سکینه جعفری، کارشناس مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان گفت: در اجرای مرحله دوم این طرح، اطلاعات مربوط به
الگوی غذایی در مناطق روستایی، شهری و حاشیه شهر در ۹ شهرستان تابعه
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان جمع اوری میشود.
او در ادامه گفت: این شهرستانها شامل اصفهان، فلاورجان، لنجان، خمینی شهر، نجف آباد، مبارکه، سمیرم، شاهین شهر و فریدن است و در این مرحله دادههای الگوی مصرف مواد غذایی خانوار، توسط کارشناسان تغذیه که شاغل در شبکههای بهداشت و درمان شهرستان هاهستند از طریق مراجعه حضوری در درب منازل شهروندان و مصاحبه مستقیم با افراد، جمع آوری میشود.
کارشناس مسئول واحد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اهداف اجرای این طرح را این طور بیان کرد:کمک به شناسایی گروهها و جمعیتهای در معرض ناامنی غذایی به تفکیک استان، مناطق روستایی، شهری و حاشیه شهرها، شناسایی عوامل خطر تغذیهای مرتبط با بیماریهای غیر واگیر، شناسایی روند تغییرات در الگوی مصرف مواد غذایی، پایش و اصلاح سیاست ها، مداخلات و برنامههای حوزه غذا و تغذیه، تدوین سیاستها و برنامههای اجرایی و تخصیص بودجه در حوزه غذا و تغذیه با هدف ایجاد هماهنگی بین الگوی تولید، عرضه و مصرف در راستای تامین نیازهای تغذیهای و سلامت جامعه از اهداف این طرح میباشد.
جعفری گفت: اجرای مرحله اول بررسی ملی الگوی مصرف مواد غذایی خانوارها، از تاریخ دهم دی ماه تا پایان بهمن ماه سال ۱۳۹۷، با هدف تعیین وضعیت تغذیهای مردم و تامین دادههای مورد نیاز برای سیاست گذاران در عرصه غذا و تغذیه، که شامل طراحی و اجرای برنامه هدفمند سازی یارانه ها، طراحی و تدوین برنامههای سوم تا ششم توسعه کشور و همچنین ارزیابی و پایش اقدامات لازم انجام شده، برگزار گردید.
انتهای پیام/ی
مرحله دوم بررسی الگوی مصرف مواد غذایی
- فست فود سالم طراحی کنیم.
- چون مردم هر روزه و با اکثر غذاها نان مصرف می کنند در جهت سلامت نان حرکت کنیم.
-افزودنیهای سرطان زا را از خوراکی های کارخانه ساز حذف کنیم.