بهنام محمودی کارشناس والیبال کشورمان در گفت و گو با خبرنگار توپ و تور گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تعویق ثبت نام انتخابات فدراسیون والیبال اظهار داشت: ابتدا قهرمانی تیم ملی والیبال جوانان ایران را در رقابتهای قهرمانی جهان را به همه مردم تبریک میگویم و به همه دست اندر کاران که باعث خوشحالی مردم ایران شدند خسته نباشید و تبریک میگویم، همچنین خوشحالم که این اتفاق با کادری ایرانی رخ داد.
او در ادامه عنوان داشت: تمام تلاشمان این است که والیبال در آرامش باشد، همه ما از قانون تبعیت میکنیم، خیلی زمانها قانونی که با رای زیاد تصویب میشود تعدادی موافق و مخالف دارد اما همه به آن احترام میگذارند و ما هم باید تابع آن باشیم. حال صحبتم این است که اگر تبصره، قانون یا بندی درباره سرپرستی وجود داردکه بگوید مثلا داوری باید پس از پایان دوره ۶ ماهه سرپرستی اش بر فدراسیون والیبال برای مدتی دیگر مثلا ۶ ماه دیگر بماند خیلی خوب بود و شفاف سازی انجام میشد.
کارشناس والیبال کشورمان ادامه داد: من تعجب می کنم که چرا وزارت ورزش و جوانان شفاف اعلام نمیکند که حضور داوری و یا دیگر سرپرستهایی که بیشتر از ۶ ماه در فدراسیون بوده اند منع قانونی برای فعالیت دارد یا نه؟ ما قصد تنش زایی نداریم، ولی میخواهیم همه چیز قانونی باشد، چطور وقتی قانون بازنشستگان عملی شد ضیایی کنار رفت؟ مگر میشود قانون برای یک عدهای باشد و برای عدهای دیگر نباشد؟
محمودی در ادامه صحبت هایش تصریح کرد: حرف من این است همان قانون را بگویید و گلهای نخواهیم کرد، اما اختلاف این جاست که قانون و مهلت تمام شده و هنوز حرکتی انجام نشده یا اگر هم بوده تحریک آمیز بوده است، ما دوست داریم شفاس سازی شود.
او افزود: ابتدا گفتند که ثبت نام انتخابات در روز هشتم مرداد به بعد انجام میشود، اما پس از آن زمان را عوض کردند و دلیل آن را هم در پیش بودن مسابقات جهانی نوجوانان اعلام کردند و گفتند باید در آرامش باشیم، بله اگر قانون اجازه میدهد حرفی نیست و باید انجام شود، اما به نظرم برگزاری انتخابات منع یا تداخلی با مسائل دیگر ندارد، اما تصور میکنم از آن جا که داوری قصد دارد در انتخابات شرکت کند و مجبور است برای ثبت نام از سمتش انصراف دهد، پست سرپرستی خالی میماند، به نظرم وزارت میتواند از دیگر مدیران برای سرپرستی استفاده کند و کارها را جلو ببرد خوشبختانه داورزنی با تجربه و خبره است و تجربه بالایی دارد چه بهتر که از قانون تمکین کنیم. درست است که داوری گفته بود در انتخابات شرکت نمیکند، اما این حرف شفاهی بود و تعهد کتبی وجود نداشته است، حالا هم حق قانونی اوست که در این انتخابات حاضر شود. وزارت ورزش هم احتمالا به دلیل برگزاری مسابقات نوجوانان جهان چنین تصمیم گرفت.
ملی پوش سابق والیبال کشورمان ادامه داد: شنیده ام قصد دارند اساسنامه فدراسیون را تغییر دهند. اعتقاد دارم که در کشورهای پیشرفته ریاست فدراسیون شغل نیست، آن جا سیستم متفاوت و در آمدها درست است، افراد کمی در فدراسیون حضور دارند و زیر ساخت، تقویم و در آمد هم معلوم است، همین باعث میشود هر کسی در پست ریاست قرار داشته باشد تنها نقش هماهنگ کننده باشد، اما در کشور ما که ورزش اولویت آخر است و با توجه به شرایط اقتصادی، مدیری که میآید باید توانمند باشد، دنبال کارهای مالی و فنی برود و بنابراین به نظرم رئیس فدراسیون یک شغل نیست و عملا چند شغل است.
او عنوان داشت: یک رئیس فدراسیون باید ۲۴ ساعت وقت بگذارد تا هماهنگی را انجام دهد. به طور قطع این تغییر اساسنامه انجام نخواهد شد و اگر از نظر فنی بخواهیم تغییر بدهیم دولت زیر بار نخواهد رفت همچنین در قانون ما ریاست فدراسیون شغل محسوب میشود و به طور قطع اساسنامه اگر بخواهد تغییر کند هیئت دولت زیر بار نخواهد رفت، چون بر خلاف قوانین بالاتر هم است و در قوانین ما شغل محسوب میشود، زیرا از بودجه دولتی استفاده میکند و زمانی میتوانیم بگوییم شغل نیست که از دولت هزینهای نگیرد شاید چند فدراسیون مانند فوتبال و والیبال بخشی از در آمدشان از طریق حامی مالی باشد، اما دیگر فدراسیونها اندر خم یک کوچه بوده و به دنبال در آمد هستند و بیشترشان هم بدهی دارند. در مجموع فدراسیونها زیر نظر وزارت ورزش هستند و وزارت هم زیر مجموعه دولت است. حالا میخواهیم بازنشستگان را برگردانیم که شدنی نیست یا قانون اساسنامه را عوض کنیم که آن هم شدنی نیست.
او ادامه داد: پروسه ثبت نام نامزدهای انتخاباتی ۱۰ روز کاری زمان میبرد یعنی ۱۳ ،۱۴ روز پس از آن هم تا یک ماه احراز آن زمان میبرد و بعد نامزدها تائید میشوند و در مجموع تمام فعالیتها نزدیک به ۲ ماه پروسه انتخابات زمان میبرد یعنی اگر ثبت نام در شهریور انجام شود انتخابات آبان برگزار و ما بلافاصله پس از آن و در آذر مسابقات مهمی در پیش داریم. علاوه بر اینها مهمترین وظیفه هماهنگی مسابقات، برگزاری مسابقات لیگ است، ما نمیتوانیم لیگ و هیئت ها را رها کنیم و تنها به فکر تیم ملی باشیم.
محمودی در پاسخ به این سوال که اگر به دلیل مسابقات مهم پیش رو بخواهد انتخابات به عقب بیافتد و این که ممکن است این پروسه طولانی شود بیان داشت: شاید سیاست بر این است آرامش باشد ما در چند وقت آینده ۵ تورنمنت در پیش داریم و نمیتوانیم به همین دلیل انتخابات را به تعویق بیاندازیم.
او افزود: ما در کشورمان قانونی داریم و آن هم این است که به طور مثال یک رئیس جمهوری تنها برای ۲ دوره و در مجموع ۸ سال میتواند رئیس جمهور باشد و بیش از آن نمیتواند در آن سِمَت باقی بماند، زیرا این قانون است و بدان معناست که اگر شخصی میخواست کاری انجام دهد در همین مدت انجامش میداد. این قانون خیلی خوب است و اگر در ورزش هم اجرا میشد خوب بود. ما دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم، جوانها باید بیایند و نمیتوانیم بگویم قدیمیها تا آخر بمانند و جوانها هم کاری نکنند، قانون بازنشستگی مشخص است و جوانها باید بیایند. البته هر جوانی منظور نیست و منظور جوانانی است که با تجربه، با شخصیت، درس خوانده، دارای مدرک، متدین و ... باشند، قطعا اگر کسی میخواهد مدیر موفقی باشد مدیر باشد باید از تجربه دیگران استفاده کند. یکی از همین نمونهها خوب را در فدراسیون کُشتی میبینیم که دبیر از خانواده کشتی استفاده میکند در مجموع اگر کسی استفاده نکند ممکن است خودش شکست بخورد.
کارشناس والیبال کشورمان دربراه سرمایههای والیبال گفت: به نظرم حضور داورزنی، یزدانی خرم یا ضیایی در والیبال غنیمت است، باید این را هم بگویم که منظور از جلو آمدن جوان این نیست که کسی بیاید و تنش ایجاد کند ما باید از ظرفیت دوستان استفاده کنیم و والیبال را تخصصیتر جلو ببریم مثلا در کشتی علیرضا دبیر به عنوان رئیس فدراسیون انتخاب شد رئیس هم از جوان هاست و هم افراد این رشته را جمع کرده است و این که مدیریت هم بلد بوده و خودش هم یک کارشناس است، ولی ما برخی مواقع افرادی را میآوریم که ۶۰ سال زمان میبرد تا متوجه اوضاع شوند. مدیران قدیمی ما برخی مواقع میگویند که مدیران جدید تجربه کافی ندارند جواب این سخن این است که خود این آقایان مقصر هستند، زمانی که خودشان حضور داشتند باید کادر سازی و نیرو سازی میکردند میز برای کسی وفا نمیکند و رفتنی است. دوستان فکر میکنند این میز برای آنها وفا میکند در صورتی که این میز برای پیشرفت است ما عاشق نظام و کشورمان هستیم بنده خودم از خانواده شهید هستیم و خدایی نکرده قصد ایجاد تنش را ندارم و تنها میگویم که قانون اجرا شود. هدف همین است و وگرنه دل من از همه برای والیبال بیشتر میسوزد، من یک جانباز ورزشی با بخیههای زیادی هستم و اگر بخواهم برای مدیریت در شرایط بحرانی بیایم حتما باید از تجربهها استفاده کنم.
محمودی درباره پاداش ورزشکاران اظهار داشت: دوستانی که دنبال تغییر اساسنامه هستند ابتدا بروند مسائل کوچکتری که وجود دارد را حل کنند، مواردی مثل اصلاحات، آیین نامهها و خیلی چیزهای دیگر که باید تغییر کند، مثلا وقتی میگوییم سکه بهار آزادی پاداش است، امکان دارد با تورم قیمتش بالا برود ورزشکاران هم درست است که برای پاداش مادی کسب مدال نمی کنند، اما حقیقتا این است که در بسیاری از رشتههای ورزشی به غیر از والیبال و فوتبال و ... که ممکن است بازیکنان و ورزشکارانشان دریافتهایی در لیگ داشته باشند که آن هم همیشه کامل نیست و معمولا شاهد پروندههای انضباطی زیادی هم هستیم، در دیگر رشتهها چنین شرایطی وجود ندارد خیلی از ورزشکاران رشتههای دیگر دلشان به این پاداشها خوش است، حقوق ثابت و بیمه ندارند و بازنشستگی هم نمیگیرند.
او در پایان تصریح کرد: به هر حال قهرمانها تلاش میکنند که مثلا ۱۰۰ سکه بگیرند که به طور مثال میشود ۴۰۰ میلیون، این مبلغ برای ۲ سال آنها کافی است، دوستان باید این قوانین را اصلاح کنند و به طور مثال بگویند به جای آن که ما دلار و سکه بدهیم و پاداشی به پول رسمی کشور مصوب کنیم و بگوییم که مثلا قهرمانی در آسیا فلان مبلغ را میگیرد.
بیشتر بخوانید:
تیم ملی والیبال جوانان به ایران بازگشت
انتهای پیام/