غریب پور گفت: بخش خصوصی ۱۱۳۰ میلیارد تومان در پروژه‌های معدن و صنایع معدنی سرمایه گذاری کرده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، خداداد غریب پور رئیس هیات عامل ایمیدرو در نشست شورای معاونان ایمیدرو گفت: طی این مدت ۲ هزار میلیارد تومان منابع جدید وارد پروژه‌های این بخش شده به طوری که ۱۱۳۰ میلیارد تومان از این رقم از سوی بخش خصوصی تامین شده است.

وی افزود: چنین میزان سرمایه گذاری، نقطه عطفی در مشارکت بخش خصوصی در توسعه حوزه معدن و صنایع معدنی محسوب می‌شود.

رئیس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: در شرایط فعلی که کشور تحت تحریم‌های ظالمانه قرار دارد، سرمایه گذاری عظیم بخش خصوصی در این مدت کوتاه، نکته‌ای قابل توجه است که نشان از اعتماد بخش خصوصی به سیاست‌گذاری‌ها و نیز چشم انداز مثبت در پروژه‌های این حوزه دارد.

وی ادامه داد: چنین اعتمادی، به افزایش رفاه و درآمد و همچنین توسعه اشتغال در کشور منتهی می‌شود.

غریب پور همچنین با بیان اینکه بودجه اکتشاف معادن به عنوان یکی از مولفه‌های کلیدی این سازمان، نامحدود شده است، اظهار داشت: با هدف برطرف کردن مشکل بخش‌های کلیدی ایمیدرو از جمله اکتشاف و زیربنا‌ها ها، بودجه این حوزه‌ها را به میزان قابل توجهی افزایش داده ایم.

وی افزود: نامحدود شدن بودجه اکتشاف به این معنا است که به تعداد طرح‌های اکتشافی، هزینه خواهد شد. علاوه بر این، بودجه زیرساخت‌ها نیز ۴ برابر شده و از ۱۵ میلیارد به ۶۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. حقوق دولتی را نیز ۶ برابر کردیم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه در شرایط سخت اقتصادی، تولید افت نکرده و افزایش هم یافته است، گفت: طی ۳ ماهه نخست امسال، محصولات فولادی ۱۶ درصد، آهن اسفنجی ۱۰ درصد و شمش فولادی ۵ درصد رشد داشت.

وی افزود: بخشی از این موفقیت، مربوط به مدل جدید ایمیدرو بوده که در کشور در حال فراگیری است.

غریب پور با بیان اینکه طبق تعهد صورت گرفته در مجامع، سود شرکت‌ها مدیریت می‌شود، تصریح کرد: یکی از سیاست‌های جاری این است که در تقسیم سود، توسعه شرکت‌های بزرگ در اولویت قرار گیرد به گونه‌ای که شرکت‌ها بتوانند از ظرفیت داخلی، برای تامین مالی طرح‌های خود استفاده کنند.


بیشتر بخوانید :۴میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار طرح معدنی تا پایان سال افتتاح می‌شود

وی افزود: در حال حاضر ۸۰ درصد تامین مالی از طریق بانک‌ها صورت می‌گیرد، اما بانک‌ها به دلیل مشکلات نقدینگی، منابعی برای اعطای وام ندارند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: طرح‌های افزایش سرمایه در بخش معدن و صنایع معدنی در شرکت‌های فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، مس، چادرملو و ... شروع شده و باید پیگیری شوند.

وی ادامه داد: علاوه بر طرح‌های ایمیدرو، پروژه‌های شرکت‌های تابعه که افزایش سرمایه دارند باید به طور مرتب پایش و نظارت شوند تا در مسیر پیشرفت قرار گیرند.

غریب پور با اشاره به برنامه جدید اکتشاف ۳۰۰ هزار کیلومتر مربعی ایمیدرو گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونت معدنی وزارت خانه با این برنامه موافقت کرده اند و این برنامه به زودی برای اجرا ابلاغ می‌شود.

وی افزود: از معاونت معدنی وزارتخانه به دلیل در اختیار گذاشتن تعدادی پهنه در شرکت تهیه و تولید و کنسرسیوم قدردانی می‌کنیم. این پهنه‌ها در حال حاضر، تفکیک و تحویل وزارتخانه شده است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به توسعه آموزش، پژوهش و فناوری به عنوان یکی از اولویت‌های این سازمان خاطرنشان کرد: در حوزه بومی سازی، گام مطلوبی برداشته شده و قرار است نرم افزاری برای گردآروری توانمندی‌ها در قالب استارتاپ‌ها راه اندازی شود.

وی افزود: باید با همکاری ایمیدرو و ایدرو در زمینه توانمندسازی و بومی سازی فناوری در بخش معدن و صنایع معدنی اقدام شود.

غریب پور با بیان اینکه اقدام فولاد خوزستان برای برگزاری نمایشگاه بومی سازی فولاد، مطلوب است، پیشنهاد داد: شرکت‌های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی در استان‌ها نیز نمایشگاه توانمندسازی و بومی سازی برگزار کنند.

وی ادامه داد: قرار است دانشگاه‌ها یا جهاد دانشگاهی که با ایمیدرو همکاری دارند، نماینده‌ای از آن‌ها در جلسات هیات مدیره شرکت مربوطه، حضور یابد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اعتقاد بر اینکه توانمندی مدیران داخلی یک سازمان، سبب ارتقای آن مجموعه می‌شود، گفت: نگرش ما به نیروی انسانی؛ سرمایه ای، اعتماد به مجموعه داخل و نیز رشد نیرو‌های توانمند سازمان است و به همین دلیل، اغلب انتصابات سازمان از نیرو‌های داخلی سازمان بوده است.

وی افزود: در انتصاب ها، افراد باید توانمند و با انگیزه باشند و این عامل موجب موفقیت یک سازمان می‌شود.

غریب پور با بیان اینکه نظام بانکی باید برای پذیرش پروانه معدن یا گواهی کشف به عنوان وثیقه بانکی متقاعد شود، گفت: خوشبختانه بانک تجارت، پروانه معدن گل گهر را به ارزش ۹ هزار میلیارد تومان به عنوان وثیقه پذیرفته است.

وی با ابراز امیدواری نسبت به اقدام مشابه بانک‌های دیگر افزود: واقعیت این است که بانک‌ها نمی‌توانند به بخش معدن تسهیلات دهند و معدنکاران نیز همه سرمایه خود را در معدن صرف کرده اند و درنتیجه پولی برای وثیقه بانکی ندارند. از این رو ضرورت دارد نظام بانکی پروانه معادن یا گواهی اکتشاف را به عنوان وثیقه قابل اتکا، مورد پذیرش قرار دهد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو در پایان اعلام کرد: سرمایه صندوق سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی طی امسال باید به ۳۵۰ میلیارد تومان برسد.

انتهای پیام /

اکتشاف ۳۰۰ هزار کیلومتر مربعی ایمیدرو

برچسب ها: بانک ، بیمه ، ارز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار