محمد حاتمی گفت: پیگیر ایجاد فراکسیون سلامت روان در مجلس شورای اسلامی برای ارتقاء سواد سلامت روان جامعه هستیم.

هر مدرسه باید یک یا ۲ روانشناس داشته باشد/پیگیر ایجاد فراکسیون سلامت روان در مجلس هستیمبه گزارش خبرنگار گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جواناز مشهد، محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور امروز در نشست خبری در مشهد گفت: پیگیر ایجاد فراکسیون سلامت روان در مجلس شورای اسلامی هستیم تا با تبیین سیاست‌های کلان بتوانیم سواد سلامت روان جامعه را افزایش دهیم که این موضوع به پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بسیار کمک می‌کند.
 
او با بیان اینکه سه وظیفه مهم این نهاد استاندارد سازی روانشناسی و مشاوره و ساماندهی آن، نظارت بر مجوز‌ها و توانمند سازی روانشناسان و مشاوران است، تصریح کرد: از سال ۸۲ با تاسیس این سازمان تحرک جدی در بخش کمی و کیفی ارائه خدمات انجام شده و هم اکنون بیش از ۲۰۰ هزار دانشجو و دانش آموخته این رشته در کشور وجود دارند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: با توجه به اینکه در دهه پنجم انقلاب، تهدید روان شناختی جوانان و خانواده‌ها از سوی دشمنان بسیار مورد توجه قرار گرفته، ارائه خدمات روانشناسی در خط مقدم مقابله با حملات دشمن قرار دارد.

حاتمی افزود: نرخ افسردگی، طلاق، اعتیاد، حاشیه نشینی و سایر آسیب‌های اجتماعی کشور به بحران نزدیک است و در برخی شاخص‌ها نگرانی‌های جدی وجود دارد، اما نگرش مردم در چند سال اخیر به دلیل فعالیت و همه گیر شدن رسانه‌ها بویژه در بخش رسانه‌های مجازی از منفی به مثبت تغییر کرده و مردم برای درمان اختلالات روانی خود بیشتر از گذشته به متخصصان مراجعه می‌کنند در حالی که در گذشته این رفتار مذموم بود و مردم آنرا از همدیگر پنهان می‌کردند.

او ادامه داد: بروز آسیب‌های اجتماعی یک یا چند دلیل ندارد بلکه مجموعه‌ای از دلایل مختلف مثل استفاده نابجا از فضای مجازی، عوامل اقتصادی، نا هماهنگی برای مقابله با آسیب‌ها بین نهاد‌ها و حوزه‌های مختلف کشور، موجب این آسیب‌ها می‌شوند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت : هم اکنون ۲۲ میلیون نفر در کشور کمتر از ۲۹ سال سن دارند که باید برای سلامت روان آن‌ها برنامه‌های علمی و مدون اجرا کنیم، با توجه به اینکه دشمنان نظام نیز برای ایجاد مشکلات روانشناختی و تلقین بی هویتی روی جوانان ما سرمایه گذاری کرده اند لزوم توجه به این امر بیشتر می‌شود.
 

علم روانشناسی و مشاوره، علم محبوب خانواده‌ها


حاتمی افزود: بیش از ۳۰ درصد مطالب فضای مجازی به بحث‌های روانشناسی اختصاص دارد، بعد از کتاب‌های رمان و قصه کتاب‌های روانشناسی پر فروش‌تر هستند و امروز علم روانشناسی و مشاوره "علم محبوب خانواده‌ها شده" و مردم روانشناسان و مشاوران را به عنوان گروه‌های مرجع قبول کرده اند و آن‌ها را معتمد و محرم خود می‌دانند.

او ادامه داد: از سال گذشته ساختار بازرسی این سازمان با حدود ۷۰۰ بازرس فعال شده و با توجه به اینکه هم اکنون بیش از ۱۰ هزار نفر به صورت جعلی خود را در فضای مجازی روانشناس و حقوقدان معرفی می‌کنند و آسیب‌های فراوان به اعتماد مردم می‌زنند اهیمت مقوله نظارت مشخص می‌شود و در آینده نزدیک سیستم نظارت حرفه‌ای را با استفاده از استادان دانشگاه و نیرو‌های خبره و با تجربه بکار می‌گیریم.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: برای پیشبرد بهتر اهداف در نظر داریم اختیاراتی را به استان‌ها تفویض کنیم که این کار را از خراسان رضوی آغاز کرده ایم و معتقدیم ستاد نباید کار اجرایی انجام دهد بلکه باید سیاست گذاری کند و برای انجام این کار راه اندازی سازمان استان‌ها مد نظر است که از خراسان رضوی آغاز شده است.

حاتمی افزود: در بخش توانمند سازی روانشناسان و مشاوران نیز در آستانه انعقاد قرارداد با وزارت علوم برای برگزاری دوره‌های مختلف بازآموزی هستیم تا بتوانیم روانشناسانی ماهر تربیت کنیم که معضلات اجتماعی را به خوبی تحلیل و درمان کنند.

او تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۳۰ هزار نفر در کشور عضو رسمی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هستند که از این تعداد ۶ هزار نفر تاکنون پروانه تخصصی دریافت کرده و در بیش از یک هزار مرکز روانشناسی و مشاوره کشور فعالیت دارند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گفت: بر اساس استاندارد‌ها هر مدرسه باید یک یا ۲ روانشناس داشته باشد که با توجه به وجود ۱۲۰ هزار مدرسه در کشور و در نظر گرفتن یک روانشناس برای هر ۵۰ خانوار، حضور روانشناسان در دادگاه‌ها و انجام تست روانی قبل از ارائه گواهینامه رانندگی در وضعیت مطلوب، کشور ما با حدود ۸۰ میلیون جمعیت به حدود ۴۰۰ هزار نفر مشاور و روانشناس نیاز دارد.

 

مشاوره رایگان برای زائران امام رضا(ع)


سید محسن اصغری نکاح مدیر مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی نیز در این نشست گفت: این نهاد خدمات مشاوره‌ای و روانشناسی خود را برای زائران حضرت امام رضا (ع) به صورت رایگان، برای کارمندان آستان قدس رضوی با احتساب ۲۰ درصد تعرفه و برای دیگر مراجعه کنندگان کمتر از نرخ تعرفه‌های رسمی ارائه می‌دهد.

او ادامه داد: با توجه به اینکه مدت اقامت زوار در مشهد چند روز است ادامه پیگیری درمان یا مشاوره مراجعان شهرستانی با مشکل مواجه است که در نظر داریم با امضای تفاهمنامه‌ای با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ادامه درمان و مشاوره این دسته از زائرین حضرت امام رضا (ع) را به روانشناسان و مشاوران شهرستان تحت اقامت آنان واگذار کنیم که با اجرایی شدن این طرح در آینده نزدیک ادامه کار درمان و مشاوره زائرین در شهرستان محل سکونت خودشان انجام خواهد شد.

مدیر مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی گفت: این مرکز با ۱۳۵ همکار مشاور با تحصیلات عالیه و مجوز به مراجعه کنندگان خدمات ارائه می‌دهد و تاکنون در این زمینه ۳۰۰ کلیپ آموزشی تهیه شده که به زودی بر بستر اندروید در سایت مرکز بارگذاری می‌شود.

اصغری نکاح افزود: یک برنامه نرم افزاری تحت وب را نیز یکی از استادان دانشگاه وقف این مرکز کرده است که به زودی با تامین بستر‌های لازم نرم افزاری از آن رونمایی می‌شود و با راه اندازی این برنامه نرم افزاری امکان مشاوره روانشناسی از راه دور برای متقاضیان فراهم می‌گردد.
 
انتهای پیام//ف.ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار