به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، فاطیما الآوا نماینده سازمان بهداشت جهانی در دیدار با آیت الله سعیدی تولیت آستان مقدس و نماینده ولی فقیه در استان قم، با اشاره به انعقاد یک معاهده جهانی با عضویت ۱۸۲ کشور در راستای مبارزه با دخانیات گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران، رهبری این معاهده را در خاورمیانه بر عهده گرفته و به عنوان رئیس نهمین کنفرانس کنوانسیون جهانی مقابله با دخانیات انتخاب شده است.
او با بیان اینکه هدایتهای بزرگان دینی در کاهش مصرف دخانیات تاثیر قابل توجهی خواهد داشت، مطرح کرد: بر اساس تبلیغات و بررسیهای انجام شده، عملکرد ۷۰ درصد از افرادی که پیام دین در مورد دخانیات را دریافت کردهاند تغییر کرده است.
الآوا یادآور شد: اکنون که مردم در مکه درحال آمادهشدن برای مراسم حج هستند با کمک وزارت بهداشت عربستان برای تشویق به کاهش مصرف دخانیات کارهایی درحال انجام است که امیدواریم این رویکرد در شهرهای مذهبی ایران نیز دنبال شود.
ابوالفضل ایرانیخواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز طی سخنانی با تاکید بر اینکه امروز سازمانهای جهانی نیز نسبت به اهمیت معنویت و نقش آن در سلامت جوامع بشری آگاهی یافتهاند، گفت: اکنون سازمان جهانی بهداشت برای مبارزه با مصرف دخانیات به دنبال ترویج معنویت و کمک گرفتن از علمای دینی است.
ایرانیخواه افزود: حرم حضرت معصومه (س) و محیط پیرامون آن میتواند بهعنوان حرم و محیط بدون دخانیات معرفی شود و در این راستا خادمان حرم مطهر و افراد فعال در شهر قم میتوانند مروجان فرهنگ مبارزه با دخانیات باشند.
رئیس جمعیت مبارزه با دخانیات استان قم نیز در این دیدار با اشاره به فعالیتهای انجامشده در قالب این جمعیت گفت: ما نیازمند کمک بزرگان دینی هستیم تا بتوانیم فرهنگ مبارزه با دخانیات را در میان اقشار مختلف مردم ترویج دهیم.
محمد عادلیبا اشاره به اینکه قم میتواند آیینهای برای کشور و دیگر شهرهای مذهبی جهان باشد، تصریح کرد: هر اقدامی در این شهر بازتابی بینالمللی خواهد داشت به همین علت ترویج فرهنگ مبارزه با دخانیات در این شهر میتواند یک بعد بینالمللی داشته باشد.
در این دیدار تقدیرنامه نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران توسط نماینده سازمان بهداشت جهانی و رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به آیتالله سیدمحمد سعیدی اهداء شد.
انتهای پیام/م