به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ،امید قادری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از برنامه ریزی برای توسعه موزههای استان در سالجاری خبر داد و گفت : درحال حاضر حدود یازده موزه محلی و سنتی در سطح شهرستانهای استان داریم که بیشتر آنها موزههای مردم شناسی هستند.
او باناکافی خواندن این تعداد موزه در استان، گفت : یکی از رویکردهایی که اخیرا آن را در دستورکار قرار داده ایم، افزایش تعداد موزههای استان با مشارکت بخش خصوصی است و براین مبنا درتلاشیم تا پایان امسال ۱۰ موزه دیگر را با کمک بخش خصوصی به موزههای استان اضافه کنیم.
او بابیان اینکه درحال حاضر درخواستهایی از سوی بخش خصوصی برای راه اندازی موزه در روستاهای مناطق اورمانات به این اداره کل ارسال شده، گفت: برای سایر مناطق سطح استان نیز افرادی که متقاضی هستند میتوانند درخواست خود را به این اداره کل اعلام کنند. همچنین علاقمندیم ادارات مختلف نیز در حوزه فعالیت خود برای راه اندازی موزه در سطح استان اقدام کنند.
قادری همچنین در خصوص آخرین وضعیت موزه منطقهای کرمانشاه گفت: کلنگ احداث موزه منطقهای کرمانشاه حدود ۵۰ سال است که به زمین زده شده و طی این مدت هم به دلیل نبود اعتبار پیشرفت چندانی نداشته است. از سوی دیگر بنا به نظر کارشناسان استحکام این ساختمان بگونهای نیست که بتوانیم اشیاء گرانبها را در آن نگه داریم، بنابراین درحال گرفتن مشاورهای هستیم تا مشخص کند آیا میتوان با مقاوم سازی پروژه را به عنوان موزه ادامه دهیم، یا نه.
او افزود: درصورتی که نظر مشاور این باشد که امکان ادامه پروژه به عنوان موزه وجود ندارد، باتوجه به اینکه حدود ۱۲ هزار شی تاریخی باارزش در استان داریم و برای نگهداری آنها باید چاره جویی کنیم، چند گزینه را پیش روی خود قرار داده ایم.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه احداث یک موزه منطقهای جدید که نیازمند اعتبار بالایی است را به عنوان یکی از این گزینهها مطرح کرد و گفت: گزینه دیگر تبدیل یکی از ساختمانهای تاریخی با ارزش سطح شهر به موزه منطقهای است که ساختمان کنونی شهرداری یکی از این بناهای مد نظر است .
انتهای پیام/د