به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، حیدر کامیاب، رئیس اداره فناوری مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گیلان گفت: با رعایت نکات و دستور العملها شاهد کنترل، کاهش ریزش دانه و شکستگی و همچنین پوست کندن دانه در هنگام برداشت شالی خواهیم بود.
او استفاده از کمباینهای مخصوص برنج را در کاهش هزینه، سختی کار و ضایعات تولید برنج موثر دانست و افزود: بهترین ساعت دروی برنج را حدود ساعت ۹ صبح، حتی الامکان پس از خشک شدن شبنم است.
رئیس اداره فناوری مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گیلان اظهار داشت: زمانی که ۹۰ تا ۹۵ درصد خوشهها به رنگ زرد روشن درآمده و فقط بخش کوچکی در پایین خوشه به رنگ سبز تیره باشد، زمان خوبی برای برداشت است.
کامیاب یکی از عوامل موثر و تعیین کننده بر مقدار ضایعات را زمان برداشت برنج اعلام و تصریح کرد: برداشت زودتر از موعد باعث افزایش دانههای نارس و کاهش درصد برنج سالم در مرحله تبدیل شلتوک میشود و تاخیر باعث افزایش ریزش دانه و خوشه، درنتیجه افزایش درصد شکستگی میشود.
انتهای پیام/ع