یک روانشناس بالینی گفت: بالارفتن سطح کیفی دانشگاه‌ها، وابسته به کیفیت مطلوب زندگی دانشجویان است و این مهم زمانی احساس می‌شود که نیاز‌های پایه و اولیه برآورده شود.

کیفیت مطلوب زندگی دانشجویان، سطح دانشگاه را بالا می‌بردژیلا آهنگر‌زاده، روانشناس بالینی، مدرس دانشگاه و متخصص سلامت روان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سازمان بهداشت جهانی، سلامتی را در ۴ بُعد جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی تعریف می‌کند. سبک زندگی فرد می‌بایست طوری باشد که سلامتی این چهار مورد تأمین شود. این ابعاد زمینه ساز و مرتبط با یکدیگرند.
 
او ادامه داد: بالارفتن سطح کیفی دانشگاه‌ها، وابسته به کیفیت مطلوب زندگی دانشجویان است و این مهم زمانی احساس می‌شود که نیاز‌های پایه و اولیه برآورده شود. خواب، تغذیه و ورزش به عنوان سه نیاز پایه و اساسی در انسان نقش تعیین کننده در کیفیت زندگی او دارد.
 
این روانشناس بالینی افزود: یک سوم عمر انسان در خواب سپری می‌شود. میزان سرزندگی و موفقیت فرد در دو سوم زمان باقی مانده با کیفیت خواب فرد  مرتبط است. از آن‌جایی که خواب شبانه کافی و با کیفیت با سلامت جسمانی و آرامش روحی افراد ارتباط مستقیم دارد و از طرفی شرط اصلی پیشرفت علمی و تحصیلی افراد داشتن آرامش روحی است؛بنابراین خواب شبانه با کیفیت، فاکتور بسیار مهم جهت ارتقاء سطح کیفیت تحصیلی دانشجویان است.

اضطراب ناشی از تنش‌های روحی شدید به بروز اختلالات خواب منجر می‌شود

این متخصص سلامت روان گفت: اضطراب ناشی از تنش‌های روحی شدید، درگیر شدن با افکار و وقایع گذشته، نگرانی بیش از حد درمورد آینده و احساس غرق شدن در مسئولیت‌های زندگی به بروز اختلالات خواب منجر می‌شود. بی‌خوابی، افسردگی و کاهش تمرکز می‌آورد و در عملکرد تحصیلی دانشجویان و حتی سبک معمول و طبیعی زندگی‌اش اختلال ایجاد می‌کند.
 
او با بیان اینکه تغذیه سالم با سلامت جسمانی و بهداشت روانی دانشجویان ارتباطی تنگاتنگ دارد، تصریح کرد: صبحانه به عنوان مهمترین وعده غذایی در روز شناخته شده و حذف آن اغلب با سطوح پایین‌تر فعالیت‌های بدنی، تأثیر مخرب و نامطلوبی بر سطح کیفی یادگیری و عملکرد تحصیلی دانشجویان دارد.
بیشتر بخوانید: اجرای طرح دانشگاه بدون دخانیات در دانشگاه تهران

آهنگرزاده بر نقش گسترده ورزش در تقویت روحیه دانشجویان اشاره کرد و گفت: ورزش در تخلیه هیجانات منفی و کاهش استرس بسیار موثر است. ورزش می‌تواند در تنظیم قوای عملکردی دانشجویان نیز نقش مهمی داشته باشد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، شرکت در فعالیت‌های ورزشی میزان کارآیی دانشجویان را تا ۶ درصد افزایش می‌دهد.

عنصر قدردانی، فاکتور‌های تعیین کننده سطح کیفی زندگی 

او با بیان اینکه عنصر قدردانی و سپاسگزاری از دیگر فاکتور‌های تعیین کننده سطح کیفی زندگی است، گفت: اساس آرامش و خوشحالی، قدردانی است. افراد شکرگذار دو مزیت اساسی دارند؛ اول اینکه از شادابی و سرزندگی بیشتری نسبت به همسالانشان برخوردارند، دوم  نسبت به همسالان خود، دارای ظاهر جوانتری هستند.

به گفته این روان شناس از آن جایی که شرط یادگیری موثر داشتن آرامش روحی است، سبک زندگی سالم و با کیفیت در پیشبرد تحصیلی دانشجویان بسیار حائز اهمیت است.
 
این روانشناس بالینی در پایان گفت: تغذیه سالم و مغذی، پرهیز از مصرف فست فود، در نظر گرفتن تفریحات سالم از جمله بودن در طبیعت، شنیدن موسیقی آرام بخش، یادگیری مهارت‌های اجتماعی و شیوه‌های کنترل هیجانات منفی مانند مدیریت استرس و خشم و... استفاده صحیح از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، پرهیز از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، دوری از رفتار‌های پرخطر جنسی و... در ارتقاء سطح کیفی زندگی افراد و بالاخص دانشجویان بسیار حائز اهمیت است.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار