به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مضرات مصرف سیگار برای قلب و ریهها امری ثابت شده است که بر هیچکس هم پوشیده نیست. احتمال بروز بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان ریه در افراد سیگاری بیشتر از افراد غیر سیگاری است. اما ماجرا به همینجا ختم نمیشود. تحقیقات علمی نشان داده مصرف سیگار روی پوست هم تأثیر میگذارد.
سیگارهای تنباکویی واکنشهای ایمنی بدن را کاهش میدهند و باعث به وجود آمدن متالوپروتئیناز (MMP-۱) میشوند، آنزیمی که به ویژه میزان کلاژن در بدن را کاهش میدهد. این مسأله باعث صدمه دیدن رشتههای کلاژن و الاستین موجود در پوست میشود که به از دست رفتن استحکام و انعطاف پذیری پوست منجر میشود.
در ادامه با تأثیر سیگار روی پوست بیشتر آشنا خواهیم شد.
۱- پیری زودرس
مصرف سیگار به روند پیری سرعت میدهد. دود سیگار باعث ایجاد تنش اکسیداتیو یا رادیکالهای آزاد میشود. این مسأله موجب میشود کلاژن کمتری در بدن تولید شود و مقدار بیشتری از آن از بین رود.
مصرف سیگار پوست را در برابر پرتوهای فرابنفش خورشید هم حساستر میکند، جریان خون را کاهش میدهد و از میزان الاستین در بدن کم میکند. کاهش کلاژن و الاستین باعث میشود پوست ظاهر افتاده تری پیدا کند، چون کلاژن و الاستین به پوست کمک میکنند ساختار و انعطاف پذیری خود را حفظ کند.
۲- چروک شدن پوست
مصرف سیگار میتواند باعث به وجود آمدن چین و چروک و خطوط روی پوست شود.
نیکوتین درون دود سیگار باعث تنگ شدن عروق خونی میشود و در نتیجه، محروم شدن پوست از اکسیژن و مواد مغذی را به دنبال دارد. این مسأله موجب میشود خطوط و چین و چروکهای قابل مشاهده با سرعت بیشتری روی پوست ظاهر شوند.
افراد سیگاری به ویژه مستعد ایجاد خطوطی در اطراف دهان هستند که به آنها «خطوط سیگاری ها» گفته میشود. این افراد هنگام فرو دادن دود سیگار، لبهای خود را غنچه میکنند و به این ترتیب از ماهیچههای دور دهان خود زیاد استفاده میکنند. این حرکت تکرار شونده میتواند به روند ایجاد خطوط و چین و چروک در این قسمت سرعت دهد.
۳- زخم شدن و تیره شدن پوست
مصرف سیگار برخورداری از یک پوست صاف را دشوار میکند. از آنجایی که انقباض رگها باعث میشود خون به درستی در بدن جریان پیدا نکند، پوست مستعد شکست مویرگها و عروق میشود، مسألهای که تغییر رنگ، تیره شدن و زخم شدن پوست را به دنبال دارد.
۴- تیره شدن لبها
تو کشیدن و بیرون دادن مداوم دود سیگار میتواند رنگ لبها را هم تغییر دهد.
قرارگیری مداوم در برابر حرارت ناشی از سیگار میتواند به تیره شدن و تغییر رنگ لبها و همچنین خشک و زمخت شدن آنها منجر شود.
۵- کاهش سرعت التیام جراحتها و محل جراحیهای پوستی
پوست ما معمولاً توانایی ترمیم خود را دارد. اما مصرف سیگار شرایط را تغییر میدهد.
کاهش جریان خون و به دنبال آن کمبود اکسیژن و مواد مغذی، باعث میشود مدت زمان بیشتری طول بکشد تا پوست بتواند خودش را بازسازی یا بعد از یک ضربه، عمل جراحی یا دیگر فرآیندهای پزشکی، ترمیم کند. مصرف سیگار میتواند در مجموع روند ترمیم را به تأخیر بیندازد. زخمها میتوانند مدت زمان بیشتری باقی بمانند و ریسک عفونت کردن جراحتها و باقی ماندن جای زخم به طور چشمگیری افزایش پیدا میکند.
نرخ موفقیت آمیز نبودن جراحیهای سرطان پوست، پیوند پوست و فلپهای پوستی در میان افراد سیگاری بیشتر است.
۶- افزایش آسیب پذیری در برابر سرطان پوست
ریسک ابتلا به سرطان پوست در افراد سیگاری بیشتر از افراد غیر سیگاری است. نقش پرتوهای فرابنفش خورشید در بروز این سرطان امری ثابت شده است. مصرف سیگار باعث میشود پرتوهای فرابنفش اسیب بیشتری به پوست وارد کنند، چون پوست در برابر این پرتوها آسیب پذیرتر میشود. به علاوه، فقط بخشهایی از بدن که در معرض نور خورشید قرار دارند نیستند که حساستر میشوند. مصرف سیگار ریسک بروز سرطان در دهان، مقعد و اندامهای تناسلی را هم بالا میبرد.
۷- خشک شدن پوست
مصرف سیگار میتواند روی میزان رطوبت پوست هم تأثیر بگذارد. دود سیگار رطوبت درون پوست را کاهش میدهد، به همین دلیل پوست افراد سیگاری در مجموع خشکتر از پوست افراد سیگاری است.
مصرف سیگار میتواند باعث تشدید مشکلات پوستیای مثل پسوریازیس شود. در مجموع، مصرف سیگار میتواند در خشک و زمخت شدن پوست تأثیر داشته باشد.
منبغ: روزیاتو
انتهای پیام/