به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در سال ۲۰۱۵، تیمی از دانشمندان میزان چهار هورمون استروئیدی پیش از تولد، از جمله دو آندروژن معروف، را در مایع آمنیوتیک در رحم اندازه گیری کردند و دریافتند در جنینهای پسری که بعدها مبتلا به بیماری اوتیسم شده بودند، میزان این هورمونها به مراتب بالاتر بود.
حال همین دانشمندان براساس یافتههای قبلی خود به آزمایش نمونه مایع آمنیوتیک ۹۸ فرد پرداختند، اما این بار مجموعه دیگری از هورمونهای استروئیدی جنسی پیش از تولد موسوم به استروژنها را بررسی کردند.
در ۹۸ جنینی که بعدها مبتلا به اوتیسم شدند، میزان هر چهار استروژن در مقایسه با ۱۷۷ جنین سالم، به طور میانگین افزایش یافته بود.
به گفته محققان، میزان بالای استروژنهای پیش از تولد بهتر از میزان بالای آندروژنهای پیش از تولد (نظیر تستوسترون) عامل پیش بینی کننده احتمال ابتلا به بیماری اوتیسم هستند.
«سیمون بارن کوهن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «یافتههای جدید از این فرضیه حمایت میکند که افزایش هورمونهای جنسی استروئیدی پیش از تولد یکی از علل بالقوه ابتلا به بیماری اوتیسم هستند. ژنتیک فاکتور پرخطر دیگری است و احتمالا این هورمونها با برهم کنش با فاکتورهای ژنتیکی بر رشد مغز جنین تاثیر میگذارند.»
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.
منبع : مهر
انتهای پیام/