به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، سی و یکمین دوره بازیهای اُلمپیک و پاراُلمپیک ۲۰۲۰ میلادی طی روزهای ۲ تا ۱۸ مردادماه سال ۹۹ در شهر توکیو پایتخت کشور ژاپن برگزار و پیش بینی میشود بیش از ۱۱ هزار ورزشکار از سراسر جهان در آن شرکت کنند.
توکیو اگرچه یک بار دیگر در سال ۱۹۶۴ میلادی میزبان چنین رقابتهایی شده بود، اما کارشناسان میگویند این بار وضع خیلی فرق کرده و این کشور با آمادگی بیشتری به استقبال این بازیها رفته است.
سال گذشته در هجدهمین دوره رقابتهای آسیایی و پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا، کاروان ورزشی ایران با حضور بیش از ۷۰۰ ورزشکار در این بازیها حضور یافت، بر این اساس ۳۹۲ ورزشکار مرد و ۱۴۴ ورزشکار زن (در مجموع ۵۳۶ ورزشکار) به بازیهای آسیایی و ۲۹۰ نفر که شامل ۱۳۷ ورزشکار مرد، ۷۳ ورزشکار زن، ۵۶ مربی برای آقایان و ۲۴ مربی برای خانمها در مسابقات پارا آسیایی جاکارتا اعزام شدند.
ورزشکاران ایرانی در جاکارتا بعد از ۲ هفته رقابت با ۲۰ مدال طلا، ۲۰ مدال نقره و ۲۲ برنز به عنوان ششمی دست یافتند و ورزشکاران معلول نیز پس از ۸ روز پرهیجان و دیدنی در جاکارتا بالاخره با کسب ۵۱ مدال طلا، ۴۲ نقره و ۴۳ برنز در رده سوم جدول مدالی قرار گرفتند.
ایران در رقابتهای پاراآسیایی فراتر از پیش بینیها عمل کرد و نه تنها یک پله صعود داشت که حتی برای رده دومی نیز با کره جنوبی رقابت کرد، اما در نهایت تنها با ۲ مدال طلا کمتر از کره جنوبی در رده سوم ایستاد. این بهترین جایگاه ایران در ادوار بازیهای پاراآسیایی است.
امسال نیز برنامه ریزی ایران برای حضوری پررنگتر و موفقیتی درخشانتر در رقابتهای المپیک و پارالمپیک آغاز شده است، استان کرمان که سال گذشته با اعزام ۲۳ ورزشکار به رقابتهای آسیایی و پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا ۹ مدال رنگارنگ برای ایران اسلامی به ارمغان آورد امسال نیز تلاش کرده، فراتر از گذشته عمل کند و با برنامه ریزی بهتر و تلاش بیشتر نتیجهی طلایی تری نسبت به رقابتهای پیشین کسب کند.
وحید کریم زاده، سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، از تحت پوشش قرار گرفتن ورزشکاران مستعد کسب سهمیه بازیهای المپیک و پاراالمپیک ۲۰۲۰ توکیو توسط بنگاههای اقتصادی این استان به منظور حضوری قدرتمندانه در این رقابتها خبر داد.
او افزود: بر اساس مصوبه نخستین جلسه ستاد بازیهای المپیک و پاراالمپیک ۲۰۲۰ توکیو که روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه با حضور امیری خراسانی، مدیرکل سابق اداره کل ورزش و جوانان استان به ریاست فدایی استاندار کرمان در سالن پیامبر اعظم استانداری کرمان برگزار شد، مقرر گردید، به منظور حمایت بیشتر بنگاههای اقتصادی از قهرمانانی که احتمال و شانس حضور در بازیهای اُلمپیک و پارااُلمپیک را دارند، یکشنبه جلسهای با حضور بنگاههای اقتصادی و مدیرکل ورزش و جوانان برگزار شود.
او بیان داشت: بر این اساس، دومین جلسهی استانی ستاد بازیهای اُلمپیک و پارااُلمپیک ۲۰۲۰ توکیو ۲۲ اردیبهشت ماه به ریاست فدایی استاندار با حضور امیری خراسانی، مدیرکل سابق ورزش و جوانان استان و بنگاههای اقتصادی در دفتر استانداری کرمان در تهران برگزار شد.
کریم زاده با ابراز خرسندی از برگزاری این جلسه تصریح کرد: الحمدلله اتفاق خیلی خوبی رخ داد و مقرر شد، هر کدام از ورزشکاران به صورت رشتهای در حال آماده سازی و کسب سهمیه برای بازیهای اُلمپیک و پارااُلمپیک هستند، تحت پوشش بنگاههای اقتصادی قرار گیرند.
او افزود: بدین منظور منطقهی گل گهر، صنایع مس، میدکو، لاستیک بارز و مس شهید باهنر، در رأس آنها منطقهی گل گهر و صنایع مس مسئولیت ورزشکاران را بر عهده گرفتند.
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان کرمان بیان داشت: قرار شد، بنگاههای اقتصادی فوق تا هر لحظهای که ورزشکاران احتمال حضور در بازیهای اُلمپیک و پارااُلمپیک را دارند، موضوعاتی، چون آماده سازی، اسکان، اردو، امکانات، تجهیزات و ... را برعهده بگیرند که این مصوب شد و به امضای همهی این عزیزان رسید.
او از پیگیری امیری خراسانی، مدیرکل سابق اداره کل ورزش و جوانان و حمایتهای مکرر فدایی استاندار کرمان برای رقم زدن این اتفاقات خوب تشکر ویژه کرد.
کریم زاده از کسب سه سهیمه پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو تاکنون با تلاش های ورزشکاران این استان خبر داد و گفت: سعید افروز، ورزشکار جیرفتی (اسفندقه) در رقابتهای دو و میدانی قهرمانی کشور که به میزبانی تهران برگزار شد با پرتاب نیزهای به مسافت ۳۵ متر و ۶۴ سانتیمتر، حضور خود در رقابتهای ۲۰۲۰ توکیو را قطعی کرد.
وی افزود: در ادامهی رقابتهای قهرمانی جهان پاراتیروکمان ۲۰۱۹ هلند، علیسینا منشاءزاده کماندار کرمانی نیز به همراه تیم میکس کامپوند ایران و زهرا نعمتی دیگر کرمانی حاضر در رقابت ها، پس از کسب امتیازات لازم، جواز حضور در بازیهای ۲۰۲۰ ژاپن را کسب کردند.
رقابتهای اُلمپیک امسال تفاوتی که با سالهای پیش از این دارد این است، برای نخستین بار قرار است چهار رشته کاراته، کوهنوردی، موجسواری و اسکیت بورد نیز حضور در اُلمپیک ژاپن را تجربه کنند، استان کرمان نیز تلاش کرده بتواند در رشته های فوق نمایندگانی در این رقابت ها داشته باشد.
احمد امیری، رئیس هیئت کاراته استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: کاراته استان کرمان با توجه به پتانسیل بالا و تعدد زیاد ورزشکاران و همچنین وجود بیش از ٣٠ سبک فعال و رقابت شدید بین ورزشکاران، مربیان، سبکها و شهرستانها یکی از پر افتخارترین و پرمدال آورترین رشتههای ورزشی استان کرمان محسوب میشود.
او با اعلام اینکه مدیریت این هیئت شامل ریاست، هیئت رئیسه و کمیته هاى منظم برنامه ریزیهای اصلی و ایجاد زیرساختها را بر عهده دارند، از جمله این برنامه ریزیها را شامل استعدادیابى در دو بخش بانوان و آقایان (از طریق برگزاری لیگهای منظم استانی از جمله لیگ کاتا، لیگ کومیته، لیگ کاراته وان، لیگ کارگرى و ...)، برگزاری مسابقات قهرمانی استان (انتخابی برای اعزام به رقابتهای مختلف)، برگزاری مسابقات قهرمانی شهرستان، دورههای آموزشى پیاپی برای مربیان و داوران استان و اعزام مربیان و داوران به کلینیکهای کشوری و بین المللی، برگزاری رقابتهای سبکی (هر سبک به صورت معمول در طول سال دو بار رقابتهای قهرمانی استان در بخشهای بانوان و آقایان برگزار کرده و منتخبان را به رقابتهای کشوری سبکی اعزام میکند) و اعزام قهرمانان سبکی به رقابتهای برون مرزی (هر سبک عموماً در طول سال یک مرتبه منتخبان خود را به رقابتهای برون مرزی سبک خود اعزام میکند) بر شمرد.
امیری افزود: در طول سال گذشته کرمان میزبان دور پایانی رقابتهای لیگ کاراته وان ایران با حضور برترین کاراته کاهای ایران بود.
او تصریح کرد: همچنین میزبانی تورنمنت بین المللى کاراته کرمان را برای اولین بار بر عهده داشتیم که به بهترین شکل ممکن انجام شد و در پایان این دو رویداد بزرگ بسیاری از قهرمانان استان در این رقابتها کسب عنوان کرده و به عضویت تیمهای ملی در آمدند.
امیری بیان داشت: برگزاری جشنهای تجلیل از قهرمانان هم راهکار بسیار کارآمدی به منظور تشویق ورزشکاران مستعد و شانسهای حضور در اُلمپیک بوده است، بر طبق این برنامه ریزی از کلیه قهرمانانی که شانس حضور در اُلمپیک دارند در محل تحصیلشان و در حضور همه بچهها و کادر آموزشی با حضور مسئولان هیئت و اداره کل ورزش و جوانان تجلیل می شود تا انگیزهای مضاعف در این عزیزان ایجاد کند که این برنامه هاى تشویقی استان کرمان از طرف فدراسیون کاراته هم به صورت پیشنهاد به همه استانها اعلام شده است.
رئیس هیئت کاراته استان کرمان بیان داشت: در بخش کومیته پسران مهدی قراری زاده که دارای رنکینگ جهانی است یکی از شانسهای صددرصد استان و همچنین فدراسیون برای حضور در اُلمپیک ٢٠٢٠ ژاپن است.
امیری با اشاره به اینکه در کاتای انفرادی هم چند شانس در پسران و دختران داریم، گفت: همچنین کاتای تیمی مردان کرمان هم جزو سه تیم برتر ایران است و شانس زیادی برای حضور در اُلمپیک دارد.
او افزود: حضور استاد رشیدی نژاد به عنوان سرمربی تیمهای ملی کاتای ایران و همچنین ناظر فنی فدراسیون کاراته در بخش کاتا شانس بیشتری برای حضور ملی پوشان کرمانی در اُلمپیک ایجاد خواهد کرد.
امیررضا آشورماهانی، رئیس هیئت اسکیت استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، با اعلام اینکه رشته اسکیت برد تازه به جمع رشتههای المپیک اضافه شده، گفت: متاسفانه کرمان همچنان محلی برای تمرینات تخصصی این عزیزان و مکانی تحت عنوان اسکیت پارک که استانداردهای لازم این رشته را داشته باشد، ندارد.
او افزود: با اینکه ورزشکاران کرمانی استعداد خوبی در این رشته دارند و در چندین دوره مسابقه صاحب عنوان هم شده اند، حتی به اردوی تیم ملی هم دعوت شده اند، اما برای حضور در آوردگاهی، چون اُلمپیک نیاز به فضایی برای تمرینات اختصاصی است که وجود ندارد.
آشورماهانی تصریح کرد: خوشبختانه بعد از سالها تلاش در حال حاضر توانسته ایم تا سرمایه گذاری برای ساخت یک اسکیت پارک در کرمان جذب کنیم و امیدوارم که موانع قانونی وی را منصرف نکند.
فرزاد ایرانمنش، رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، با اشاره به اینکه بیشتر ورزشکاران ما نوجوانند، گفت: این سنگ نوردان با برنامه ریزی انجام شده از قبل تمرین کرده و در تمامی مسابقات رسمی نیز شرکت میکنند و همچنین درصدد اعزام آنها به مسابقات برون مرزی نیز هستیم.
وی پیش بینی کرد: دو تا چهار ورزشکار کرمانی در رقابتهای ۲۰۲۰ توکیو حضور داشته باشند.
ایرانمنش از حضور الناز رکابی و علی برات زاده ورزشکاران تیم سنگ نوردی کرمان در اُلمپیک ساحلی قطر خبر داد و افزود: رقابتهای سنگ نوردی اُلمپیک ساحلی قطر ۱۸ مهرماه در دوحه برگزار می شود.
رقابتهای پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتای اندونزی و کسب مقام سوم جهان نشان داد، سهم معلولان در کسب مدال نسبت به ورزشکاران سالم به مراتب بیشتر است.
هادی کاربخش، دبیر هیئت ورزشهای جانبازان و معلولین استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، به بیان خلاصهای از فعالیتهای این هیئت در سال ۱۳۹۷ پرداخت و گفت: در بخش همگانی، ۵۱ کلاس مداوم در سراسر استان (۲۲ کلاس بانوان و ۲۹ کلاس آقایان) برپا میشود که هر کلاس در ۲ جلسه هفتگی برگزار میشود و در هر کلاس حدود ۲۰ نفر بطور میانگین در حال آموزش و تمرین هستند.
او افزود: در مجموع بیش از هزار نفر در بخش همگانی به صورت منظم زیر نظر مربیان مجرب تمرین میکنند.
کاربخش به فعالیتهای این هیئت در بخش قهرمانی اشاره و تصریح کرد: پس از برگزاری مسابقات انتخابی استان، تعداد ۱۶ تیم به مسابقات قهرمانی کشور و ۱۴ تیم به لیگهای متفاوت کشوری اعزام شده اند.
او بیان داشت: در مجموع ۳۰ تیم با ۴۵۰ نفر ورزشکار و مربی در سطح کشور در حال فعالیت هستند.
کاربخش با اعلام اینکه در بخش مدال آوری ۳۱ ورزشکار را به مسابقات جهانی، پاراآسیایی، پارالمپیک و بین المللی اعزام کردیم، گفت: این ورزشکاران در تونس ۲ طلا، در جمهوری چک ۱ طلا و ۱ نقره، در ژاپن ۱ نقره، در سوییس ۱ طلا و ۱ نقره و در بازیهای پاراآسیایی جاکارتا، ۳ طلا و ۶ نقره به دست آوردیم.
او افزود: ۳ ورزشکار ما در رشتهی تیر و کمان، ۲ نفر در تیراندازی، ۲ نفر در فوتبال هفت نفره، ۴ نفر در شنا، ۵ نفر در والیبال نشسته بانوان، ۱ مربی در بسکتبال با ویلچر، ۱ نفر در وزنه برداری و ۲ نفر در پاراتکواندو بودند.
کاربخش تصریح کرد: در بخش استعدایابی نیز پس از برگزاری دورههای متفاوت استعدایابی در سال ۹۷ حدود ۶۱۰ نفر برگزیده و پس از تشکیل پرونده و کلاسبندی به مربیان مربوطه معرفی شدند.
او بیان داشت: سهم هیئت ورزشهای جانبازان و معلولین استان کرمان در کاروان اعزامی ایران به مسابقات ۲۰۱۸ جاکارتا ۱۱ ورزشکار و مربی بود که نتیجه آن کسب ۳ طلا و ۶ نقره بود که آمار قابل توجهی است.
دبیر هیئت ورشهای جانبازان و معلولین استان کرمان با ابراز خرسندی از این اتفاق گفت: این مهم با توکل به خدای منان، همت ورزشکاران و کمک همه دوستان بخصوص استاندار و مدیر کل وقت ورزش و جوانان و بهزیستی استان رخ داد.
کاربخش افزود: برای حضور پررنگتر و بهتر در مسابقات مهم ۲۰۲۰ ژاپن که بسیار وسیعتر و با اهمیتتر از جاکارتاست، باید حمایتهای بسیار بیشتری انجام شود.
او تصریح کرد: در بخش زیر ساختها برای این حضور پررنگتر احتیاج سخت افزاری هم وجود دارد، نداشتن زیر ساختهای مناسب همه نشان از تنها بودن هیئتی است که جور ورزش استان را به دوش میکشد.
وی بیان داشت: بیشترین مدالها و مقامها از ورزشکاران هیئت جانبازان و معلولین است، اما هنوز برای تمرین با مشکلات عدیدهای مواجهیم به طوری که نه یک پیست مناسب دو و میدانی و نه یک سالن خوب بدنسازی داریم.
دبیر هیئت جانبازان و معلولین استان کرمان گفت: ۲۰۲۰ یک مسابقه مهم جهانی است و بهترینها در آن شرکت میکنند. پس هر کوتاهی و لرزشی در این زمینه میتواند انتظارات و تلاشهای ۴ ساله یک ورزشکار را از بین ببرد.
کاربخش تصریح کرد: با این حال این هیئت تا کنون شرایط نسبتاً خوبی را برای حضور در ۲۰۲۰ فراهم کرده و اگر اتفاق ناخواسته یا پیش بینی نشدهای رخ ندهد میتوانیم به حضور حدود ۸ نفر از ورزشکاران توان یاب کرمان در ژاپن امیدوار باشیم که تعدادی از آنها برای اولین بار است که به اینچنین رویداد عظیمی اعزام میشوند.
او افزود: استان کرمان سرشار از ظرفیتها و استعدادهای توان یابی است که فقط باید رشد و پرورش یابند و اگر امکانات مناسب و در حد یک چهارم بعضی از رشتههای ورزشی در اینجا هزینه شود بازدهی بسیار بالایی خواهد داشت.
در حالی که کمتر از ۱۳ ماه به شروع این رویداد جهانی باقی مانده، اما هنوز حرکت آنچنانی برای رسیدن به این هدف که حضور تعداد بیشتری از ورزشکاران کرمانی و به دنبال آن کسب مدالهای بیشتری در این آوردگاه جهانی است انجام نشده، هرچند اخیراً در نشستی که به ریاست استاندار کرمان برگزار شد، حمایت از ورزشکاران و قهرمانانی که احتمال حضورشان در ۲۰۲۰ است به بنگاههای اقتصادی سپرده شد، اما با استعفای غیرمنتظرهی مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان این حرکت متوقف شد و تاکنون قدمی در این خصوص برداشته نشده و ما همچنان امیدواریم با حمایت خوب این بنگاهها، آینده بهتری برای دیار کریمان ترسیم شود.
از سوی دیگر در بخش زیر ساختها نیز برای این حضور پررنگ، احتیاج به توسعه و تکمیل بخشهای سخت افزاری هستیم تا ورزشکاران ما بتوانند در آوردگاه مهم ۲۰۲۰ ژاپن نتایج خوبی را رقم بزنند.
انتهای پیام/ب
گزارش از: مریم سادات بهادر