون اوردن
...
کاش سهمیه های اضافی رو حذف کنن و نخبه ها رو بگیرن
ما مردم ایران ناراحت نیستیم اگر فرزندان نخبمون سطح زندگی های بالایی داشته باشن ما از این سهمیه ها بیشتر ناراضی هستیم
البته که بعید میدونم اصلا توان اجرایی کردن همچین طرح هایی رو هم داشته باشن مملکت پول نداره بعد می خواد خرج های مسائل اموزشیش رو دو برابر کنه و یا که نه شاید با همون خرج های سابق می خواد تعداد پزشک بی کیفیت تری رو تربیت کنه
بذارید حداقل اگه پول میدیم خیالمون راحت باشه از بابت سواد پزشک...
الان وکالت و پزشکی انحصاری شده. مانع ورود میشوند تا در حد رشته های پر درآمد بماند.
بعضی وکلا و پزشکان. خون مردم را تو شیشه کرده اند.
خیلی از اینایی که تو کنکور موفق نمیشن پتانسیل پزشک شدن دارند.
من خودم مهندسی خوندم، چرا دروازه رو برای مهندسی باز کردن اما این اتفاق برای پزشکی نمی افته؟؟؟؟
پزشكان طرحي پس از ١٠ الي ١٢ سال درس خواندن و مشقت كشيكهاي سخت و طاقت فرسا تازه در ٣٠ سالگي از خانواده جدا ميشن و براي طرح به شهر هاي محروم فرستاده ميشوند و طي يكسال ماهيانه ٢/٥ تا سه ميليون حقوق دريافت ميكنند و كارانه ها بكسال تاخير پرداخت دارند
وضعيت پزشكان عمومي كه از اين هم بدتر است . اين اشتباه مردم است كه خودشان فقط به پزشكاني مراجعه ميكنند كه بطرق مختلف مثلا شركت در برنامه هاي تلويزيوني اسم در كرده اند در صورتيكه متخصصان بسيا خوب زيادي هستند كه دارن مگس مبپرانند و چون وارد گروه محدود مافيا نشده اند مردم به انان مراجعه نميكنند
طبيعتا اون گروه محدود پزشك هم كه با هجوم مردم روبرو هستن والزاما پزشكان خوبي هم نيستند وقت كافي براي بيماران نميگذارند
عزيزان بچه هاتون بايد عاشق پزشكي باشند اگرنه در اين راه طولاني و پر مشقت صدمه فراواني ميبينند . اين پزشكان پولدار كه شما ميبينيد تنها ١٠ تا ٢٠ درصد پزشكان رو شامل ميشن كه در صنوف ديگر هم وجود دارن
دوستان، در همین تاریخی که من دارم باهاتون صحبت میکنم، وضعیت آموزشی و امکانات آموزشی تمامی دانشگاه های علوم پزشکی و آزاد کشور افتضاحه،حالا یکی تهرانه کمتر بده ولی یکی در شهر های دیگس که فاجعه واقعیه، بودجه بسیار بسیار کمی داده میشه،حداقل امکانات نیست، هزینه آموزش یک پزشک عموم بسیار بالاست ولی با شرایط اقتصادی فعلی برای همین ظرفیت فعلی هم امکان إموزش اصولی نیست، لطفا درک کنید
حتی باافزایش هرچند برابری ظرفیت، تنها باعث پایین آمدن همین تعداد از پزشکان خوبی که میتوانستند باسواد فارغ التحصیل بشند میشم، در نتیجه میزان آمار اشتباهات پزشکی سر به فلک میزاره، مردمم فقط به همون 4تا پزشکی که میشناسن مراجعه میکنند، وضع خیلی بدتر میشه
التماس تفکر
پرستاری طرحش ۳میلیون میگیره
دکتر طرحش رو بالای ۶میلیون میگیره
شما ب این میگین افتضاح؟!!!!!
افتضاح یعنی ی بیمار ب خاطر درمانش۳ماه نوبت وایسته
اگر دین ندارید لااقل ازاده باشید
الکی که نیست
هر کسی نباید وارد این رشته بشه
فقط درس خون ها و فقط دلسوزها
جای پز دادن هم در این رشته وجود ندارد
زیاد هم حساس نیست و اگه هم باش ب اندازه ی مهندسی با ارزش نیست،ولی متاسفانه کمبود ظرفیت باعث شده که جان و سلامتی مردم بازیچه ی قشر پول دوستی ب اسم قشر پزشک بشه
پزشک ها پول دوست شدند و اصلا فکری ب سلامت مردم نمیکنند و کارشون شده خالی کردن جیب مردم با تعرفه های مختلف ک صدمه ی شدید جانی و مالی ب همراه داشته
علوم انسانی اینجا ب درد میخوره،دکتر شریف تربیت بده،ک متاسفانه کمبود پزشک اکثر دکترها رو پول دوست و ناشریف کرده
شما از پزشکان ایرانی نظیر ذکریا رازی و ابن سینا و ... تا دانشمندان مطرح اروپای قدیم را در نظر بگیرید که محدودیت کنکور نداشتند نظیر انیشتین جیمز وات و ... که منشاء خدمات بی نظیری برای جامعه بشریت بوده اند
در ضمن اگه واقعا نگران سطح اموزش پزشک ها هستین سهمیه ها را بردارین تا رقابتی بشه
دکتری خوبه و ایران نیاز یادی دارد ولی باید دید خو جوان چی دوست داره و ایا خودش فکر میکند میتواند موفق باشه در این حرفه .اگر مثلا کاسبی دوست داشته باشه خوب دکتر خوبی نخواهد بود و مشگل برای جامعه بیچاره ،،،،،،،،،
پزشک زیاد بشه خیلی هم خوب هست ولی اول باید وضع دانشگاهها بهتر بشه
دمت گرم ،واقعا حرفت عالی بود
کمبود پزشک سلامت مردم رو به نابودی کشیده و جیب دکترهای ک اکثرا مطب رو با بقالی اشتباه گرفتند رو پر کرده
پس الان مناطق محروم باید بدون پزشک بمونن ...
ی مهندس عمران وقتی نقشه ی ی ساختمان رو امضا میکنه تا آخر عمرش متعهد هست و باید جواب بده
یک پزشک هم قبل عمل هیچ گونه تعهدی ب آموزشش نداره و تمام مسعولیت ها رو به عهده ی همراه بیمار میزاره،این استرس نداره ک عزیزم
دکتر خیلییی کم شده
مافیا در صورت کم بودن اتفاق میوفته ن در صورت زیاد شدن
در ایران پیشگیری وجود ندارد و همه ش درمان ناقص ک باعث افزایش بیماری شده
نظام پزشکی ما ن تنها مفید نیست برای مردم بلکه باعث افزایش بیماری ها و تعرفه های پزشکی شده ک جیب مردم رو ب خاطر عملکرد ناصحیح وزارت بهداشت که ب خاطر کمبود دکتر ک کار پیشگیری رو درست انجام نداده،خالی میکنند
و در آینده جامعه ای بیمار و صفها و نوبتهای طولانی با پزشکان پر مدعا و کم کار روبرو خواهیم بود.
حتی جواب سلام دادن رو ندارند و این ک پرمدعا هستند
اگه پزشک زیاد بشه وقت بیشتری برای ویزیت میزارن
یکی کمی منطقی بودن بد نیست
اینور اونور عمل میره دکتر ، ما رو هم کاشته بود مطب
اگه پزشک زیاد شده من ۵ساعت منتظر ی آدم پول دوست نمیشم ک ن تنها ب سلامتی مردم ارزش نمیزاره بلکه ب وقت مردم هم بها نمیده
وارد دانشگاه میشه.
باید همه سهمیه ها حذف بشه تا هیچ بیسوادی
وارد دانشگاه نشه.فقط باسواد و پراز معلومات وارد
دانشگاه بشه
دوست عزیز ترکیه اینقدر پزشک داره ک طرح پزشک خانواده کمبود پزشک نداره،ب نظرت الان ما چرا نمیتونیم این طرح رو انجام بدیم چوووووون پزشک کم هست و این کمبود ینی صدمه ب سلامتی مردم
مافیا خودش هست که اجازه افزایش را نمیده
جیب شما ب سلامتی مردم ارجحیت داره
وجدان داشته باش دوست عزیز
الان به خاطر کمبود پزشک و کادر درمانی،باجون مردم بازی میشه
جون مردم مهم نیست ب نظرت ؟!!!!
تعرفه های پزشکی ب خاطر کمبود پزشک و فرار مالیاتی ن تنها باعث غول شدن دکترها شده،بلکه باعث شده ب خاطر ثروت به کار مهندسی و بساز بفروشی هم وارد شده و امنیت شغلی مهندس ها ضربه بزنند
این کمبود ن تنها به جان و مال مردم ضربه میزنه بلکه باعث صدمه و لطمه ب کار مهندس ها و یا هر کار دیگه ای شده که دلیلش کمبود پزشک و درآمد نامتعارف پزشک ها میباشد
وجدان رو ب پول نفروشیم خاهشا
کار شما پیشگیری هست ن این که جیب مردم رو ب خاطر و عملکرد ناصحیح نظام بهداشت خالی کنید
اولا کار پزشک در مرحله اول درمان نیس،بلکه پیشگیری هست و با این ظرفیت کم مافیای بزرگ پزشکی تشکیل شده که نه تنها در عرصه ی تشخیص و پیشگیری ناکارآمد هستند بلکه در عرصه تشخیص و درمان نیز ناکارآمد هست...