به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) سپاه در دیدار با نماینده، ولی فقیه در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: با توجه به اعتمادی که به مسئولان سپاه وجود دارد سعی شده نقدینگی جمع و به سمت پروژههای عمرانی هدایت شود.
سردار محمد با بیان اینکه در سیستان و بلوچستان جمعا ۳۳ پروژه داشتهایم تصریح کرد: از این تعداد ۲۴ پروژه تکمیل و ۹ پروژه در دست اجرا است و برای پروژههای سیستان و بلوچستان در حال حاضر حدود ۷۰۰ دستگاه ماشینآلات و ۱۸۰۰ نفر نیرو انسانی مشغول بهکار هستند.
او ادامه داد: حدود ۴ هزار میلیارد تومان ارزش ۹ پروژه در دست اجرا است همچنین ۴۶۰۰ میلیارد تومان نیز ارزش پروژههایی که تکمیل و تحویل شده بوده است در واقع برای پروژههایی که قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) در دست اجرا دارد ۴۰۰ میلیارد تومان مطالبات داریم.
او با اشاره به پروژه راهآهن چابهار- زاهدان عنوان کرد: اخیراً چینیها بحث یک کمربند یک جاده را مطرح کردند که جاده ابریشم را احیا میکند البته عمده ترافیک را از بالای دریای خزر انداختهاند که مسیر اصلی جاده ابریشم است در واقع سهم کمی از ترانزیت را گذاشتهاند، اتصال به این کمربند قرار بوده از طریق چابهار به سرخس و مشهد و از آنجا به ترکمنستان اتفاق بیفتد، اما اخیراً مطلع شدیم که از بندر گوادر خط منتقل شده و چینیها ۶ میلیارد دلار در این رابطه سرمایهگذاری انجام دادهاند تا خط را داخل پاکستان ببرند.
محمد افزود: پروژه راهآهن چابهار - زاهدان سال ۹۲ شروع شده، اما منابع مالی آن تأمین نشده و کل قرار داد منعقد شده تا زاهدان حدود ۷۲۰ کیلومتر راه است که این مسیر ۳۳ ایستگاه دارد و از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
او گفت: در رابطه با پروژه راهآهن کارهای سخت شامل پلسازی و زیرسازی انجام گرفته به همین دلیل میتوان گفت این پروژه قابل جهش است و خیلی سریع میتواند تکمیل شود، چون ۶۰ درصدی که باقیمانده روسازی است و در روز چند کیلومتر آن قابل انجام و تکمیل است.
فرمانده جدید قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) از بندر شهید بهشتی چابهار به عنوان مکمل طرح راهآهن چابهار زاهدان نام برد و افزود: در حال حاضر فاز یک بندر ۹۴ درصد تکمیل شده که ۸ میلیون تن ظرفیت باراندازی ایجاد کرده و آماده بهرهبرداری است برای فازهای ۲ سه و چهار هم مذاکرات شروع آن انجام شده است.
به عقیده فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) سپاه زیرساختهای سیستان و بلوچستان ظرفیت جذب این بار را ندارد و باید زیرساختها تکمیل شود تا بار به جای اینکه به بندرعباس برود مستقیم به چابهار بیاید و سپس به استانهای دیگر برود، چون از این طریق مسیرها نیز بسیار کوتاهتر میشود.
او افزود: پروژه انتقال گاز زاهدان از دوراهی دشتک به طول ۱۰۹ کیلومتر یکی دیگر از پروژههای در دست اجرا قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) است که سال گذشته قرار داد آن منعقد شده و قرار است ۲۲ بهمن ماه امسال به بهرهبرداری برسد.
او بیان کرد: انتقال آب به زاهدان از چاه نیمههای زابل طراحی شده بود، اما چند سالی به دلیل خشکسالیها پروژه در رکود به سر میبرد که اخیرا بارقه امیدی برای فعالیت این پروژه بهوجود آمد که قسمت خط لوله آن با قرارگاه است و پیشرفت خوبی هم داشته و خط لوله آن در حال تکمیل است.
او اظهار داشت: خط لوله ۲ بخش اصلی شامل ایستگاه پمپاژ و پست برق دارد، اما با توجه به اینکه وزارت نیرو منابع مالی ندارد به دنبال بی او تی کردن آن است البته باید در نظر داشته باشیم که اگر ورق خط لوله انتقال آب از چاه نیمهها به زاهدان اگر تامین شود این پروژه تا پایان سال به اتمام میرسد.
او به انتقال آب از دریای عمان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر کل کشورهای حاشیه خلیج فارس در روز حدود ۲۴ میلیون مترمکعب از دریا آب برداشت میکنند، اما کشور ایران در واقع از برکت دریای عمان با توجه به اینکه خیلی راحت میتواند آب را به داخل بیاورد استفاده نمیکند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) سپاه ادامه داد: در این راستا طرحی با عنوان «ناب» به معنی نیرو و آب همزمان تعریف شده یعنی آب را از دریای عمان در منطقه چابهار میگیریم ابتدا برق تولید میکنیم با توجه به اینکه برق سیکل ترکیبی است با سیکل بخار آن آب شیرین تولید میکنیم سپس این آب با یک لوله ۲۴۰۰ به سیستان و بلوچستان بعد با یک لوله ۱۸۰۰ به خراسان جنوبی و در نهایت به خراسان رضوی منتقل میکنیم.
او طرح آب ژرف را یکی دیگر از طرحهای در دست پیگیری قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) سپاه عنوان کرد و گفت: اعتقاد بر این است که در زیر ساختگاه استان سیستان و بلوچستان حجم بسیار زیادی آب وجود دارد در حال حاضر به دنبال این هستیم که در مناطق شناسایی شده چاه بزنیم چرا که اگر آب برداشته شود خیلی ارزانتر از آب دریای عمان برای ما تمام میشود.
انتهای پیام/ع